Furesø borgere og medarbejdere på virksomhederne trampede i pedalerne

Med opbakning fra Furesøs to erhvervsforeninger og lokale ildsjæle blev der cyklet igennem i Furesø i Vi Cykler til arbejdet-kampagnen. Nu er resultatet gjort op og opgørelsen viser blandt andet et sparet CO2-udslip på 15,5 ton sammenlignet med, hvis deltagerne havde kørt i bil.

 • Præmier til lokale hold

  Furesø Kommune havde sat gavekort på 200 kr. hos de lokale cykelhandlere på højkant til tre hold, der havde meldt sig til VCTA.

  Fire Cykelhandlere, nemlig Hjælperytteren, Fri BikeShop, Værløse Cykler og MTB-tours har fulgt trop med at sætte præmier på højkant. De lokale vindere er tilfældigt udtrukket af Cyklistforbundet, og præmierne er igen fordelt tilfældigt blandt holdene.

  De lokale vindere er:

  • Cykelmyggene fra Pensam
  • Verdens Bedste fra Furesø hjemme- og sygepleje
  • Hurtighønsene fra Børnehuset Skovbakken
  • Team Steelhorse Riders fra Wexøe A/S
  • Team Brumbasse fra Aasted A/S
  • Kruse Cykler til arbejde fra Marie Kruse
  • Førsteholdet fra Hans Henning Nielsen A/S

  Tillykke til de heldige vindere og god vind fremover på cykelstien. Furesø Kommune håber, at I og alle de andre deltagere holder fast i de gode vaner.

 • Cykling i Furesø Kommune

  I Furesø Kommune er vi både stolte og begejstrede over de mange af vores borgere og virksomheder, der har cyklet med i kampagnen. Det er nemlig et skridt i den rigtige retning – både når det handler om miljø, sundhed og trivsel.

  Vi havde i alt 36 hold med 294 deltagere, hvoraf de 11 var fra private virksomheder, ét hold var en gruppe borgere, og de 24 var kommunale hold. I 2019 var der også præcist 294 deltagere.

 • Godt tråd i VCTA i år

  Sammenlignet med deltagelsen i VCTA på landsplan, var der i 2019 omkring 60.000 deltagere og i år 45000, hvilket er et fald på 25 %. I det lys er Furesø Kommune med de 294 deltagere i begge år relativt set godt med i 2022.

  Dette er en rigtig god nyhed. Der har været en del fokus på Cyklens år i Furesø Kommune, hvor Furesø Erhvervsforening, Furesø INDUSTRI og lokale kræfter har bakket op om især Vi Cykler til arbejde.
  Det er dejligt og vigtigt, at hverdagscyklismen har tag i folk. Det er godt for både klima, trængsel og sundhed.

  Der blev cyklet langt af de næsten 45.000 deltagere i årets VI CYKLER TIL ARBEJDE-VCTA-kampagne fra Cyklistforbundet. 7,5 millioner kilometer cyklede deltagerne i alt - hvilket svarer til 187 gange rundt om jordkloden - og en pæn del af dem blev tilbagelagt i Furesø Kommune, hvor der blev der cyklet 61.843 km.

  De mange cykelkilometer i VI CYKLER TIL ARBEJDE sparer samfundet for en masse CO2. 1.875.307 kg, eller næsten 2000 ton CO2 blev sparet i sammenligning med, hvis deltagerne havde kørt i bil.

  Og den samfundsøkonomiske gevinst er over 60. mio. kroner, når man blandt andet ser på sparede sundhedsudgifter. I Furesø Kommune blev der sparet 15,5 ton CO2.

Cykelmarkedsplads, debat og underholdning

Den 29. marts 2022 kl. 17-30 – 21.00 var der cykelmarkedsplads, debat og underholdningsaften i cyklens tegn i Galaksen, Værløse Bymidte 47, 3500 Værløse.

På cykelmarkedspladsen stillede vores lokale cykelhandlere op med interessante tilbud, cykelpendlere viser deres cykler frem og lokale cykelklubber stiller op. Derefter var der spændende oplæg, workshops og debat i teatersalen. Blærerøv Mads Christensen afsluttede med at fortælle personlige historie fra bilist til inkarneret el-cyklist på en meget underholdende måde.

Du kan læse mere om arrangementet og se video og listen med input fra mødet her.

Du kan stadig komme med dine ønsker til bedre cykelveje i Furesø

Oplever du strækninger eller steder på din cykelvej, der kalder på forbedringer? I Dansk Cyklistforbunds kortbaserede værktøj kan du udpege forbedringsmuligheder og komme med ønsker til bedre cykelforhold. Meld dine input ind via værktøjet nedenfor.

Vi har trukket lod den 28. marts og de tre vindere blev.

Deltag i cykelkortlægningen her på linket

Konkurrence om tre bedste cykel-idéer er afsluttet

Du kan se de tre vindende forslag her.

Cyklens År Furesø Cykler Med
Seneste nyt om cykling
Skolepatrulje På Kolle Kollevej 2019
Pressemeddelelse

Skolepatruljerne bliver hyldet i vinterkulden

Selvom mørket i starten af februar er overvældende, er der stadig lyspunkter i form af skolepatruljernes reflekterende veste. I uge fem giver Furesø K…

Cykelstativer
Nyhed

Hvad siger du til cykelstativerne på Hareskov og Værløse station?

Furesø Kommune skal evaluere cykelstativerne på Hareskov og Værløse st. Send os din mening.

Alle børn cykler
Nyhed

NY LÆRERPRIS: Hvem fortjener Alle Børn Cykler Prisen?

Kender du en cykelglad lærer, der fortjener et skulderklap og en lækker elcykel, fordi læreren forstår at bære cykelglæden videre til sine elever? Du…

Fri Bike Havde Præmier Til Pensam Og Furesø Hjemme Og Sygepleje
Nyhed

Festlig overrækkelse af præmier i Vi cykler til arbejde

Med opbakning fra Furesøs to erhvervsforeninger og lokale ildsjæle blev der i Cyklens år 2022 cyklet igennem i Furesø Kommune i Vi Cykler til arbejde…