Skip til hoved indholdet

Furesøs gartnere eksperimenterer sig til Bytræprisen 2023

De sidste mange år har medarbejderne haft eksperimenterende tilgang til arbejdet med bytræerne i Furesø Kommune. Det arbejde er blevet præmieret med Bytræprisen 2023.

Siden 2009 har Dansk Træplejeforening uddelt årets Bytræspris som en hædersbevisning for en ekstraordinær indsats der er ydet for at sikre- og beskytte- eller formidle viden om bytræer. I år gik den til gartnerne i Furesø Kommune.

Kasper Weitemeyer, som er formand for Dansk Træplejeforening: 

"I begrundelsen har juryen lagt vægt på, at årets modtager i mange år har lagt et stort arbejde i at få deres træplantning til at fungere, så træerne kan leve i mange år.

Det skyldes blandt andet de dygtige medarbejdere i marken, som tager initiativ til at eksperimentere og optimere arbejdet samtidig med, at de lader sig inspirere af kolleger andre steder.

De har mange varierede plantestørrelser og stort fokus på små træstørrelser, og de er i gang med at se på, hvordan træplantninger kan bidrage til øget biodiversitet.

Man var de første til at indføre det svanemærkede CMA eller Ice & Dust-Away til at bekæmpe is og sne. Og generelt er de meget eksperimenterende og inspirerende for kolleger andre steder.

- Tillykke til Furesø Kommune"

Kontakt

Driftsgården

Ny Vestergårdsvej 7-9
3500 Værløse
driftsgd@furesoe.dk

Ring til os

Kontakt

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback