Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder samlet Nyheder - arrangement Lokale virksomheder vil inspirere unges jobdrømme

Lokale virksomheder vil inspirere unges jobdrømme

Uddannelsesvejledningen i Furesø Kommune holder hvert år jobfestival for kommunens 6. klasser. Den 24. maj møder cirka 600 elever virksomheder inden for forskellige fag og brancher. Målet er at give inspiration til valg af job og studieretning. 34 af Furesøs egne virksomheder har allerede meldt sig under fanerne.

De virksomheder, der deltager på jobfestivalen, gør en kæmpe forskel og hjælper elever i 6. klasse med at blive klogere på deres valg om uddannelse og job, fortæller Muhammed Bektas (A), formand for Børn og Skole:

”Vi holder jobfestivalen allerede i 6. klasse for at give eleverne et indblik i, hvad erhvervslivet indeholder og hvilke jobs, der findes. De små frø vi sår nu, kan måske blive til mere konkrete tanker og idéer i årene frem mod, at de skal vælge en uddannelse. Vi håber, at mange virksomheder vil være med til at gøre en forskel for de unge”.

Flere mål med at deltage

En af de virksomheder, der er repræsenteret på jobfestivalen i 2023, er konsulentvirksomheden ProctOpt Management, som laver økonomistyring.

Thomas Laden Nørgaard, ejer af ProcOpt Management, fortæller:

"Jeg deltager i jobfestivalen, fordi jeg gerne vil påtage mig et socialt ansvar og bidrage til samfundet. Samtidig er det vigtigt for mig at skabe opmærksomhed om min branche og give unge mennesker muligheden for at blive bekendt med de spændende karrieremuligheder indenfor økonomistyring og bogholderi".

For en anden deltager på jobfestivalen, filmfotografen, Esben Frese, er ønsket om at tage et socialt ansvar også en af grundene til, at han har meldt sig:

”Det er selvfølgelig vigtigt at tage et socialt ansvar og gøre noget for at styrke min branche. Jeg oplevede det desuden som rigtigt givende at møde de unge, da jeg deltog i jobfestivalen sidste år. Det er jo netop disse unge mennesker, som kommer til at forme fremtiden, og det er interessant at høre om deres perspektiver og ønsker”

Plads til flere stande

Foreløbigt har 34 virksomheder tilmeldt sig til jobfestivalen, men der er stadig plads til flere.

Vil I være med til at give unge mennesker et indblik i jeres virksomhed?

Så tilmeld jer som udstiller ved Jobfestival 2023 for kommunens 6. klasser til uddannelsesvejleder Anita Dahl direkte på ndh4@furesoe.dk.

Jobfestivalen bliver holdt den 24. maj fra kl. 9-12 i Farum Arena

Kontakt

Jobcenter Furesø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Kontakt

Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback