Furesø Kommune indviede sammen med Region Hovedstaden de tyverisikre cykelstativer på Værløse Station/Fiskebækvej den 10. september kl. 12.

Eventet var et delevent i Furesø Kommunes klimafolkemøde, hvor deltagerne i en lille procession ledt af byrådsmedlemmerne Niels Jørgen Brandt og Øjvind Vilsholm gik fra Klimafolkemødet på bymidten ned til Værløse Station/fiskebækvej.

Her var en række korte taler ved Marianne Frederik, formand for Region Hovedstadens udvalg for Trafik og regional udvikling, Øjvind Vilsholm, næstformand for Natur og Klimaudvalget i Furesø Kommune, Niels Jørgen Brandt, medlem af udvalget for Natur og Klima i Furesø Kommune, samt Jens Peter Hansen, leverandør af cykelstativet Bikeep og Lasse Schelde, designer af cykelstativet Syv.

Indvielsen er et element i at sætte fokus på at forbedre mulighederne for kombinationsrejser cykel-tog/bus med opstillingen af tyverisikker cykelparkering. Denne indsats er muliggjort ved at Furesø Kommune har modtaget midler fra Region Hovedstaden til opstillingen af Syv, samt fra Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, der har givet midler til opstillingen af Bikeep. Indvielsen er dermed også en tak til Region Hovedstaden og Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen for midlerne.

Baggrund

Furesø Kommune har igennem flere år arbejdet med at gøre cykelparkering indbydende, tilgængelig og tyverisikker, for at invitere til, at borgerne kombinerer cyklen med tog og bus.

Denne indsats rammer ind i, at der er meget opmærksomhed blandt borgerne om tyveri af cykler på især Værløse og Hareskov stationer, jfr. bl.a. artikel i Furesø avis den 10. august 2022, s. 6-7.

Indsatsen er klimaindsats og en del af indsatserne for gennemførelse af Furesø Kommunes Trafik- og mobilitetsplan og Furesø Kommunes ambitiøse klimaplan, idet transport med cykel og tog/bus giver en væsentlig lavere CO2 emission end fossilbil.

Indvielse Af Syv 1
Indvielse Af Syv 2
Indvielse Af Syv 3
Indvielse Af Syv 4
Indvielse Af Bikeep 1
Indvielse Bikeep 2
Indvielse Bikeep 3
Del: