Skip til hoved indholdet

Indbrudstallet falder fortsat i Furesø

Med blot to indbrud henover julen, er Furesø Kommune i høj grad gået fri af indbrudstyvenes søgelys i 2022.

Indbrudstallene for 2022 har været ventet med stor spænding her på tærsklen til et nyt år.

2022 er nemlig det første år siden 2019, hvor indbrudsstatistikken ikke har været præget af coronanedlukninger og hjemmearbejde. Nu viser opgørelsen, at året sluttede med 184 indbrud. Det er 10 færre end 2020, 28 færre indbrud end 2019 og hele 458 indbrud færre, end da Furesø Kommune indkaldte til det første borgermøde om indbrudsforebyggelse tilbage i 2016. Altså en dramatisk reduktion i indbrudstallet på ganske få år.

Siden 2016 er det blevet en fælles sag for kommunen, politiet og borgerne at holde indbrudstallet nede. Senest er der kun anmeldt 2 indbrud i hele kommunen i juledagene, som ellers normalt er højtid for de ubudne gæster.

”Hver eneste indbrud er et indbrud for meget. Men det er virkelig positivt, at tallet fortsat falder. Selv efter, at vi er vendt tilbage til en normal hverdag efter corona. Det betyder, at de forebyggende indsatser, som blandt andet Nabohjælp og Nabovenner yder i Furesø, har en rigtig positiv effekt," siger Furesø Kommunes borgmester, Ole Bondo Christensen (A).
Furesø er en del af den landsdækkende Bo trygt-indsats, og mange grundejer- og boligforeninger har benyttet sig af tilbuddet om en forebyggende tryghedsvandring i deres område.

De aktuelle indbrudstal er et vigtigt værktøj for Furesø Kommune og Nordsjællands Politi ved møder i Lokalrådet, hvor det vil vise sig på på 'hot spot'-listerne, hvis et boligområde har haft indbrud. Kommunens indbrudskoordinator og politiet kan så tage kontakt til området beboere og invitere til et møde lokalt. Her er fokus på, hvordan de gør det mindre interessent for en tyv at operere i deres område. Ofte gør det nemlig en stor forskel at se på sin bolig med en tyvs øjne og at få aktiviteret netværket af Nabohjælpere og nabovenner i ens område.

"Udviklingen skaber tryghed og et solidt fundament for at arbejde videre med Lokalrådets målsætning om at få antallet af årlige indbrud i Furesø Kommune endnu længere ned. Gennem gode og aktive naboskaber skal vi sammen gøre Furesø endnu mindre tillokkende for indbrudstyvene,” tilføjer Ole Bondo Christensen.

Lokalrådet har vedtaget en handleplan for 2023-2026, hvor en af målsætningerne er, at antallet af indbrud i Furesø Kommune skal ned på omkring 150 årligt, hvilket faktisk svarer til niveauet i det atypiske corona-år 2021. Et andet mål er, at en tredjedel af kommunens husstande er tilmeldt nabohjælp.

Foto: Furesø Kommune og Nordsjællands Politi har blandt andet været forbi Hareskovby for at fortælle borgerne om indbrudsforebyggelse.

Kontakt

Indbrudskoordinator

Stiager 2
3500 Værløse
indbrud@furesoe.dk

Ring til os

Kontakt

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Kontakt

Kommunikation og Presse

Stiager 2
3500 Værløse
kommunikation@furesoe.dk

Ring til os

I ferier kan kommunikationsteamet kontaktes i akutte tilfælde på tlf. 7216 4007.

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback