Skip til hoved indholdet

I bil i Furesø - grøn kørsel og parkering

Vil du gerne køre mere klimarigtigt og øge trafiksikkerheden? Find gode råd her på siden.

Parkering

På kortet her på siden kan du finde offentlige parkeringspladser i Furesø. Reglerne for parkering i kommunen bestemmes i færdselsloven.

Derudover er der et regulativ for parkering af påhængskørertøjer og lignende i Furesø Kommune.

 

 

Gearskifte, kør i så højt gear som muligt:

 • Ved at bruge 5 gear frem for 3 gear sparer du 38 %
 • Ved at bruge 4 gear frem for  3 gear sparer du 21 %          

Omdrejningstælleren skal være mellem 2.000 - 2.500. I benzinbiler, i dieselbiler max 2.000 omdrejninger. 

Hold afstand

Ved at holde afstand kører du længere på bilens energikilde, fordi du kan holde den samme hastighed, også når den, der kører foran holder et uensartet tempo. Trafiksikkerhedsmæssigt er det vigtigt, at holde afstand, så du har tid til at reagere. Afstanden op til forrige bil skal være halvdelen af hastigheden.

Hastighed

Du bruger bilens energikilde mest effektivt ved at køre 60 km/h og holde hastigheden konstant. Forskellen på at køre 60 km/h til 100 km/h er en reduktion i bilens effektivitet på 20% og dermed en stigning på 20 % i CO2 udledningen, pr. km og skulle du komme ud på motorvej reduceres bilens effektivitet yderligere, så du udleder endnu mere CO2 pr. Km. Fra 100 km/h til 120 km/h  stiger CO2 udledningen pr. kørt km. Øges hastigheden fra 120 km til 130 km, udleder du yderligere 25 % CO2 pr. km.

Sluk Aircondition og tænd luftvarme

Aircondition er ikke sundt, da luften er tør, og aircondition bruger ca. 15 % af bilens energiforbrug.
I benzinbiler kan du spare 15 % på energiforbruget ved at slukke bilens aircondition med mindre der er behov for at tørre bilen ud, fx når ruderne dukker på indersiden. Brug i stedet bilens varmt/koldt luft, det varmer motoren alligevel op. Elbiler, brug sædevarme/rat-varme, da det er væsentlig mere energieffektivt end varmen fra bilens aircondition.

Konstant fart

Hold konstant fart hen mod et rødt lys, slip speederen og tril hen mod lyset. Undgå at koble ud, hvis det er muligt. 

Bak ind i både båse og indkørsler

Bak, når du parkerer i båse og indkørsler, så du kan du køre forlæns ud. Det sparer både CO2 og det er sikkerhedsmæssigt væsentligt bedre.

Forbered dine sving

Tjek, hvornår der er et ophold i trafikken på lang afstand, så du ikke skal bremse og starte - det sparer CO2. Naturligvis skal du også holde øje med, om du passerer cykler, så du er opmærksom på, om de kommer bagfra. 

Fartpilot – ja tak

Brug fartpilot hvis den er der. 

Eco knap – ja tak

Eco knap skal være skal altid slås til, da det gør accelerationerne mere miljøvenlige. I bymiljø/landzone bør bilerne ikke accelerere mere end knappen tillader både i forhold til klima og trafiksikkerhed. 

Dæktryk

Dæktryk, skal indstilles, så det passer med den temperatur, der er udenfor. Hvis det bliver koldt, skal der mere luft i dækkene, fordi luften i dækkene trækker sig sammen i kulde og derfor fylder mindre. CO2 udledning 2-5 %

I Furesø Kommune er det færdselsloven som bestemmer, hvordan du må parkere. Inden for tættere bebygget område, dvs. inden for byzoneskiltet, må man hverken standse eller parkere helt eller delvist på:

 • fortov
 • cykelsti
 • gangsti
 • midterrabat
 • skillerabat
 • helleanlæg

Selvom du parkere lovligt, så vær opmærksom på, om du holder uhensigtsmæssigt for andre. Fx. om skralde bilen kan komme forbi din bil -Ellers kan de ikke hente skrald.

Regulativ for standsning og  parkering med særlige køretøjer

Furesø Kommune har et regulativ fra 2019 som er et supplement til parkeringsreglerne i færdselsloven.

Der gælder følgende særlige bestemmelser for byzonen:

 • Påhængskøretøjer (trailer, campingvogne m.v.), motorredskaber og traktorer med en tilladt totalvægt på højst 3500 kg må kun parkeres i indtil 48 timer.

 • Køretøjer med en tilladt totalvægt over 3500 kg (lastbiler, busser m.v.), påhængskøretøjer (trailere, campingvogne m.v.), motorredskaber og traktorer må
  kun parkeres i 12 timer, med mindre der er skiltet anderledes. Dette er ikke gældende for personbiler over 3500 kg til højst 9 personer.

 • Ved overtrædelse af dette regulativ kan der pålægges afgift i medfør af færdselslovens § 121.

Kontakt

Vej, Trafik og Grøn Omstilling

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Telefontider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback