Der var gang i cykelmarkedspladen, hvor lokale cykelklubber, cykelhandlere og foreninger stillede op og delte viden og inspiration om det at cykle. Her kunne man møde:
  • Værløse Cykler
  • Hjælperytteren
  • Cycling planet
  • Bikecycles
  • Farum Cykelklub
  • Furesø Cykle Club
  • Shelter 214
  • Klimabevægelsen Furesø
  • Cykelfællesskabet Furesø

og Furesø Kommune med stande om cyklisme og den kommunale DK2020-klimaindsats.

Bagefter var der oplæg, workshop, debat og underholdning i Salen. De fremmødte gik til opgaven i workshoppen og debatten med at komme med gode idéer til både kommunen og hinanden. I alt har omkring 80 gæster lagt vejen forbi arrangementet, hvor ca. 40 deltog til workshop, debat og underholdning. Se oplæggene her:

Furesø Kommune vil analysere idéerne. Umiddelbart kan det konstateres, at der var en del fokus blandt deltagerne på manglende cykelparkering ved butikker, bl.a. på Bymidten i Værløse. Der var også en del fokus på den rekreative cyklisme og mulighederne for at få alle borgerne med på cyklen. Tyverisikring af cykelparkering fyldte også en del. Cykelsti gennem skoven via Kulhusvej til Virum/Lyngby var der flere der efterlyste, samt også en cykelforbindelse fra Knardrupvej ind på Flyvestationen. Se listen med idéerne.

Underholdningen stod blærerøven Mads Christensen for, og hvis man kan tale om en konklusion her, så var det, at det at cykle på el-cykel eller speed pedelec (de hurtige elcykler) er skønt, og så alle vil elske det, når de først har prøvet. Dertil, at man skal sætte fokus på cykelglæden for børn og lægge angsten for, at de kommer til skade bort. Børnene er fremtidens cyklister, og hvis vi ikke lærer dem at cykle og giver dem begejstringen for cyklen, så går det ikke.