Gå til sidens indhold

Socialt ansvarlige virksomheder i 2017

For anden gang blev CSR pris uddelt til to virksomheder, der i 2017 har taget et særligt socialt ansvar. Årets vindere blev virksomheden Agnes Food og Poul Willumsen A/S

Ud af 45 indstillinger, var yderligere 5 virksomheder blevet nomineret. Her kan du læse om de nominerede virksomheder.

 • Vinder - Agnes Food

  Agnes Food har igennem 2017 gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats i Furesø. I 2017 har de i høj grad været med til at løfte Furesøs udsatte borgere videre og væk fra offentlig forsørgelse. De yder en social indsats, der favner diversitet og kan rumme udsatte lediges udfordringer, uanset om det er sproglige, sociale eller fysiske udfordringer. De har både udsatte voksne, unge og tosprogede borgere, der alle får en skræddersyet indsats om end det er igennem køkkenet eller ved transport.

  Agnes tror på den individuelle tilgang, der skal tilpasses den enkelte, og det er det, der skaber succesen. Og deres indsats har en effekt. Flere borgere har fået troen tilbage og er kommet videre i beskæftigelse. De involverer de ledige direkte i deres forretning og stiller også store forventninger, så de ledige får bedst mulig chance for at vurdere hvad der kræves af dem, for at de kommer videre i job eller uddannelse.

 • Vinder - Poul Willumsen A/S

  Poul Willumsen A/S er en virksomhed, der gør noget helt særligt for de lidt mere ”skæve eksistenser” i lokalsamfundet. Eller for tosprogede borgere, der har sproglige udfordringer og har behov for danske kollegaer for at udvikle de sproglige kompetencer. Alle medarbejdere løfter i flok, og de har én særlig tilgang til at hjælpe udsatte. Når forventningerne er afstemt fra start, tager virksomheder et kæmpe ansvar. Det er særligt vigtigt for dem, at alle deres medarbejdere trives og tager deres andel af fællesskabet uanset titel. Mange af de ledige bliver ansat efter endt praktik. Og hvis de ledige ikke fastansættes, går de alligevel derfra med flere kompetencer i bagagen og med et større gå-på- mod end før de startede.

 • Anker Hansen & Co. A/S

  Anker Hansen & Co. A/S er en virksomhed, der lægger sig en selen for udsatte borgere i Furesø – her skal særligt nævnes deres indsats for at få flere unge ind på en læreplads enten hos dem selv eller ved at skaffe dem plads et andet sted. Anker Hansen & Co var også indstillet sidste år pga. deres bredde og engagerede beskæftigelsesindsats, der blandt andet rummer unge kriminelle, flygtninge og andre udsatte borgere, der har behov for en ekstra chance og et selvtillidsløft. Den linje har de fortsat med – særligt har de i 2017 hjulpet en del unge, der har haft særlige udfordringer ud over ledighed videre i beskæftigelse. De har en håndholdt og ærligt tag i deres kommunikation og tilgang til de unge. Anker Hansen & Co. A/S er en virksomhed, der i det daglige samarbejder med mange leverandører – dette netværk benytter Anker Hansen & Co. A/S sig af, så flere udsatte borgere kommer videre i beskæftigelse.

 • Kantinen på Furesø Rådhus

  Furesøs kantine har et ry for at vende de ledige i døren i den positive retning. De har mange års erfaring og flere unge, der har været i praktik i kantinen, ønsker efterfølgende at arbejde videre inden for catering og madbranchen. Med kort varsel tager de praktikanter ind med et smil. De har en kontant og god tilgang til deres praktikanter, der gør, at de ledige får gnisten tilbage og får mulighed for at være en del af et positivt fællesskab. Det er en meget mangfoldig arbejdsplads, der rummer mange forskelligheder. Selvom kantinen har en social klausul, gør de ikke noget halvt, snarere tværtimod. De tager langt flere ind, end hvad de er pålagt. De har et overskud, der er et sjældent syn. Og de har en tro på, at de ledige borgere kan komme videre i ordinært arbejde eller uddannelse, så længe de tror på, at de kan lykkes med deres indsats.

 • OKNygaard

  Der findes ikke mange virksomheder som OKNygaard, som virkelig vil gøre en indsats for Furesøs unge borgere. De har en struktureret personalepolitik med klare mål for de borgere, som de tager ansvar for i praktik og som efterfølgende kommer i lære. Programmet i personalepolitikken er virkelighedsnært og er tilpasset de udfordringer, som man kan møde i et arbejdsliv hos OKNygaard. De har også deres eget mentorforløb, der består af virksomhedens egne medarbejdere. På den måde har en borger i praktik altid en fast kontaktperson og en, der hjælper, hvis arbejdet bliver for udfordrende. Særligt har de i 2017 taget lærlinge ind og hjulpet dem videre i uddannelsen. Det betyder meget, at unge lærlinge har et praktiksted, der gerne vil have lærlinge ind og kan se værdien af deres arbejdskraft

 • Restaurant Marina Furesøbad

  Restaurant Marina Furesøbad har igennem de sidste par år gjort sig særlig bemærket. Om end det er flygtninge eller særlige svage ledige, der er i et forløb hos dem, kæmper de for hver enkel, og flere har fået mere selvtillid og er kommet videre i beskæftigelse. Det er et sted med stor mangfoldighed, der tror på, at alle skal have en chance. De er altid åbne for, at flere kommer i et praktikforløb hos dem og hjælper dem ud over det sædvanlige. Flere, der har været i et praktikforløb hos dem, har fået meget ud af forløbet og er kommet stærkere ud på den anden side.

 • Rubæk Rengøring

  Selvom Rubæk Rengøring er nyopstartet har de stadig fokus på at tage et særligt socialt ansvar. Det er en lille virksomhed, der gør noget stort. Denne virksomhed er meget opmærksom på det potentiale, der findes hos mange af kommunens mere svage ledige. De bruger meget energi på at finde borgernes særlige egenskaber frem igennem dialog - det gør de med stor succes. De har en klar og åben tone, der ikke kan misforstås. Og er en virksomhed, som de ledige kan stole på. Det gør, at de skaber mange gode og engagerede arbejdsfolk. Særligt direktøren for virksomheden har et ry for at være ”no crab man”. Han har et godt tag på de unge og særligt hos dem, der har udfordringer ud over ledighed.

Pressemeddelelse

Virksomheder og kommune i stadigt tættere samarbejde

Det går godt i Furesøs erhvervsliv, som de sidste fire år er vokset med 800 nye virksomheder. Samtidig er viljen til at løfte et socialt ansvar stor.…

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

Virksomhedsteam

Hvedemarken 3-5
3520 Farum

Tlf.: 7235 5100

Menu