Gratis vejledning og behandling

Hvis du er over 18 år og har et overforbrug af alkohol, hash eller andre euforiserende stoffer, kan du modtage råd, vejledning og støtte i kommunen. Der er også mulighed for at blive henvist til behandling. Både vejledning og behandling er gratis og kan foregå anonymt, hvis du ønsker det. Pårørende er også velkomne til at henvende sig.

Hvem skal jeg kontakte?

  • Du kan altid henvende dig i Rådgivningscaféen
  • Du og pårørende kan kontakt Furesø Kommune på tlf. 7216 5145 og få vejledning om behandlingsmuligheder mv. Det er uforpligtende, og du kan være anonym. Der bliver ikke registreret nogen oplysninger om dig
  • Du kan gå til din egen læge, som kan hjælpe med behandling eller henvisning til et ambulatorium eller behandlingssted

Behandlingstilbud

Furesø Kommune varetager ikke selvstændigt misbrugsbehandling, men samarbejder med behandlingstilbud. Misbrugsbehandlingen skræddersyes dit behov. Behandlingen kan foregå på forskellige tider af dagen, og kan for eksempel være:

  • Ambulant behandling - eksempel samtaleforløb, gruppeterapi, familiebehandling
  • Døgnbehandling
  • Selvhjælpsgrupper


Ambulant behandling

Ambulant behandling på godkendte dagbehandlingssteder kan ske uden forudgående visitation, såfremt der er tale om alkoholmisbrug.

Ønskes ambulant behandling i forhold til misbrug af euforiserende stoffer, bedes du henvende dig i Rådgivningscaféen.

 

Døgnbehandling

Hvis du eller det behandlingssted du har henvendt dig til, vurderer at døgnbehandling er nødvendig frem for ambulant behandling, skal du ansøge om det. Ansøgningen sendes til handicap@furesoe.dk.

Din ansøgning behandles efterfølgende på visitationsudvalgsmøde i Voksenhandicap. 


Tidsperiode

Når du har søgt hjælp til behandling hos Furesø Kommune, skal din behandling starte senest 14 dage efter.  


Transport

Det er ikke muligt at få tilskud til transport/kørsel til behandlingsstedet.


Til dig der er på offentlige ydelser

Når du oplyser Furesø Kommune om dit problem, tager vi ikke dine ydelser fra dig. Det er en fordel, hvis din sagsbehandler er orienteret om din situation og er klar over, hvordan du har det. Så kan I bedre finde en løsning sammen, og sagsbehandleren har bedre muligheder for at hjælpe dig, fx med at komme i behandling.

Hvis du vælger at gå i behandling for dit problem, skal du vide at du kan forblive anonym, din behandling kommer ikke til at påvirke din offentlige ydelse