Savner du at være sammen med andre?

Hvis du kunne bruge en hyggelig lille hverdags snak i disse dage, kan du finde en masse tilbud nedenfor, hvor frivillige står klar ved telefonerne til at snakke om alt fra vind og vejr til familie og begivenheder. Du kan også være med, når Danmark synger morgensang sammen på DR.

 • SnakSammen - et digitalt besøg over telefon, tablet eller computer (videoopkald)

  Røde Kors og Boblberg tilbyder alle i Danmark et digitalt "besøg".

  SnakSammen er en snak mellem en frivillig samtaleven fra Røde Kors og dig.

  I kan snakke om alt; nyhederne, dagens begivenhed, familien og meget mere. I kan også se hinanden via video - helt uden, at du skal installere besværlige programmer. Læs mere på boblberg.dk/snaksammen

 • Ældretelefonen - få en telefonven

  Du kan både få og blive telefonven gennem Ældretelefonen og give et andet menneske, og dig selv, glæden ved at have nogen at snakke med.

  I bestemmer selv, hvor ofte og hvor længe i har lyst til at snakke sammen. Det vigtigste er, at i begge hygger jer med snakken.

  Læs mere på ældretelefonen.dk eller ring til tlf. 8282 0300

 • SIND Ballerup Furesø Herlev - blev ringet op hver dag

  SIND Ballerup Furesø Herlev tilbyder at koordinere et socialt opkald.

  Du kan både vælge at modtage et opkaldt hver dag, hvor formålet er at sikre, at du har det godt. Du kan også nøjes med at få et enkelt opkald. Opkaldet er af venskabelig karakter, hvor i kan snakke om alle mulige hverdagsting.

  Hvis du er interesseret, så skriv en besked på bfh@sind.dk, så formidler SIND kontakten.


  Du kan også melde dig som frivillig telefonven. Hvis du gerne vil vide mere, så send en mail på bfh@sind.dk

 • Fællessang

  Morgensang på DR1 og P2

  For dig der savner Alsang, eller bare vil muntres op med en morgensang - så er der på DR1 og P2 fælles morgensang for hele Danmark, når chefdirigent for DR Pigekoret, Phillip Faber sætter sig foran klaverets tangenter og synger for på nogle af den danske sangskats klassikere.

  Morgensangen vil på hverdage begynde klokken 9.05 og i weekenden klokken 10.00. Det varer 10 minutter. Hver morgen vil der blive sunget to forskellige sange.

  Fællessang på P3

  Hvis du lytter med til radioprogrammet "Karantæne" på P3, kan du også være med til at synge. Pelle Peter Jencel har samlet vers fra flere kendte danske sangere, og sammen har de skrevet en helt ny sang om at være sammen hver for sig "tættere end vi tror". Hver eftermiddag klokken 10 minutter i 18, bliver sangen sunget, og du kan være med hjemmefra stuen.

 • Frivillig Familieven på Afstand

  Røde Kors har et tilbud til familier, der har brug for en frivillig familieven på afstand i denne tid, der kan være udfordrende, utryg og konfliktfyldt. Den frivillige familieven støtter familien gennem telefonsamtaler, videosamtaler og eventuelt også gåture, hvis muligt. Mange familier rækker ud efter en frivillig familieven, fordi familien kan føle sig isoleret og har behov for en voksen til at tale med, støtte, skabe ro og overblik. Mange familier har også glæde af en frivillig til at støtte børnene i hjemmeundervisning og lektier. Røde Kors forsøger at matche frivillige og familier fra samme geografiske område, så der er mulighed for at forløbet kan fortsætte efter corona, hvis der er et gensidigt ønske om det.

  Du kan læse mere om tilbuddet på Røde Kors hjemmeside: https://www.rodekors.dk/vores-arbejde/stoette-til-boernefamilier-i-en-socialt-udsat-position

Har du brug for hjælp til det praktiske?

Hvis du har brug for hjælp til hverdagsting som eksempelvis at handle, hente medicin eller lufte hund, kan du finde flere tilbud herunder, som kan lige præcis det.

Hold dig mental sund

Coronasituationen har vendt op og ned på hverdagen, som vi kender den. Det kan have betydning for vores mentale sundhed, og det er derfor vigtigt, at vi husker at passe på os selv.

 • Gratis psykologhjælp

  We.care tilbyder gratis autoriseret psykologhjælp via skrift og video til personer, der er ramt af corona. Du kan læse mere på deres hjemmesiden we.care/corona/

 • Thorvaldsson

  Det kan virke beroligende at se på billeder af en masse smukke naturbilleder. Det har Thorvaldsson.se sørget for, så vi kan mindes, hvor smuk og dejlig vores verden er.

  Hvis du kan lide at se smukke billeder og finde ro ved det, kan du finde en masse på thorvaldsson.se

 • Peer-linje tilbydes til hele landet

  Peer-linjen, som er oprettet i Københavns Kommune, er nu åben for henvendelser fra mennesker med psykisk sygdom og pårørende i hele landet.

  Peers har personlige erfaringer med psykisk sygdom og med recovery. De peers, der kan træffes på Peer-linjen, er alle kommet sig fra psykisk sygdom og hjælper andre, blandt andet ud fra deres egne erfaringer med at komme sig. De arbejder til daglig som peers i socialpsykiatrien og i behandlingspsykiatrien og er nu frivillige på Peer-linjen.

  På Peer-linjen er erfarne peers klar til samtaler alle ugens syv dage mellem kl. 12-18 og der er også en pårørendekonsulent med på holdet. Der kan bookes samtaler ved at skrive en kort besked til Peer-linjen via deres Facebook-side eller på mail til peerlinjen@gmail.com. I mailen/beskeden beskriver man ganske kort, hvad man som udgangspunkt gerne vil tale med en peer om (f.eks. angst, struktur, ensomhed, depression). 

 • Frivillig forældrementor

  Hvis du er forældre til børn med psykisk sårbarhed/særlige behov og familier i livskrise, kan du få hjælp af Dorthe, der er en frivillig pårørendementor.

  Dorthe har tidligere arbejdet som forældrementor i Børne- og Ungdomspsykiatrien og har en uddannelse i både peer-støtte og som mentor i tilværelsespsykologi.

  P.t. er alt hendes arbejde som pårørendementor, konsulent, tovholder for pårørendegrupper og foredragsholder sat på standby - og derfor tilbyder hun sin hjælp.

  Læs mere på: www.dorthestieper.dk

 • Gode råd til familier med børn og unge med psykisk sårbarhed

  Sundhedsstyrelsen har samlet gode råd til familier med børn og unge med psykisk sårbarhed. De gode råd er udarbejdet i samarbejde med overlæge i børne- og ungdomspsykiatri Pia Jeppesen, professor Anne Thorup, professor Mikael Thastum og professor Niels Bilenberg.

  Læs rådene på Sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk

Hold dig fysisk i gang - online

Vi kommer ikke alle sammen ud og bevæger os lige så meget i løbet af dagen, som vi ellers ville. Derfor er det vigtigt, at vi sørger os for at holde os aktive derhjemme. Du kan finde en masse online tilbud, der kan hjælpe dig med at holde dig i gang.

Læs seneste lokale nyheder om coronavirus
Ældre Dame Vinker
Pressemeddelelse

Indendørsbesøg på Furesøs plejehjem fra torsdag

Fra torsdag den 2. juli kan pårørende igen besøge deres kære indendørs på Furesøs plejehjem. Der bliver et tæt samarbejde mellem besøgende og ansatte…

Smittestop App Hero
Nyhed

Stop smitten - hent appen: 'smitte|stop'

Samfundet genåbner, og vi mødes igen på arbejdspladser, i offentlig transport eller socialt. Derfor er der en risiko for, at antallet af smittede stig…

Side 2 3
Nyhed

Furesø samler medarbejdernes corona-beretninger i særlig coronaavis

Furesøs medarbejdere har holdt fanen højt i en arbejdstid under corona. Og siden marts er det strømmet ind med livsbekræftende beretninger fra arbejds…

Telte Opsat Ved Plejecentre I Furesø Kommune, Så Pårørende Kan Komme På Besøg
Pressemeddelelse

Besøg af pårørende på Furesøs plejehjem

Den 11. juni modtog alle landets kommuner et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at besøg på plejehjem altovervejende skal foregå på udendørs…