Restriktioner og hjælpepakker forlænget til 28. februar 2021

PRESSEMØDE I STATSMINISTERIET 28. JANUAR 2021.

Nedenstående er uddrag fra pressemødet med særlig relevans for erhvervslivet.

Statsminister Mette Frederiksen meddelte flg:

 • Restriktioner. Eksisterende restriktioner for erhvervslivet gældende til 7. februar 2021 forlænges med tre uger til og med 28. februar 2021.
 • Økonomisk støtte. Der er spændt et meget robust sikkerhedsnet ud under dansk erhvervsliv, dansk kulturliv, danske arbejdspladser, selvstændige og lønmodtagere, for at minimere arbejdsløshed og konkurser som følge af Corona.
  • Eksisterende statslige hjælpepakker forlænges til og med 28. februar 2021.
  • 135 mia. kr. skal stimulere den økonomiske aktivitet fra 2020 til 2022.
  • 300 mia. kr. skal styrke likviditeten i danske virksomheder.
 • Danmarks grænser. Grænserne er reelt lukkede.
  • Indrejsende. For at holde nye Covid19-mutationer ude af Danmark, er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om at hastebehandle et lovforslag. Hvis dette vedtages, vil der være krav om at indrejsende til Danmark skal lade sig teste og gå i isolation.
  • Udlandsrejser. Udenrigsministeriet fraråder alle rejser. De få, som har behov for at rejse ud (f.eks. erhvervsrejsende), de kan selvfølgelig komme ind i Danmark igen.
  • Danske statsborgere. Alle danske statsborgere kan komme ind i Danmark.
  • Anerkendelsesværdige formål. Der er kun åbent for få anerkendelsesværdige formål med skærpede krav, hvis den nye lovgivning bliver vedtaget.
 • Planlægning af genåbning. Man er i gang med at planlægge hvordan Danmark skal genåbnes, når det bliver tid til det. Genåbningen kommer til at forløbe på en anden måde end i foråret 2020. Følgende forventes:
  • Restriktioner. Restriktionerne kan kun lempes langsomt.
  • Butikker og hjemmearbejdspladser. Butikkerne åbnes før end hjemmearbejdspladser erstattes af fysisk fremmøde på arbejdspladsen.
  • Kulturinstitutioner. Udendørs kulturinstitutioner åbnes antagelig op før de indendørs.
  • Natteliv. Nattelivet åbnes antagelig som noget af det sidste.

Hold dig opdateret

Furesø Kommune følger fortsat udviklingen i Corona-krisen tæt og offentliggør løbende informationer på Furesoe.dk. Hvis du ikke allerede er abonnent på vores nyhedsbrev, kan du anvende linket nedenfor.

Yderligere information

Nedenfor har vi samlet en række links af særlig relevans for erhvervslivet ifm. Corona-krisen.

Denne side har som mål at skabe et kort overblik over hovedpunkterne ved pressemødet ift. virksomheder ifm. Corona krisen. Du skal være opmærksom på, at myndighederne jævnligt kommer med nye udmeldinger. Det er den enkelte virksomheds eget ansvar at holde sig orienteret. Furesø Kommune tager forbehold for fejl og ændringer.

 

Råd og regler i Furesø Kommune

Læs myndighedernes råd og regler om Covid-19 i Furesø Kommune. Brug det direkte link til emnet.

Information fra myndigheder om Corona

De danske myndigheder har en fælles hjemmeside om Corona situationen, hvor borgere og virksomheder kan holde sig orienteret om udbruddet og myndighedernes indsats. Brug det direkte link til hovedsiden.

Corona og din virksomhed

Erhvervsstyrelsen har samlet en lang række informationer om Corona og din virksomhed på Virksomhedsguiden f.eks. hjælpepakker, krav og anbefalinger. Brug det direkte link til hovedsiden.

Sektorspecifikke retningslinjer

Find de specifikke retningslinjer, som er gældende for din virksomhed. Brug det direkte link til emnet.

Spørgsmål til myndighederne

Hvis du ikke fandt svar på dine spørgsmål på Coronasmitte.dk, kan du kontakte en af myndighedernes hotlines. Ventetid må forventes.

Abonnér på nyt fra furesoe.dk

Hvad interesserer dig? Sammensæt dit personlige abonnement og få nyt fra furesoe.dk direkte i din indbakke.

Du er også velkommen til at kontakte Furesø Kommune for hjælp: