Furesø tager kampen op mod cykeltyverier

Furesø Kommune vil gerne gøre det hurtigere og smartere at bruge alternativer til bilen. Vi laver derfor bedre forhold for parkering af cyklen ved S-tog og busser. I 2021 etableres en ny type cykelstativer på Hareskov og Værløse stationer, der skal gøre det endnu sikrere at parkere sin cykel på stationen.

Bikeep stativet står nu på Hareskov station
På Hareskov station kan cyklister nu benytte Bikeep stativet. Der er opsat 20 Bikeep stativer under overdækning, så cyklen forbliver tør. De nye cykelstativer er tyverisikrede på en ny måde, hvor en bøjle vippes ned over stel og forhjul. Bøjlen låses enten med app eller et kontaktløst kort, f.eks. kreditkort, rejsekort mv. 

Fremgangsmåde ved brug af stativerne: 
1. Løft først bøjlen op og placer din cykel.
2. Luk bøjlen omkring cykelstel og forhjul. Læg dit kontaktløse kort på stativets display.
3. Når dioderne på displayet er grønne skal bøjlen trækkes i. Dioderne vil hermed lyse rødt. Når dioderne lyser rødt er stativet låst. Giv evt. bøjlen et ekstra klem.
4. Stativet låses op ved at lægge samme kontaktløse kort på stativets display.
 
Der opsættes yderligere 20 Bikeep stativer på Værløse station i løbet af december 2021. Furesø Kommune har fået midlerne fra Cykelparkeringspuljen til projektet. 
 
Furesø Kommune håber, at cyklisterne bliver glade for de nye stativer. 
Cykelstativet Bikeep
Cykeltyverier
I 2018 blev der stjålet hele 46.588 cykler i Danmark. Det svarer til, at der hver dag bliver stjålet over 125 cykler, svarende til over 5 cykeltyverier i timen!
 
Især Region Hovedstaden er plaget af cykeltyveri – faktisk skete hele 57,5 % af alle cykeltyverier i 2018 i denne region. Det er desværre ikke anderledes i Furesø. Selvom antallet af cykeltyverier er faldet de sidste par år, er der med over 125 cykeltyverier om dagen stor grund til at passe godt på sin cykel og gøre, hvad man kan for selv at forebygge cykeltyveri.
 
Cykeltyvene er især på spil i sommeren og det tidligere efterår i juli, august og september, hvor vejret er bedst og mange unge mennesker flytter til storbyerne for at studere. Det øger nemlig efterspørgslen på billige, brugte cykler. Pas derfor ekstra godt på din cykel i denne periode, hvis du vil undgå cykeltyveri.
 
Furesøstativerne
Med Furesøstativ nr. 1 kan du låse din cykel fast til stativet, uden selv at medbringe en kædelås. Du trækker nemlig en wire op og placerer den i din egen lås. Har du selv en kæde du vil bruge, kan du trække den igennem hullet på bagsiden af stativet. Du behøver heller ikke bruge støttefoden. Du læner bare cyklen op at stativet. Der er etableret cykelparkering med Furesøstativ nr. 1 på alle S-togsstationer i kommunen samt ved busstoppested på Fiskebækvej.
 
Med Furesø Stativ nr. 2 kan du både låse din cykel fast til stativet, og den er delvist overdækket. Furesø Stativet står på Rådhuset og flere steder på Farum Hovedgade.
Sådan forebygger du tyveri af din cykel

Cykeltyveri kan være svært helt at undgå. Derfor er det også vigtigt, at du sikrer dig i tilfælde af cykeltyveri. Hvis uheldet og cykeltyvene alligevel er ude, er det en hjælp at have sin forsikring og dokumentation i orden. Der findes forskellige ting, du selv kan gøre, for at forhindre tyveri af din cykel.

 • 5 gode råd til at undgå tyveri af din cykel
  • Lås altid cyklen med både en cykellås og en kædelås. Vikl kædelåsen om både hjul, stel og cykelstativ - det besværliggør tyveriet for cykeltyven. Og lås cyklen hver gang 
   Også selvom du kun er væk i 5 minutter. Lad kun cyklen stå ulåst, hvis den befinder sig i en forsvarligt låst garage, skur eller privat kælderrum.
  • Undgå at efterlade cyklen i byen, på stationer og lignende om natten og i weekender.
  • Sørg for altid at parkere din cykel et sikkert sted, helst låst inde i en bygning eller et lokale, fx i eget kælderrum, hvis du vil undgå cykeltyveri.
  • Cykler du til bus- eller togstationer i hverdagen, så  husk at låse din cykel godt fast til både stativ, hjul og stel. Alternativ i aflåst cykelskur. – i Furesø Kommune er vi i gang med at sikre bedre og sikre cykelstativer på vores stationer.
  • Forsikringsselskaberne anbefaler at man gør brug af en ældre cykel som transport til og fra bus og togstationer.
 • Sådan sikrer du dig, før cyklen bliver stjålet
  • Sørg for at have en cykellås, som er godkendt af Dansk Varefakta Nævn. Dermed er det også en forsikringsgodkendt lås.
  • Tjek, at din cykel har et stelnummer påført – det er lovpligtigt i Danmark. Er cyklen købt i udlandet eller uden stelnummer, kan du bestille ét på politi.dk
  • Gem låsebeviset sammen med en kopi af cyklens stelnummer.
  • Tjek, at din forsikring dækker cykeltyveri

   

 • Det kan du også gøre ved cykeltyverier

  Har du mistanke om cykeltyveri, så gå en tur i nærområdet for at se, om nogen blot har flyttet din cykel, om den er stjålet eller om du 'bare' er offer for et kortvarigt brugstyveri. Måske står din cykel stadig i nærheden.

  Finder du selv en cykel, hvor der normalt ikke bør ligge cykler, kan du tjekke om cyklen er meldt stjålet via app`en ”Politi”.  Den kan hentes, der hvor du henter apps til din telefon.
  I bygrupperne på Facebook og andre sociale medier kan du fortælle andre, at du har kendskab til den efterladte cykel.

 • Undgå selv at blive hæler

  Hvis du sælger din cykel eller skal til at købe en brugt cykel, kan du sikre dig selv som enten sælger eller køber.

  Det gør du gennem Det kriminaltpræventive råds blanket for handel med brugte cykler.

  Så er du sikker på at cyklen ikke er stjålet og at du får alle de nødvendige papirer overdraget på en ordentlig måde.

  Hvis handlen sker via Facebooks handelsgrupper eller annoncer på nettet, kan du desuden betale via Mobilepay eller sikre dig, at sælgeren er NemID-valideret. Så gør de digitale spor det sværere at slippe afsted med kriminalitet.

   

Brug en købsblanket, når du handler brugt cykel

Med købsblanketten sikrer du dig både som sælger og køber. Print blanketten ud, inden du tager ud for at handle.

Furesøstativet

Med Furesøstativet kan du låse din cykel fast til stativet, uden selv at medbringe en kædelås. Du trækker nemlig en wire op og placerer den i din egen lås. Har du selv en kæde du vil bruge, kan du trække den igennem hullet på bagsiden af stativet. Du behøver heller ikke bruge støttefoden. Du læner bare cyklen op at stativet. 

Der er etableret cykelparkering med Furesøstativer på alle S-togsstationer i kommunen samt ved busstoppested på Fiskebækvej.

Sådan bruger du det særlige Furesøstativ til parkering af cykler
Politi, COLOURBOX953231

Anmeld cykeltyveri

Anmeld det til politiet, hvis din cykel er blevet stjålet.

Racercykel På Vej På Supercykelsti 1, Foto Supercykelstier Region Hovedstaden

Tjek cyklen, inden du køber

Tjek inden du køber brugt, om cyklen er meldt stjålet til politiet.