Skip til hoved indholdet

Ved større afskedigelser

Jobcenter Furesø tilbyder hjælp ved større afskedigelser

Hvis en virksomhed er nødt til at foretage større afskedigelser, kan jobcentret tilbyde hjælp til at få det bedste ud af situationen.

Virksomheder med mere end 20 ansatte skal varsle større afskedigelser til det regionale arbejdsmarkedskontor i Roskilde, når:

  • Mindst 10 afskediges i virksomheder, som beskæftiger mellem 20-100 medarbejdere
  • Mindst 10 procent afskediges i virksomheder, der beskæftiger mellem 100 og 300 medarbejdere
  • mindst 30 afskediges i virksomheder, der beskæftiger mindst 300 medarbejdere

Hvad kan jobcentret hjælpe med?

Jobcentret rådgiver om de muligheder, som virksomheden har for at stille de opsagte medarbejdere bedre i den konkrete situation. I opsigelsesperioden kan medarbejderen få råd og vejledning i jobcentret. Ved større afskedigelser kan medarbejdere anmode jobcentret om en plan for, hvordan de hurtigst muligt opnår ny beskæftigelse. Planen skal udarbejdes senest to uger efter medarbejderens anmodning. Til virksomheder, der beskæftiger minimum 20 medarbejdere og afskediger minimum 50 procent af dem, kan jobcentret tilbyde jobsøgningskurser i op til 2 uger i opsigelsesperioden og tilskud til efter- og videreuddannelse af de opsagte medarbejdere i op til 8 uger.

Arbejdsfordeling

Hvis din virksomhed i en periode ikke har opgaver nok til at beskæftige alle ansatte, men ønsker at und­gå afskedigelser, kan ordningen om arbejdsforde­ling være en god mulighed for både virksomhed og medarbejder.

Arbejdsfordeling betyder, at medarbejdernes aftalte arbejdstid nedsættes i en periode og medarbejderen modtager suppleren­de dagpenge. Kun dagpengeberettigede medarbejdere kan komme på arbejdsfordeling. Arbejdsfordelingen skal være aftalt skriftligt med medarbejderen eller være en del af den kollektive overenskomst

Kontakt

Jobcenter Furesø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback