Opret et abonnement på emneordet 'corona' - under kategorien Sundhed - for at blive tippet direkte i din mailboks, når der er nyt. Se mere på furesoe.dk/abonner

Test, coronapas, symptomer og selvisolation
 • Hvor kan jeg blive testet?

  Husk, at du fortsat skal bære mundbind på teststeder.

  Hurtigtestcenter i Farum Arena alle dage

  Alle borgere ned til 6 år kan få taget en hurtigtest i foyeren i Farum Arena alle ugens dage fra kl. 8-20.

  Åbningstiden er kl. 7-20.

  Adressen er Stavnsholtvej 41 i Farum.

  Der anvendes den mere skånsomme podepind, der kun skal 2-4 cm. ind i hvert næsebor.

  Tilbuddet er gratis og uden tidsbestilling, husk at medbringe dit sundhedskort. Børn under 15 år skal følges med en forældre eller værge.

  På cphmed.com kan du se estimerede køtider og åbningstider.

  Parkering

  Du kan parkere på grusbanen via Borgmester Jespersens Vej (P1). Derfra bliver du dirigeret ned ad brandvejen til Farum Arena. Der findes ligeledes 4 handicapparkeringspladser på parkeringsarealet foran Farum Arena (P2). Se mere om adgangsforholdene i foyeren på godadgang.dk

  Skiltning på stedet angiver et telefonnummer, hvis man er gangbesværet og har brug for assistance. 

  Testsvar

  Testsvar fremsendes pr. sms til din mobiltelefon efter ca. 30-60 min., hvorfor telefonnummer skal oplyses ved registrering.

  Du forlader testlokalet efter podningen, og hvis testen er positiv, bliver du ringet op af smitteopsporingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der fortæller om de forholdsregler, du skal tage.

  Hvis du ikke har mulighed for at modtage dit testsvar digitalt, kan du oplyse dette til testpersonalet. Du skal herefter blive efter test, hvorefter du vil få testsvaret på et stykke papir. 

  PCR-testcenter i Værløse

  Tilbuddet er gratis og for borgere fra 2 år. Det foregår i Værløsehallerne, Stiager 8, 3500 Værløse. Du skal bestille tid på www.coronaprover.dk

  Åbningstiderne skifter, så flest mulige kan testes og passe arbejde samtidig.

  • Mandag-tirsdag kl. 8.00-13.45
  • Onsdag-lørdag kl. 15.30-21.15
  • Søndag kl. 8.00-13.45 

  Booking af tider uden NemID

  Hvis du eller dine pårørende ikke har mulighed for at bestille tid via nettet med NemID, kan du ringe til Region Hovedstadens corona-booking på tlf. 30 66 89 37 og få hjælp til at reservere en tid til test.

  Regionens testcentre

  På regionh.dk finder du en liste over alle Testcenter Danmarks testcentre i Region Hovedstaden - stationære såvel som mobile.

  Bemærk, at testen på et stationært testcenter kræver forudgående tidsbestilling på coronaprover.dk

  Find vej til Testcenter Danmarks corona-testcentre

  Regionen oplyser, at der er handicap-adgang på alle teststeder og mulighed for, at kørestolsbrugere kan komme til uden problemer.

 • Hvor kan mit barn blive testet?

  Hvis dit barn er under 2 år

  Hvis dit barn er under 2 år, skal du kontakte lægen for at bestille en test.

  Hvis dit barn er fyldt 2 år

  Hvis dit barn er fyldt 2 år, er det muligt at få taget en PCR-test med samtykke fra forældre eller værge.
  Se hvor der lige nu PCR testes i feltet "hvor kan jeg blive testet?"
  Børn under 15 år skal følges med en forældre eller værge.

  Hvis dit barn er fyldt 6 år

  Hvis dit barn er fyldt 6 år, er det både muligt at blive PCR-testet og hurtigtestet med samtykke fra forældre eller værge.
  Se hvor der lige nu PCR- og hurtig-testes i feltet "hvor kan jeg blive testet?"  
  Børn under 15 år skal følges med en forældre eller værge.

   

  Sundhedsstyrelsen vil stadig anbefale, at børn under 12 år ikke systematisk testes for Covid-19. Test af børn uden symptomer til og med 12 år anbefales kun, hvis det er nødvendigt.

 • Hvornår skal jeg testes?

  Skal man fortsætte med at blive testet, når man er vaccineret?

  Kun hvis man får symptomer, eller hvis man bliver kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi man er defineret som nær kontakt til en person, der er smittet med en særlig variant.

  Du bør testes, hvis du:

  • har symptomer på COVID-19
  • er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus
  • er udpeget som anden kontakt
  • får at vide, at du skal coronatestes som led i smitteopsporing ved udbrud, for eksempel på grundskoler, i daginstitutioner, på plejecenter m.v.
  • får besked på, at du skal coronatestes af en behandlende læge eller tandlæge forud for fx indlæggelse, behandling eller undersøgelse
  • har rejst i et land, som Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til.

  Du kan overveje at blive testet, hvis du:

  • skal besøge personer i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, for eksempel hvis du skal besøge et ældre familiemedlem på et plejecenter har et særligt ønske, om at blive testet, fx forud for en bestemt begivenhed.

  Bliv testet en gang om ugen

  Hvis du går på arbejde og møder ind fysisk. Så hjælper du med at bremse smitten.

 • Hvornår må jeg bruge en hurtigtest?

  Hvis man overvejer at blive testet, kan man i nogle tilfælde benytte en hurtigtest (også kaldet en antigentest), fx forud for en bestemt begivenhed.

  Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger er hurtigtest et supplement til de PCR-test, som regionerne udfører.

  Her skal du IKKE benytte hurtigtest

  Har du symptomer på corona, eller er du nær kontakt til en smittet, skal du booke tid til en PCR-test, fordi 98 procent af testene viser et korrekt resultat. Disse test foretages af Testcenter Danmark og bookes via coronaprover.dk

  Du bør heller ikke anvende en hurtigtest forud for et besøg hos en person i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, fx et ældre familiemedlem.

  Det skyldes den lave følsomhed ved hurtigtest, hvor et negativt testresultat ikke kan udelukke, at man alligevel er smittet med ny coronavirus. Derfor er de generelle, smitteforebyggende anbefalinger som fx at holde afstand, undgå fysisk kontakt, vær ekstra opmærksom på hygiejne og rengøring, stadig vores vigtigste indsats til at forebygge smittespredning af ny coronavirus. 

  Her kan du vælge en hurtigtest

  Det kan være en god ide at tage en hurtigtest i de situationer, hvor du optimalt set ville anvende PCR-test, men ikke kan komme til, fordi der ikke er ledige tider.

  Det kan også være i særlige situationer med smitteudbrud, hvor situationen gør at der er behov for et hurtigt svar med en hurtigtest som et supplement til PCR-testen, så andre nære kontakter kan nå at isolere sig.

  Desuden kan hurtigtesten være en ide, hvis man har været sammen med én, der viser sig at være nær kontakt til en smittet.

   

  Se mere her: https://www.sst.dk/da/corona/Hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/Hvis-du-skal-testes 

 • Hvor finder jeg mit coronapas?

  På mobilen ligger dit pas i coronapas-appen eller
  i MinSundhed-appen. Dit coronapas er gyldigt,
  når du enten er vaccineret, nyligt testet negativ,
  eller hvis du tidligere har haft COVID-19. Du kan fra en computer selv printe coronapasset, hvis du logger på sundhed.dk med dit NemID.

  Er du fritaget fra digital post, modtager du dokumentation til dit coronapas direkte med fysisk post. Dokumentationen bliver løbende sendt ud til ikke-digitale borgere efter endt vaccination.

  Det er også muligt at bestille et coronapas pr. telefon, hvis man ikke er fortrolig med det digitale og NemID. Færdigvaccinerede borgere kan ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas, hvis de har behov for det. Kontakt telefonnr. 4422 7774 og oplys CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og du vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

 • Skal jeg holde mig hjemme efter en udlandsrejse?

  Hold øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hent appen rejseklar og meld dig til Danskerlisten, hvis du står overfor en udlandsrejse.

  Udenrigsministeriet fraråder unødvendige rejser til alle lande på grund af fortsat smittespredning af ny coronavirus.

  Når ministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til regioner i Sverige, Norge, Finland eller Island, er ophold i egen ødegård eller lignende og transit i orange regioner undtaget.

  Kommer du hjem fra en rejse til et land eller en region, hvortil Udenrigsministeriet grundet COVID-19 fraråder alle ikke-nødvendige rejser, opfordres du kraftigt til at følge sundhedsmyndighedernes anbefaling om selvisolation i 10 dage efter hjemkomst, der kan afbrydes ved et negativt svar på en test foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse i Danmark.

  Du bør nøje følge Sundhedsstyrelsens generelle råd i forhold til forebyggelse af smittespredning i samfundet.

  Læs mere og find svar på mange flere spørgsmål om rejser på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 • Hvad er symptomerne på COVID-19?

  Symptomerne på COVID-19 er typisk: Tør hoste, ondt i halsen, feber, hovedpine, vejrtrækningsbesvær og muskelsmerter.

  Stoppet næse eller løbenæse - uden andre symptomer - er ikke typisk for COVID-19, dvs. det er ikke sandsynligt, at symptomerne skyldes COVID-19.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg får symptomer?

  Hvis du får symptomer og er i tvivl om, hvorvidt det er COVID-19, skal du forholde dig som om, at du er smittet med ny coronavirus og gøre følgende:

  1. Gå i selvisolation
  2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
  3. Sørg for at blive testet.

   

  I denne pjece forklarer Sundhedsstyrelsen de fire punkter, og hvad du skal være opmærksom på, hvordan du kan blive testet m.v.

  Pjece: Til dig, der har symptomer på COVID-19

 • Hvad gør jeg, hvis mit barn får symptomer / bliver smittet?

  Børn med symptomer på COVID-19 bør isoleres og testes.

  Man kan dog vælge ikke at lade børn under 12 år teste af hensyn til barnet. I disse tilfælde skal  børn med symptomer på COVID-19 isoleres i hjemmet indtil 48 timer efter, at symptomerne er ophørt.

  Hvis testen er negativ

  Hvis dit barns test er negativ, er barnet ikke smittet med ny coronavirus. Sundhedsstyrelsen anbefaler dog altid, at du holder barnet hjemme ved symptomer på smitsom sygdom og er særligt opmærksom på hygiejne, så smittespredning forebygges.

  Hvis testen er positiv

  Hvis testen er positiv, skal barnet holdes hjemme indtil 48 timer efter, at symptomerne er forsvundet. Hvis barnet ikke har eller får symptomer, skal barnet holdes hjemme i 7 dage efter, at testen er taget.

  Kontakt barnets dagtilbud/skole, så forældre til øvrige børn, der kan have været udsat for smitte, kan informeres og børnene testes.

  Omsorgsfuld isolation

  Børn har behov for omsorg og kontakt som kram og trøst, og dette er vigtigere end at holde afstand.

  Hvis der ikke er andre, der kan tage sig af barnet, skal du derfor tage dig af barnet, som du ellers ville, men du skal være særlig opmærksom på hygiejne og rengøring. Det gælder både, hvis det er dig, og hvis det er barnet, som er testet positiv.

  Sundhedsstyrelsen informerer:

  Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus.

  Nær kontakt og anden kontakt

 • Hvornår må mit barn komme i dagtilbud / skole?

  Undlad at sende barnet i dagtilbud / skole m.v., med mindre barnet er testet negativ for ny coronavirus og barnet i øvrigt er rask.

  Barnet er rask, når det er feberfrit og almentilstanden er upåvirket. Det betyder at barnet skal kunne deltage i de sædvanlige aktiviteter, fx udflugter og leg udendørs, uden at kræve særlig omsorg og pasning.

  Brug også denne guide, hvis du er i tvivl om, hvornår dit barn kom komme i institution / skole.

 • Hvad kan jeg gøre, hvis jeg ikke kan gå i selvisolation i eget hjem?

  Furesø Kommune kan tilbyde dig et isolationsophold uden for dit hjem, hvis du er smittet med coronavirus, eller hvis du er nær kontakt til en smittet. Det sker for at forebygge, at du smitter dem, du bor sammen med.

  For at du kan få tilbudt et isolationsophold, skal du være i målgruppen og leve op til visitationskriterierne.

  Målgrupper:

  Voksne borgere, der er konstateret smittet med COVID-19, som enten ikke udviser symptomer på smitte eller alene udviser lette symptomer, i høj grad er selvhjulpne og derfor ikke har behov for hjælp eller behandling og som opfylder en eller flere af nedenstående visitationskriterier.

  Voksne borgere, der anses for at være nære kontakter til en smittet, jævnfør retningslinje for opsporing og håndtering af nære kontakter, og som opfylder en eller flere af nedenstående visitationskriterier.

  Visitationskriterier:

  Personer, som ikke kan etablere og opretholde selvisolation i eget hjem, fordi personen:

  • Deler husstand med mange personer på et lille areal og/eller ikke har optimal rumadskillelse og/eller
  • Deler husstand med en eller flere personer i øget risiko for alvorligt sygdomsforløb ved COVID-19, som det er vanskeligt at sikre hensigtsmæssig
   afstand fra og/eller
  • Deler husstand med andre personer, som har vanskeligt ved at samarbejde med den smittede person om at følge myndighedernes anbefalinger om isolation i hjemmet, fx på grund af sociale problemer eller kognitiv funktionsnedsættelse, hvorfor risiko for smitte øges.

  Varighed af isolationsopholdet

  En smittet person kan som udgangspunkt opholde sig på en ekstern isolationsfacilitet:

  • indtil 48 timer efter symptomophør
  • eller indtil 10 efter symptomdebut, forudsat 48 timers feberfrihed
  • eller 7 dage efter en positiv test (asymtomatisk smittede)

  Nære kontakter kan opholde sig på faciliteten, indtil de har modtaget negativt testsvar fra test på dag 6.

  Kontakt

  Hvis du har behov for et isolationsophold, kan du kontakte Furesø Kommune:

  • Alle dage klokken 8.00-22.00 på telefon 7235 5601

  Læs mere om selvisolation

Overblik over smitte i Furesø

Ved lokale udbrud vil der blive iværksat tiltag og restriktioner, der sikrer en hurtig og effektiv håndtering af det konkrete udbrud, så smitten bringes under kontrol.

 • Dagens tal i Furesø (opdateres på hverdage)

  Opdateret 20.6.2021 

   

   

  20/6

  19/6

  18/6

  Testkorrigeret incidens for Furesø

  30,6

  38

  40

   

   

  20/6

  19/6

  18/6

  Sogn

  Incidens

  Antal smittede

  Pos. procent

  Incidens

  Incidens

  Farum

  43

  9

  0,7

  53

  48

  Værløse

  12

  2

  0,1

  19

  31

  Hareskov

  0

  0

  0,0

  0

  0

  Hvad betyder det, at incidensniveauet er testkorrigeret?

  Det gælder generelt, at hvis der testes mere (foretages flere tests) i en kommune end i en anden kommune, vil der sandsynligvis blive fundet flere smittede i den kommune, hvor der er flest indbyggere, der bliver testet, også selvom det faktiske smittetryk er ensartet i de to kommuner.

  Dette medfører at incidensen bliver højere i den kommune, hvor flest lader sig teste, hvis man sammenlignede to kommuner, hvor smitteforekomsten var ens. For at sikre et ensartet sammenligningsgrundlag mellem incidensen på tværs af kommunerne beregner ekspertgruppen for matematisk modellering af covid-19 under Statens Serum Institut derfor den såkaldte testjusterede incidens for hver kommune, hvori der er taget højde for forskelle i niveauet af testning i kommunerne.

  Den testjusterede incidens er baseret på trunkerede data, hvilket betyder at incidenstallet for en given dag er beregnet på baggrund af de tests, der blev gennemført fra og med to dage tidligere og syv dage forud for den dag (i alt 9 dage). Dette er gjort, fordi datagrundlaget for tests, der er foretaget indenfor de seneste to dage, generelt er ufuldkomment. Der indgår alene PCR-test i grundlaget for den testjusterede incidens.

 • Nedlukning af sogne

  Byrådet er forpligtet til at lukke et sogn når:

  • Incidensen i et sogn overstiger 600 smittede med COVID-19 pr. 100.000 borgere pr. uge
  • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de sidste syv dage
  • Og positivprocenten er på 3 procent eller mere

  Når alle tre ovenstående kriterier er opfyldt, er byrådet forpligtet til – i det pågældende sogn – at lukke:

  • Alle grundskoler
  • Alle SFO’er og klubtilbud
  • Alle ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner
  • Alle lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter
  • Alle lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter

  Dette omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud. Der skal etableres nødpasning under nedlukningen, og sårbare grupper er undtaget.

  Byrådet skal ophæve nedlukning af et sogn, når sognet i en uge i træk har været under niveau for ét af ovenstående tre parametre. Det vil sige, at sognet enten har haft en incidens under 500 i en uge, har haft 20 eller færre nye smittetilfælde på en uge, eller at positivprocenten er under 2,5 procent i en uge i træk.

  Det går stærkt!

  Nedlukningen skal som udgangspunkt kommunikeres til borgerne inden udgangen af samme dag med henblik på nedlukning førstkommende  hverdag.

  Læs mere om nedlukning af sogne

 • Nedlukning af kommunen

  Når incidensen i kommunen overstiger 300  testkorrigeret) smittede med COVID-19 pr. 100.000
  borgere, er byrådet forpligtet til – i hele kommunen – at meddele påbud om lukning af samme institutioner og tilbud, som de er forpligtet til ved lukning af et sogn.

  Derudover vil de respektive ministerier tage initiativ til, at der fastsættes regler om lukning af videregående uddannelser, liberale serviceerhverv, serveringssteder, storcentre og indkøbscentre, udvalgsvarebutikker, forlystelsesparker mv. samt stormagasiner, arkader og basarer, i den udstrækning disse er genåbnet på det pågældende tidspunkt.

  Nedlukning af kommunen skal ophæves, når kommunen en uge i træk har haft en incidens på 250 eller derunder (testkorrigeret) smittede med COVID-19 pr. 100.000. Dette gælder både for de
  påbud, som kommunen selv har meddelt og for de tiltag, som den relevante ressortminister har
  iværksat.

  Det går stærkt!

  Nedlukningen skal som udgangspunkt meddeles og kommunikeres til borgerne inden udgangen af samme dag med henblik på nedlukning førstkommende  hverdag.

  Læs mere om nedlukning af kommuner

Vaccination mod COVID-19 og coronapas

I Furesø Kommune følger vi sundhedsmyndighedernes vaccinationsprogram.

 • Der er ingen ledige tider til vaccination, hvad gør jeg?

  Regionerne opretter løbende nye tider til booking på vacciner.dk, når der er sikkerhed for, at der er vacciner til det. Her i starten er der kun tider få dage frem i tiden, fordi der kan opstå usikkerhed om, hvilke dage vaccinerne bliver leveret, og dermed hvornår der kommer flere vacciner på lager.

  Hvis du oplever, at du ikke kan finde en ledig tid, opfordres du til at komme tilbage på et senere tidspunkt. Der lægges løbende nye tider op, og alle der er blevet inviteret vil få mulighed for at blive vaccineret i en af de nærmeste uger.

  Se vigtigste informationer om vaccination mod COVID-19.

 • Hvornår bliver jeg vaccineret?

  Alle danskere over 16 år vil blive tilbudt vaccination mod COVID-19. 

  Når borgere tilbydes vaccination, får de et brev fra Statens Serum Institut via e-Boks. Brevet indeholder information om hvor, hvordan og hvornår, man kan blive vaccineret.

  Se også vaccinationskalenderen

  De første til at få stikket var borgere på plejecentre og rehabiliteringscenteret, personale i sundhedsvæsenet og i ældreplejen samt ældre med særlig øget risiko.

  Dernæst tilbydes vaccinen til hjemmeboende borgere over 65 år, som modtager praktisk og personlig hjælp. Det gælder i første omgang de allerældste borgere i gruppen over 85 år.

  I takt med, at Danmark modtager flere vacciner, bliver tilbuddet udvidet til alle ældre over 65 år.

  Senere, når alle ældre og andre i øget risiko har fået tilbuddet, og vi har fået flere vacciner, vil tilbuddet blive udvidet til alle mellem 16 og 64 år.

   

 • Jeg er særligt udsat, kan jeg få vaccinen nu?

  Personer med særligt øget risiko for alvorligt forløb ved Covid-19 vil blive indstillet til vacciner i den første tid.

  I Furesø Kommune har vi ikke mulighed for at indstille borgere til vaccination, men lægerne og hospitalerne er opmærksomme på patienter, der har en helbredstilstand, der gør, at man som borger tilhører en af de grupper, der er blandt de første til at få tilbudt vaccine.

  Kontakt evt. din læge, hvis du mener, du er i denne gruppe. 

  Vaccinationerne følger Sundhedsstyrelsens vaccinationsprogram. Det betyder, at du vil blive få besked i e-Boks, lige så snart du kan blive vaccineret. Hvis du er digitalt fritaget, vil du få brev med posten.

  Når du har fået besked, skal du selv gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til vaccination. Det kan du først gøre, når du har modtaget besked om det.

 • Hvor kan jeg blive vaccineret?
 • Transport til vaccination

  Du står som udgangspunkt selv for transport til et vaccinationscenter. Er det ikke muligt selv eller via hjælp fra pårørende, skal du kontakte Visitationen. Visitationen vurderer, om du er berettiget til at få hjælp til kørsel fra kommunen.

  Du er som udgangspunkt berettiget til kørsel, hvis du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og er ude af stand til at transportere dig selv eller benytte offentlige transportmidler fx flekstur eller flekshandicap.

  OBS: Vent med at booke tid til vaccination, hvis du skal transporteres af kommunen.

  Er du berettiget til kørsel, bestiller Visitationen den mulige vaccinationstid og kørsel samtidig. Det er desværre ikke muligt selv at vælge dato, tid og sted.

  Vær opmærksom på, at du skal afsættes en del tid på vaccinationsdagen pga. opsamling af andre borgere i kommunen, ventetid på vaccinationsstedet og afsætning af borgere.

  Send din anmodning om kørsel til Covid-19 vaccination til Visitationen, Anmodningen kan også udfyldes og sendes af en af dine pårørende.

  Kontaktoplysninger til Visitationen:

  Tlf.: 7235 5630

  Åbningstider:
  Mandag til fredag kl. 10-14
  Torsdag kl. 10-17

 • Hvor finder jeg mit coronapas?

  På mobilen ligger dit pas i coronapas-appen eller
  i MinSundhed-appen. Dit coronapas er gyldigt,
  når du enten er vaccineret, nyligt testet negativ,
  eller hvis du tidligere har haft COVID-19. Du kan fra en computer selv printe coronapasset, hvis du logger på sundhed.dk med dit NemID.

  Er du fritaget fra digital post, modtager du dokumentation til dit coronapas direkte med fysisk post. Dokumentationen bliver løbende sendt ud til ikke-digitale borgere efter endt vaccination.

  Det er også muligt at bestille et coronapas pr. telefon, hvis man ikke er fortrolig med det digitale og NemID. Færdigvaccinerede borgere kan ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas, hvis de har behov for det. Kontakt telefonnr. 4422 7774 og oplys CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og du vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

 • Hvor kan jeg finde mere information?

  Hvis du er i tvivl om du kan få vaccinen, anbefaler vi, at du først læser i Sundhedsstyrelsens pjece
  ’Vaccination mod COVID-19’.

  Hvis du har flere spørgsmål, så tal med din praktiserende læge eller den sygehuslæge, der kender dit sygdomsforløb.

  Hvis du har generelle spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til den myndighedsfælles COVID-19 hotline på telefon 7020 0233.

  Sundhedsstyrelsen om vacciner:

  https://www.sst.dk/da/corona/Vaccination-mod-COVID-19 

  Lægemiddelstyrelsen om vacciner:

  https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/nyheder/temaer/vacciner-mod-covid-19/ 

   

 • Sådan bliver du vaccineret

  Sundhedsstyrelsen har lavet en guide, som fortæller hvordan vaccinationen foregår og hvornår man er færdigvaccineret.

  Se guiden: Sådan bliver du vaccineret​

Værd at vide om vacciner

Ring til en corona-hotline

Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål om coronavirus her, på coronasmitte.dk eller på sst.dk. I em række hotlines får du råd og vejledning om corona og COVID-19. Se, hvem du skal ringe til om hvad.

Dagtilbud
 • Skal jeg have mundbind på, når jeg afleverer og henter mit barn?

  Nej, mundbind er ikke længere krav. Vi anbefaler dog stadig afstand, god håndhygiejne inkl. sprit og hyppig udluftning.

 • Åbningstid i dagtilbud

  Alle dagtilbud i Furesø har fuld åbningstid.

  Giv dit barn kortere dage

  Hvis du har mulighed for kun at benytte dit barns dagtilbud mellem kl. 8.30-15.00, så hjælper du os med at holde smittekæder så adskilte som muligt og med at aflaste vores pædagogiske personale, der løber rigtig stærkt i øjeblikket. I tidsrummet mellem 8.30 og 15 har vi mulighed for at holde børnene på egen stue eller eventuelt med makkerstue.

  Skriv hvornår dit barn kommer

  Vi beder dig skrive ind i INFOBA/Aula, hvornår dit barn holder fri og meget gerne ugens komme-gåtider for dit barn. Det giver personalet den bedste mulighed for at planlægge og sikre, at samvær kan holdes indenfor stuerne.

  Når du afleverer

  Ved aflevering skal forældre og børn vente med at gå ind på legepladsen eller i garderoben, til der er god plads til, at alle kan overholde 2 meters afstand.

  Kun symptomfri børn og vokse må komme i dagtilbuddene, og alle skal vaske hænder eller spritte af ved ankomst.

  Mulighed for tilpasning af åbningstid eller børneantal 

  Selvom vi gør alt, hvad vi kan, for at give jeres børn en god dag og holde smitten fra døren, ved vi også, at det ikke er muligt at undgå, at der vil være smittede børn og medarbejdere.

  Vi må ikke gå på kompromis med sundheden og den pædagogiske kvalitet, så hvis enkelte dagtilbud på grund af coronasmitte oplever, at der ikke er medarbejdere nok til at sikre en god dagligdag for børn og voksne, vil vi gøre brug af muligheden for at tilpasse dagtilbuddets rammer, fx åbningstider eller antallet af børn, man kan modtage i dagtilbuddet i en kort periode. Hvis dette bliver aktuelt i jeres dagtilbud, vil I få konkret og direkte besked.

 • Ved tilfælde af coronavirusudbrud i dagtilbud

  Hvis vi konstaterer smitteudbrud i Furesøs skoler eller dagtilbud, vil lederen så hurtigt som muligt kontakte forældrene. Herfra vil man få at vide, om klasser / stuer / grupper bliver sendt hjem, og hvordan man i så fald skal forholde sig.

  I denne pjece kan du læse om, hvad du som forælder skal gøre i tilfælde af smitte med ny coronavirus i dagtilbud, skole og andre tilbud til børn og unge.

  Hent Sundhedsstyrelsens pjece til forældre – ved tilfælde af smitte med ny coronavirus i dagtilbud, skole og andre tilbud til børn og unge

 • Mit barn er sendt hjem, hvad gør jeg nu?

  Dit barn kan blive sendt hjem i 2 tilfælde:

  • Som nær kontakt til en smittet.
  • I forbindelse med screening for COVID-19 for at være sikker på, at der ikke er yderligere smitte i klassen/stuen.

  Hvis dit barn er sendt hjem fra dagtilbud / skole pga. COVID-19 får du besked direkte fra lederen om, hvordan du skal forholde dig. Der er forskellige retningslinjer, alt efter om dit barn er en nær kontakt til den smittede eller ej. Derfor er det vigtigt, at du orienterer dig godt i det materiale, du får fra dagtilbuddet/skolen.

  Herunder har vi samlet svar på de hyppigste spørgsmål, når børn bliver sendt hjem.

  Brug også denne guide, hvis du er i tvivl om, hvornår dit barn kom komme i institution / skole.

  Midlertidige skærpelser for nære kontakter til og med 7. februar:

  • Man er nær kontakt, hvis man har været inden for 2 meter i mere end 15 minutter (fx i samtale med personen) med en, der har fået påvist ny coronavirus.  
  • Når man identificeres som nær kontakt, skal selvisolation ske hurtigst muligt og fastholdes indtil andet negative testsvar. Man skal fortsat have foretaget en test på dag 4 og dag 6 efter, at man var sidst var i nær kontakt med en smittet person.  
  • Er man nær kontakt til én, der er smittet med en virusvariant som fx den britiske B.1.1.7, skal man testet på dag 4, 6 og 12. Først efter negativt svar ved dag 12, må man ophæve selvisolationen. Grunden til at man skal lade sig teste på dag 4 og 6 er for at fange positive svar tidligt og dermed starte kontaktopsporingen på nye nære kontakter. 
  De skærpede retningslinjer for nære kontakter gælder alle personer, som er nære kontakter til en smittet person med COVID-19, indtil foreløbigt den 7 februar 2021. 

  Dagpenge ved pasning af børn pga. COVID-19

  Er dit barn hjemsendt pga. COVID-19 eller testet positiv, kan du måske få dagpenge, mens du passer dit barn.

  Læs mere på borger.dk

  Hvornår skal mit barn testes? (om 0-dagen)

  Når børn sendes hjem til test, arbejder vi ud fra den såkaldte 0-dag (den dag hvor de berørte først har været i kontakt med den smittede). Lederen finder i samråd med den smittede frem til de dage, hvor den smittede har været sammen med andre.

  Lederen vil informere dig om, hvad 0-dagen er for dit barn, og hvornår dit barn skal testes. Orienter dig derfor grundigt i det materiale, du modtager fra dagtilbuddet / skolen.

  Hvem bliver sendt hjem?

  Det er kun børn, der har været i nær kontakt med en smittet, samt de stuer/klasser og medarbejdere, der indendørs har været sammen med den smittede, der sendes til test (screening). De får besked direkte fra lederen.

  Hvad med forældre og søskende?

  Barnets familie og andre, som barnet bor sammen med, behøver ikke blive hjemme, og kan godt gå på fx arbejde, i skole, ud for at handle osv. Alle i huset bør holde afstand til den, der er syg, så godt det kan lade sig gøre. Børn har selvfølgelig behov for omsorg og kontakt som kram og trøst, og dette er vigtigere end at holde afstand. 

  Læs mere i pjecen Har dit barn symptomer, der kan være COVID-19?

  Hvorfor skal mit barn testes, hvis det ikke er betragtet som nær kontakt?

  Screening foretages for at være sikker på, at der ikke er yderligere smitte i klassen/stuen.

  Læs mere i pjecen Har dit barn symptomer, der kan være COVID-19?

  Mit barn er ikke en nær kontakt. I skriver, han skal testes efter fire dage - i materialet fra Sundhedsstyrelsen står der hurtigst muligt - hvad er rigtigt?

  Vi har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Herfra lyder meldingen at ikke -nære kontakter, der skal screenes, skal have foretaget en test på fjerdedagen. Den præcise dag vil stå i det materiale, du får fra skolen.

  Hvad med rengøring?

  Furesøs dagtilbud og skoler har generelt et stort fokus på rengøring, men når der konstateres smitteudbrud vil der bliver gjort ekstra rent i de berørte lokaler.

 • Bliv hjemme, hvis du er smittet eller har symptomer

  Kun symptomfrie børn og medarbejdere må møde op.

  Har man symptomer på sygdom, skal man blive hjemme og kontakte egen læge eller 1813 med henblik på test for COVID-19.

  Læs mere om hvad du gør, hvis dit barn får symptomer eller bliver smittet med COVID-19.

  Hvis en i barnets husstand er smittet og syg med COVID-19, må barnet ikke komme i skole eller fritidsordning førend personen har været symptomfri i 48 timer. 

  Forældre skal hverken aflevere eller hente, hvis de selv har symptomer.

  Hvis et barn eller en ansat får symptomer på sygdom, mens de er i skole eller i fritidsordning, skal de hurtigst muligt hjem og blive der, indtil 48 timer efter de har haft sidste symptomer.

  Brug også denne guide, hvis du er i tvivl om, hvornår dit barn kom komme i institution / skole.

 • Hvornår må man komme tilbage, når man har haft symptomer?

  Barnet må komme tilbage til dagtilbud, skole og fritidsordning: 

  • Efter negativ test for COVID-19, og hvis man i øvrigt er rask og kan deltage i skolens/FFOens almindelige aktiviteter
  • Efter mistanke om COVID-19 vurderet af egen læge og uden test: 48 timer efter ophør af symptomer på COVID-19
  • Nære kontakter til en almindelig COVID-19 smittet må komme tilbage efter anden negativ test på dag 6, eller hvis barnet har været hjemme i 7 dage, hvis der ikke foretages test. Er man nær kontakt til en, der er blevet smittet med den britiske variant, må man først komme tilbage efter negativt svar på tredje test på dag 12. 

  Brug også denne guide, hvis du er i tvivl om, hvornår dit barn kan komme i institution / skole.

 • Inspiration til leg med de små

  Vi står overfor en tid, hvor forældre kan komme til at være mere hjemme med deres børn end sædvanligt. Derfor har vi samlet en inspiration til gode, udviklende lege.

  Sproglege med dit barn

  Når dit barn leger, oplever det et behov for at kommunikere og udvikler derfor sit sprog. Dit barn får bl.a. et større ordforråd og kan udtrykke sig i lange sætninger, når du støtter og guider barnet i legen.

  Som forælder spiller du derfor en central rolle i dit barns sproglige udvikling. Her er ideer til nogle lege, som udvikler barnets sprog.

  Leg for de mindste (0-1 år)

  Små børn kan lide at lege med den samme genstand og gentage de handlinger, der er forbundet med en bestemt ting. Når dit barn vil lege med den samme ting eller vil lege den samme leg, er det fordi, det giver forudsigelse og tryghed. Men det giver også dig mulighed for at variere dit sprog, når dit barn vender tilbage den samme aktivitet eller genstand. Hvis dit barn er vild med at lege med ranglen, kan du udvide dit sprog og sige f.eks.: ”Ja, ranglen er hård eller blød. Nu rasler ranglen ikke. Den er stille.”

  Blæs sæbebobler (0-4 år)

  Sæbebobler er fantastiske! Lav sæbebobler med dit barn og tæl, hvor mange sæbebobler, der er. Snak om størrelser og form på sæbeboblerne. F.eks. ”Hvor er den største sæbeboble?”

  Sanglege (0-4) år

  Lege, som kæder bevægelse sammen med sange og lyde, er super gode til små børn. Du kan f.eks. synge Lille Peter Edderkop eller Klappe, Klappe kage og lave bevægelser til de forskellige ord, der bliver nævnt i sangene som fx kravle eller klappe. Få ideer til sanglege fra http://sangetilboern.dk/ eller prøv app’en ”Sanglege – børnesange med fagter”

  Lade-som-om lege (1-4 år)

  Dit barn efterligner, hvad du gør som fx køre bil, lave mad og vaske tøj. Det er med til at hjælpe barnet med at finde ud af, hvordan virkeligheden er. Deltag i de lege, dit barn er interesseret i og brug situationen til at stimulere dit barn sprogligt. Hvis dit barn leger at det kører tog, kan I snakke om, hvor mon toget er på vej hen?

  Find tingen (2-5 år)

  Leg en leg med dit barn, hvor I skiftes til at give hinanden små opgaver med at finde ting i hjemmet. I skal ikke sige genstandens navn, men hvad den kan bruges til, og hvor den findes. F.eks. ”det står i køkkenet og holder maden kold”.

  Rollelege (2-5 år)

  Børn elsker rollelege! Deltag i de rollelege, som dit barn byder dig ind til. Følg altid dit barns udspil, og leg med, når det er muligt, og når dit barn ønsker det. Styr ikke legen selv. På denne måde opnår du, at kommunikationen bliver med barnets interesse i fokus. Lav rollelege, hvor I har en dialog. I kan lege lærer eller læge eller tag udgangspunkt i en historie, som dit barn er vild med.

  Kategori-kast (3-5 år)

  Sig til dit barn, at I skal finde ting, der hører til et bestemt kategori fx dyr, der lever på savannen. Kast en bold til dit barn, mens du siger løve. Dit barn skal så kaste bolden tilbage til dig og samtidig nævne et andet dyr fra savannen.

  Spil sammen (3-5 år)

  Det er både hyggeligt, men giver også dit barn mulighed for at øve turtagning at spille spil sammen. Billedlotteri er et sjovt spil, som hele familien kan være fælles om. Skift til at råbe op, hvad der på kortet. Snak om de forskellige genstandes form og funktion.

  Leg med klodser

  Hvis I har nogle klodser liggende derhjemme og altid leger de samme lege igen og igen, så prøve ideerne til sjove huskelege her.

  Byt gerne om på rollerne ind i mellem, så det er dig, der skal prøve de huskelege, som barnet laver. På den måde bliver legen sjovere og barnet oplever, at det er helt OK ikke at kunne huske det hele hver gang – selv for voksne!

  Byg et tårn og husk rækkefølgen

  Start med at bygge et lille tårn af tre klodser i forskellige farver. Bed dit barn om at prøve at huske rækkefølgen på farverne, og lad derefter barnet bygge tårnet igen. Derefter kan du prøve at bygge et større og større tårn, indtil du løber tør for klodser! Du kan også gøre det lidt mere konkurrencepræget, hvis du spiller med flere børn – vælg en farverækkefølge, og se, hvem der først kan genbygge tårnet med farverne i den rigtige rækkefølge.

  Fortæl mig en historie

  Fortæl dit barn en historie. Du kan f.eks. starte med "Børnene fik fri fra skole og gik i parken med deres forældre". Bed dit barn om at fortælle dig den samme historie ved hjælp af små dukker eller figurer, der forestiller mennesker eller dyr – brug, hvad I har. Denne leg hjælper dit barn med at forstå rækkefølgen af handlinger i en historie, men også på en dag.

  Barnet udvikler sin korttidshukommelse og lærer desuden om tid!

  Find forskellene

  Lav to ens modeller af klodserne, men lav om på en eller to ting i den anden. Tag den første væk, og se, om barnet kan huske alle forskellene. Når dit barn er trygt ved denne leg, kan du ændre flere ting og bruge flere klodser.

  Find det, der mangler

  Dette er en meget simpel leg, du kan lege overalt med dit barn, så længe I har nogle klodser med. Sæt fire elementer foran dit barn, og bed barnet om at huske, hvad det ser. Bed barnet om at lukke øjnene, mens du fjerner et element, og se, om barnet kan gætte, hvad der mangler, når det åbner øjnene igen. For at gøre udfordringen større kan du tilføje flere elementer eller ændre rækkefølgen af elementerne og bede barnet gætte, hvor de stod før.

  I kan også skiftes, så du kan prøve det selv ... Er du klar til også at træne din EGEN hukommelse?

  Find to ens

  Det velkendte hukommelsesspil med et tvist er en sjov og god måde at få brugt resten af engangskrusene fra fødselsdagen på. Du skal bruge en håndfuld småting, der passer sammen to og to – større klodser og figurer fungerer perfekt og udgør ingen kvælningsfare. Sæt dem op i rækker, og gem dem derefter under krusene. Bed barnet om at vælge to krus og løfte dem for at se, om tingene under krusene passer sammen. Hvis de ikke gør, går turen videre til næste spiller. Hvis de passer sammen, får spilleren lov til at prøve igen. Vinderen er den person, der har fundet flest matchende ting. Held og lykke!

 • Psykologer, PPR-pædagoger, tale-hørekonsulenter og fysioterapeuter

  Psykologer, PPR-pædagoger, tale-hørekonsulenter og fysioterapeuter fra PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) er i kontakt med alle kommunens dagtilbud, og kan kontaktes via dagtilbudslederen.

  Møder med dagtilbud og familier kan enten holdes som fysiske møder i dagtilbuddene, der hvor Sundhedsstyrelsens anbefalinger kan overholdes, eller som videomøder.

  Test, vurderinger og træning af børn vil foregå i dagtilbuddet eller på Paltholmterrasserne 11A Farum. Det aftales nærmere.

  Har du brug for kontakt til Pædagogiske Psykologisk Rådgivning kan vi kontaktes på ppr@furesoe.dk eller på tlf. 7216 5664

Skoler

Elever kan vende tilbage til fuldt fremmøde på Furesøs skoler. Information til elever og forældre på de enkelte skoler sendes ud via Aula.

 • Forårsbørn

  Vi har valgt at fastholde starten i FFO pr. 1. februar for de børn, der har fået tilbudt plads i FFO pr. 1. februar. Vores vurdering er, at starten i FFO kan gennemføres sundhedsmæssigt forsvarligt, og at børnene har et særligt pædagogisk behov for at møde frem til et pædagogisk tilbud, der styrker overgangen.

  Vi vil derfor holde tilbuddet åbent for alle tilmeldte børn med fælles pædagogiske aktiviteter i perioden fra kl. 8-15. Der vil være mulighed for pasning i ydertimerne, samlet set fra kl. 7-17.

  Hverdagen i FFO’en

  Ligesom i dagtilbuddene følger FFO’erne myndighedernes retningslinjer ift. at mindske smitte med corona. Børnene vil være en del ude, de vil blive delt op i mindre grupper, og der er fokus på håndhygiejne og ekstra rengøring.

  Vi har en klar vurdering af, at det samlet set er mest sundhedsmæssigt forsvarligt at flytte børnene fra dagtilbuddene til FFO, da der løbende kommer flere yngre børn til i dagtilbuddene, hvilket giver et pladsmæssigt pres og dermed øger børnetætheden i dagtilbuddene.

  En god overgang fra dagtilbud til FFO

  Det pædagogiske arbejde i dagtilbuddene, der understøtter børnenes forberedelse på det nye, er gennemført med de samme aktiviteter fra Furesøs overgangskanon, som de foregående år, fx har dagtilbuddene været på besøg i børnenes kommende FFO.

  FFO’erne er i øjeblikket i gang med at planlægge indkøringen sådan, at de sundhedsmæssige hensyn ikke står i vejen for et godt pædagogisk tilbud. Det er den enkelte FFO, der tilrettelægger modtagelsen af børnene med udgangspunkt i lokale traditioner og forhold. Du vil modtage yderligere information fra dit barns FFO.

  Medarbejderne er selvfølgelig meget opmærksomme på at tage godt imod børnene. En af grundene til at vi har to forskellige overgangsdatoer i Furesø er bl.a. fordi, det giver børn og medarbejdere bedre muligheder for at lære hinanden at kende, når gruppen af børn, der starter samtidig, er mere overskuelig. Dermed giver det også medarbejderne bedre mulighed for at hjælpe det enkelte barn med at skabe relationer til nye kammerater og tage del i de nye udfoldelsesmuligheder, som FFO’en tilbyder.

  Selvom du vælger at holde dit barn hjemme det første stykke tid, skal medarbejderne nok tage godt imod dit barn til den tid; hjælpe dit barn ind i lege og aktiviteter i FFO’en og understøtte dit barns relationer til de andre børn og de voksne.

  Uanset at dit barn ikke kommer i FFO’en fra starten, opfordrer vi til, at dit barn og én forælder kommer den 1. februar, ser FFO’en og får en snak med medarbejderne.

  Forældremøder om kommunikation

  Forældremøder erstattes af anden kommunikation
  Myndighedernes anbefaling betyder, at det ikke er muligt at holde forældremøder med fysisk fremmøde forud for FFO-starten. Hver enkelt FFO tænker i alternative måder at give dig et indtryk af FFO’en og hverdagen, fx skriftligt materiale, præsentationsfilm eller virtuel ”spørgetime”. Du vil modtage materiale om dit barns kommende FFO fra FFO’en inden 1. februar. På besøgsdagen vil der være mulighed for at få svar på spørgsmål om indkøringen, hverdagen i FFO’en osv.

  Vi håber, at vi ved fælles indsats kan give børnene en god start i FFO, og ledere og medarbejdere glæder sig til at tage godt imod børnene og jer forældre.

 • FFOer

  FFO åbner for de mindste den 8. februar

  Fra den 8. februar vil der igen være fysisk fremmøde for eleverne i 0.-4. årgang i FFO. Åbningstiden er normal igen.

  Forældre og andre eksterne skal bære mundbind, når de færdes indendørs i skoler og dagtilbud.

 • Skal jeg have mundbind på, når jeg afleverer og henter mit barn?

  Nej, kravet om mundbind gælder ikke i Furesøs skoler, men du er velkommen til at bære mundbind, hvis du ønsker det.

  Krav om mundbind indendørs fra 8. februar

  Fra den 8. februar skal forældre og andre eksterne bære mundbind, når de færdes indendørs i dagtilbud.

 • Hvilke aktiviteter er undtaget fra forsamlingsforbuddet?

  Grundskoler er undtaget fra forsamlingsforbuddet. Undtagelsen gælder også for aktiviteter, der finder sted i forbindelse med SFO og andre fritidstilbud, pædagogisk tilrettelagt samvær på efterskoler og frie fagskoler samt undervisning eller klubtilbud i ungdomsskolerne.

  Alle aktiviteter, der er forbundet med skolens virksomhed, og som derfor relaterer sig til for eksempel skolens administrative, ledelsesmæssige, faglige eller trivselsmæssige aktiviteter er undtaget fra forsamlingsforbuddet.

  Dette gælder for eksempel lærermøder, fællesmøder, skolens løbende fællessamlinger (hvor lærere, ledelser og elever samles til fælles orientering, morgensang og faglige oplæg), skolebestyrelsesmøder, generalforsamlinger på fri- og privatskoler samt efterskoler og frie fagskoler, valgmøder og opstillingsmøder til skolens bestyrelse eller andre styrende organer, herunder elevråd, forældremøder, skole-hjemsamtaler, optagelsesmøder/ samtaler og lignende samtaler mellem skoleleder/lærer og elev samt familiemedlemmer.

  Undtagelsens anvendelse forudsætter ikke godkendelse eller tilladelse fra for eksempel Børne- og Undervisningsministeriet eller sundhedsmyndighederne, men det gælder generelt, at undtagelsen kun kan anvendes under forudsætning af, at sundhedsmyndighedernes til enhver tid gældende anbefalinger følges, herunder selvisolation, hygiejne og afstand.

  Undtagelsen fra forsamlingsforbuddet gælder ikke, hvis der er tale om private arrangementer som for eksempel legeaftaler, fødselsdagsfester eller arrangementer arrangeret af grupper af forældre.

  Det bemærkes, at grundskolerne ikke er undtaget fra det store forsamlingsforbud, der indebærer, at flere end 500 personer ikke må forsamles. Det betyder, at grundskoler ikke må forsamle flere end 500 personer.

 • Ved tilfælde af coronavirusudbrud i skole

  Hvis vi konstaterer smitteudbrud i Furesøs skoler, vil lederen så hurtigt som muligt kontakte forældrene. Herfra vil man få at vide, om klasser bliver sendt hjem, og hvordan man i så fald skal forholde sig.

  Hent Sundhedsstyrelsens pjece til forældre – ved tilfælde af smitte med ny coronavirus i dagtilbud, skole og andre tilbud til børn og unge

 • Mit barn er sendt hjem, hvad gør jeg nu?

  Dit barn kan blive sendt hjem i 2 tilfælde:

  • Som nær kontakt til en smittet.
  • I forbindelse med screening for COVID-19 for at være sikker på, at der ikke er yderligere smitte i klassen/stuen.

  Hvis dit barn er sendt hjem fra dagtilbud / skole pga. COVID-19 får du besked direkte fra lederen om, hvordan du skal forholde dig. Der er forskellige retningslinjer, alt efter om dit barn er en nær kontakt til den smittede eller ej. Derfor er det vigtigt, at du orienterer dig godt i det materiale, du får fra dagtilbuddet/skolen.

  Herunder har vi samlet svar på de hyppigste spørgsmål, når børn bliver sendt hjem.

  Brug også denne guide, hvis du er i tvivl om, hvornår dit barn kom komme i institution / skole.

  Dagpenge ved pasning af børn pga. COVID-19

  Er dit barn hjemsendt pga. COVID-19 eller testet positiv, kan du måske få dagpenge, mens du passer dit barn.

  Læs mere på borger.dk

  Hvornår skal mit barn testes? (om 0-dagen)

  Når børn sendes hjem til test, arbejder vi ud fra den såkaldte 0-dag (den dag hvor de berørte først har været i kontakt med den smittede). Lederen finder i samråd med den smittede frem til de dage, hvor den smittede har været sammen med andre.

  Lederen vil informere dig om, hvad 0-dagen er for dit barn, og hvornår dit barn skal testes. Orienter dig derfor grundigt i det materiale, du modtager fra dagtilbuddet / skolen.

  Hvem bliver sendt hjem?

  Det er kun børn, der har været i nær kontakt med en smittet, samt de stuer/klasser og medarbejdere, der indendørs har været sammen med den smittede, der sendes til test (screening). De får besked direkte fra lederen.

  Hvad med forældre og søskende?

  Barnets familie og andre, som barnet bor sammen med, behøver ikke blive hjemme, og kan godt gå på fx arbejde, i skole, ud for at handle osv. Alle i huset bør holde afstand til den, der er syg, så godt det kan lade sig gøre. Børn har selvfølgelig behov for omsorg og kontakt som kram og trøst, og dette er vigtigere end at holde afstand. 

  Læs mere i pjecen Har dit barn symptomer, der kan være COVID-19, eller er der smitte i dit barns dagtilbud eller skole?

  Hvorfor skal mit barn testes, hvis det ikke er betragtet som nær kontakt?

  Screening foretages for at være sikker på, at der ikke er yderligere smitte i klassen/stuen.

  Læs mere i pjecen Har dit barn symptomer, der kan være COVID-19, eller er der smitte i dit barns dagtilbud eller skole?

  Mit barn er ikke en nær kontakt. I skriver, han skal testes efter fire dage - i materialet fra Sundhedsstyrelsen står der hurtigst muligt - hvad er rigtigt?

  Vi har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Herfra lyder meldingen at ikke-nære kontakter, der skal screenes, skal have foretaget en test på fjerdedagen. Den præcise dag vil stå i det materiale, du får fra skolen.

  Hvad med rengøring?

  Furesøs dagtilbud og skoler har generelt et stort fokus på rengøring, men når der konstateres smitteudbrud vil der bliver gjort ekstra rent i de berørte lokaler.

  Hvad så med undervisningen i skolen?

  Hvis en eller flere elever er sendt hjem fra skolen på grund af mistanke om smitte med COVID-19, vil skolen så hurtigt som muligt tilbyde fjernundervisning til de ældste børn og sende opgaver til de mindste elever, der skal løses hjemme. Det gælder både, hvis der er tale om enkelte elever, og hvis det er en hel klasse, årgang eller skole, der er hjemsendt.

 • Bliv hjemme, hvis du er smittet eller har symptomer

  Kun symptomfrie børn og medarbejdere må møde op.

  Har man symptomer på sygdom, skal man blive hjemme og kontakte egen læge eller 1813 med henblik på test for COVID-19.

  Læs mere om hvad du gør, hvis dit barn får symptomer eller bliver smittet med COVID-19.

  Hvis en i barnets husstand er smittet og syg med COVID-19, må barnet ikke komme i skole eller fritidsordning førend personen har været symptomfri i 48 timer. 

  Forældre skal hverken aflevere eller hente, hvis de selv har symptomer.

  Hvis et barn eller en ansat får symptomer på sygdom, mens de er i skole eller i fritidsordning, skal de hurtigst muligt hjem og blive der, indtil 48 timer efter de har haft sidste symptomer.

  Brug også denne guide, hvis du er i tvivl om, hvornår dit barn kom komme i institution / skole.

   

 • Hvornår må man komme tilbage, hvis man har haft symptomer?

  Barnet må komme tilbage til dagtilbud, skole og fritidsordning: 

  • Efter negativ test for COVID-19, og hvis man i øvrigt er rask og kan deltage i skolens/FFOens almindelige aktiviteter
  • Efter mistanke om COVID-19 vurderet af egen læge og uden test: 48 timer efter ophør af symptomer på COVID-19
  • Nære kontakter til en almindelig COVID-19 smittet må komme tilbage efter anden negativ test på dag 6, eller hvis barnet har været hjemme i 7 dage, hvis der ikke foretages test. Er man nær kontakt til en, der er blevet smittet med den britiske virusvariant, må man først komme tilbage efter negativt svar på tredje test på dag 12.

  Brug også denne guide, hvis du er i tvivl om, hvornår dit barn kom komme i institution / skole.

 • Erhvervspraktik fastholdes for elever i 8./9. klasse

  Alle elever i 8./9. klasse har i løbet af efteråret mulighed for at komme i erhvervspraktik.

  Vi har valgt at holde fast i muligheden for, at eleverne kan komme i erhvervspraktik, og de elever som har aftaler om erhvervspraktik kan gøre brug af den mulighed. Erhvervspraktikken kan give eleverne god inspiration til deres valg af uddannelse og være med til at afklare, hvilken vej de skal vælge efter folkeskolen.

  Erhvervspraktikken er også en god mulighed for at prøve at være på en rigtig arbejdsplads og få erfaring fra virkeligheden, og det er en mulighed for at afprøve en ide eller en drøm om ens fremtidig karriere.

  Vi har tillid til, at både de elever som kommer i erhvervspraktik og de praktiksteder, som tager imod eleverne, lever op til at de gældende regler og anbefalinger ift. at forebygge spredningen af Coronavirus, og at både elever og praktikstederne tager de fornødne forholdsregler for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte ved hjælp af værnemidler, god håndhygiejne, afstand osv.

  Som kommunal arbejdsplads er vi glade for at modtage elever i erhvervspraktik, og vi stiller os som regel gerne til rådighed.

  I år er vi desværre nødt til at aflyse erhvervspraktikkerne i vores plejecentre og dagtilbud af hensyn til at undgå spredning af Coronavirus. Vores vurdering er, at vi i plejecentrene og dagtilbuddene har en særlig forpligtelse til beskytte både vores yngste og ældre borgere og deres pårørende, vores medarbejdere og vores erhvervspraktikanter fra smitterisiko med Coronavirus. Vi er nødt til at begrænse antallet af personer som færdes i vores plejecentre og dagtilbud, og som er sammen med vore yngste og ældste borgere, da vi af omsorgs- og plejehensyn ikke altid kan tage de fornødne forholdsregler ift. afstande, og i dagtilbuddene kan vi af pædagogiske hensyn ikke benytte værnemidler, som f.eks. ansigtsvisir, handsker m.m. i omgangen og omsorgen for børnene.

  Samtidig har vi fået oplyst, at flere andre stor arbejdspladser desværre også aflyser elevernes muligheder for at komme i erhvervspraktik. Det gælder militæret og en stor del af regionens hospitaler, som har lukket for praktik (Gentofte og Herlev har stadig mulighed for 3 dages praktik i deres faste uger). Endvidere oplyser en del virksomheder, at deres medarbejdere i større og større omfang arbejder hjemmefra, og at aftalerne om erhvervspraktik i den optik ikke er aktuelle i øjeblikket.

  Vi håber, at de elever som har fået aflyst deres aftaler om erhvervspraktik får mulighed for at finde andre muligheder, som har deres interesse.

  For de elever som ikke får mulighed for at gennemføre deres erhvervspraktik som planlagt, vil det være op til skolerne at tilrettelægge undervisningsforløb for eleverne, mens deres kammerater er i erhvervspraktik. Det er også en mulighed, at I som skole/FFO tilbyder praktik fx til de elever, der skulle have været i en børnehave.

 • Kontaktinformationer til skolerne ifm. corona

  Lyngholmskolen:
  lyngholmskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7235 7650, alle hverdage kl. 9.15–10.15 og 14-15

  Lille Værløse Skole:
  lillevaerloeseskole@furesoe.dk
  Kontakt: Skoleleder Peter Thomsen, tlf.: 7216 4645. Kontoret har åbent alle hverdage kl. 07.45-15.15

  Syvstjerneskolen:
  syvstjerneskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7216 4608 , alle hverdage kl. 10-12

  Søndersøskolen
  sondersoskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7216 4995 / 7216 4214, alle hverdage kl. 9-10

  Hareskov Skole:
  hareskovskole@furesoe.dk
  Tlf. 7216 5320, alle hverdage kl. 9-10 og 13-14

  Stavnsholtskolen:
  Stavnsholtskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7216 5677, alle hverdage kl. 11-12

  Solvangskolen:
  Solvangskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7216 4219, alle hverdage kl. 8-9

Plejehjem og midlertidige pladser
 • Hvem må komme på besøg på plejehjemmene?

  ALLE besøg skal foregå med iagttagelse af de tidligere udmeldte forholdsregler, så vi alle gør hvad vi kan for ikke at bringe smitte ind på plejehjemmet:

  • Kom ikke hvis du har sygdomsstegn – heller ikke selvom det er meget diskrete tegn.
  • Brug gerne mundbind eller visir under hele besøget, men det er ikke et krav.
  • Du må gerne tage ophold i fællesarealerne
  • Undgå fysisk kontakt under besøget og hvis det alligevel sker, så sørg for at både besøgende og beboer får vasket eller afsprittet hænderne efterfølgende.
  • Vær omhyggelig med at afspritte dine hænder før, under og efter besøget.
  • Hjælp gerne med at rengøre håndtag, armlæn etc. som du som pårørende har berørt under besøget.

  Følg med på Svanepunktets hjemmeside

  Følg med på Lillevangs hjemmeside

  Følg med på Ryetbos hjemmeside

 • Besøgende skal være helt uden symptomer

  Det er vigtigt, når man besøger sårbare ældre, at man møder op helt uden symptomer på sygdom, fx corona-virus (hoste, let feber, ubehag i halsen, ømhed i kroppen, hovedpine etc.). Hvis du har symptomer eller er i tvivl, så udsæt besøget til en anden dag.

 • Når en beboer er isoleret pga. mistanke om coronasmitte

  Hvis din pårørende er isoleret, skal besøg aftales på forhånd, så du bliver instrueret i brug af værnemidler.

 • Afstand på 2 meter til beboeren

  Der kan ikke komme flere besøgende på samme tid, end at det er muligt at overholde 2 meters afstand til plejehjemsbeboeren. Familie og beboerens venner bedes koordinere besøg mellem hinanden, så der ikke er for mange besøgende på samme tid.

  Besøgende bør holde 2 meters afstand til hinanden, medmindre man er fra samme husstand. Hvis der er mindre børn med, skal barnet sidde hos eller ved siden af den voksne under hele besøget.

  Hvis der er en særlig situation, fx et hørehandicap, så afstanden ikke kan holdes, udleveres visir til enten beboer eller besøgende. En gåtur er også en mulighed, men beboeren eller den besøgende skal bære visir og være særligt opmærksom på håndhygiejne og at holde afstand til andre mennesker. Det anbefales, at gåturen ikke foregår i områder med mange mennesker.

 • Vask eller afsprit hænder

  Sprit hænderne af, inden du går ind på plejehjemmet eller lige efter du er gået ind i din pårørendes bolig. Følg de lokale instrukser.

  Vask eller sprit hænder i løbet af besøget, hvis du har rørt ved noget urent, eller inden du rører ved fx mad- og drikkevarer.

  Coronavirus udgør stadig en smitterisiko for os alle. Et af de bedste våben er hyppig håndvask eller afspritning af hænder. Hvis en person er smittet uden at have symptomer, kan virus overføres fra næse og mund til hænderne og derfra til andre. Vasker vi hænder ofte eller bruger håndsprit, dræber vi virus og kan ikke overføre det til andre.

  Håndvask, med vand og sæbe, eller afspritning af hænderne, er lige gode løsninger til at forebygge smitte.

 • Undgå håndtryk, kys og kram

  Hvis der opstår en spontan situation med fysisk kontakt med din kære, så hjælp din pårørende med at få vasket eller sprittet hænder og gør det samme selv. Giv gerne besked, når du forlader plejehjemmet.

  Hvis du på forhånd vurderer at tæt, længerevarende fysisk kontakt ikke kan undgås (fx fordi den beboeren ikke kan kontrollere det), så er det hensigtsmæssigt at bruge ansigtsvisir. Desuden er det vigtigt at vaske eller afspritte sine hænder inden berøring og igen umiddelbart efter kontakt. Det er både den besøgende og beboeren, der skal huske håndvasken. Fysisk kontakt bør afgrænses til at holde i hænder. Du kan altid bede om at få udleveret et ansigtsvisir.

 • Kontakt til personalet

  Hvis I har brug for kontakt til personalet under besøget, så kontakt dem telefonisk eller brug nødkald. Vi vil rigtig gerne drøfte jeres spørgsmål og muligheder i den nuværende besøgsordning med jer, men vil også gerne undgå unødig trafik i gangarealerne.

 • Rengøring efter besøg af den pårørende/besøgende

  Det vil være en stor hjælp for os, hvis du kan hjælpe os med at aftørre de kontaktflader, du har været i berøring med under dit besøg. Hvis du ikke har mulighed for at gøre dette, må du meget gerne orientere os, når du forlader plejehjemmet igen. Så tager personalet sig af rengøringen.

  Udendørs: Bord og stole i telte og på fælles terrasser aftørres efter besøg. Følg anvisningen i teltet. Det er ikke nødvendigt på private terrasser, da de kun benyttes af beboeren.

  Indendørs: Kontaktpunkter og flader, som du har berørt under besøget (fx sengebord, sofabord, stoleryg/armlæn, dørhåndtag) afsprittes på vejen ud. Der er enten adgang til en bøtte med spritservietter når du kommer, eller du finder en bøtte i boligen. Efter aftørring smides spritservietten ud.

 • Ønske om ture udenfor plejecentret, fejringer etc.

  Vi anbefaler stadig at undgå ture ud af huset og besøg hos andre. Så snart man bevæger sig udenfor plejecenteret øges smitterisikoen ved kontakt med andre/flere mennesker og ved kontakt med andre overflader i fx bil, omgivelser etc.

  Hvis I har en særlig situation, hvor ønsket om besøg udenfor plejehjemmet er stort, så kontakt os, så vi kan vejlede jer bedst muligt. Kontakt os også, hvis vi skal tale om en konkret fejring fx af en fødselsdag.

 • Servering under besøget

  Hvis du ønsker at servere mad og drikke under besøget, anbefaler vi at benytte engangsservice. Husk rene hænder både før servering og efter afrydning.

 • Kortvarig nedlukning ved smitteudbrud

  I tilfælde af smitteudbrud på et eller flere af Furesøs plejehjem, kan Styrelsen for Patientsikkerhed udstede et påbud om besøgsrestriktioner eller besøgsforbud. Det kan betyde, at et eller flere plejehjem kortvarigt lukker ned for besøg, hvis der fx er mistanke om smitte, øget risiko for smitte på et plejehjem eller, hvis antallet af smittede personer i Furesø Kommune er over 20 smittede pr. 100.000.

 • Test inden besøg

  Det anbefales at pårørende der jævnlig aflægger besøg lader sig teste en gang om ugen.

  Se mere om test og om hvor du kan blive testet på regionh.dk

 • Særligt på de enkelte plejehjem

  På plejehjemmenes egne hjemmesider kan du følge med i nyheder samt lokale tiltag og forholdsregler på de enkelte plejehjem.

  Lillevangs hjemmeside

  Solbjerghavens hjemmeside

  Svanepunktets hjemmeside

Botilbud, rådgivning, dagtilbud mv.

Du kan herunder finde overblik over, hvordan coronakrisen påvirker tilbuddene til borgere med særlige behov.

Sundhed og omsorg
 • Hjemmeplejen og hjælpemidler

  Som følge af COVID-19 har Furesø Kommune brug for at justere den hjælp, der ydes til borgere, der bor på plejehjem eller modtager hjemmepleje.

  Det kan have betydning for den hjælp borgerne modtager i denne tid. 

  Formålet med ændringerne er at kunne prioritere personaleressourcer til at hjælpe borgere med akutte og livstruende sygdomme – som eksempelvis COVID-19.

  Hjælpemidler og boligændringer

  Nogle borgere vil derfor opleve, at den sædvanlige hjælp ikke tilbydes i en periode.
  Furesø Kommune kan heller ikke garantere sædvanlig sagsbehandling i forbindelse med bevilling af hjælpemidler eller boligændringer i denne periode.

  I nogle tilfælde kan bevillingen af hjælpemidler og boligindretning kræve et personligt møde, og da det kan være kilde til smittespredning, vil det ikke være muligt at bevilge de hjælpemidler på nuværende tidspunkt medmindre, det er akut.

  Der vil kun blive gjort brug af ovenstående tiltag, når det er absolut nødvendigt.

 • Hvis borgere, der modtager pleje, i Furesø bliver syge af corona

  Covid-19 smittede borgere, der er behandlingskrævende, vil være indlagt på hospitalerne.

  Borgere, der er smittede med Covid-19 skal plejes i kendte rammer så længe, som det overhovedet kan lade sig gøre. Det er mest sikkert for borgere.

  Borgere, der bor hjemme eller på et af kommunens plejecentre, vil som hovedregel skulle plejes her under de forskrifter, der gælder for pleje af smittede.

  Rehabiliteringscentret er klar til at modtage borgere, der ekstraordinært udskrives fra hospital, hvis de ikke kan modtages direkte i hjemmet. 

  Rehabiliteringscentret skal således ikke reserveres til Covid-smittede, men kommunen må forvente at få Covid-smittede borgere til kommunen, der skal passes, enten hjemme via hjemmeplejen, på plejecentrene eller på Rehab.

 • Tandplejen

  Tandplejen har åbent på begge klinikker. Der indkaldes patienter i prioriteret rækkefølge. Det vil kun være muligt at møde op på klinikkerne med en forudgående aftale.

  Vi arbejder ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer, så vi sikre både patienter og personale.

  Du kan læse mere på tandplejen.furesoe.dk

 • Rehabilitering og genoptræning

  Rehabiliteringscentret 

  Der er gjort ekstra senge klar på Rehabiliteringscentret, så vi er klar til at tage godt imod borgere, der udskrives fra hospitalet tidligere, fordi hospitalsengene skal være klar til at håndtere behandlingskrævende corona-smittede.

  Besøgsrestriktioner på Rehabiliteringscenteret

  På grund af smittetilfælde med coronavirus på Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter, er stedet i øjeblikket pålagt besøgspåbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det indebærer, at kun den nærmeste pårørende, udpeget af borgeren, må aflægge besøg under opholdet. Vi revideret dette opslag, så snart situationen tillader det.

  Genoptræningscentret

  Der er fortsat kun individuel genoptræning efter sundhedsloven, og ikke holdundervisning. Vedligeholdende træning efter serviceloven er under genetablering. 

  Der bliver åbnet gradvist for borgere henvist efter Sundhedsloven § 140 og §140a i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens (SST) udmeldinger og definitioner af kritisk tilstand og tab af funktionsniveau.

  Borgere, der ikke kan tilbydes genoptræning pr. fremmøde tilbydes fortsat opfølgning og vejledning via telefon og skype. 

  Læs mere på Furesø Kommunes Genoptræningscenters egen hjemmeside.

 • Aktivitetstilbud

  Skovgården

  Skovgården genåbner stille og roligt.
  Skovgårdens udendørs hold som cykelhold, gå-hold, petanque samt udendørs motionshold er nu i gang. Fra onsdag d. 21. april åbner Café Skovgården for indendørs servering. Du skal være vaccineret eller testet inden for 72 timer for at spise i caféen.

  Der bliver også mulighed for indendørs idræt for brugere over 70 år ligeledes vaccineret eller testet. Der skal fortsat bæres mundbind eller visir, når du kommer på aktivitetscentret.

  Fra 6. maj åbnes for indendørs idræt for flere og d. 21. maj åbnes for resterende indendørs aktiviteter. De to sidste genåbningsdatoer er endnu både usikre og upræcise. Nyt fra Skovgården udkommer 1. maj. Her kan du bl.a. læse om udendørs motionsaktiviteter og musikarrangementer i sommerens løb. Skovgårdens reception er åben for henvendelse mandag – torsdag kl. 10.00 – 13.00. Du kan også kontakte os dgl. kl. 9.00 – 15.00 på tlf. 72 35 58 01.

  Skovgårdens café har åbent for TakeAway 

 • Sundhedsplejen

  Sundhedsplejen besøger alle nyfødte, alle spæd- og småbørn og har kontakt med skolebørn på skolerne.

  Nogle gruppetilbud er aflyst. Dette skyldes et ønske om at minimere social kontakt for at undgå smitte med Corona. Har du spørgsmål kan du altid kontakte os.

  Læs mere på sundhedsplejen.furesoe.dk

Borgerservice og Jobcenter

Furesø Kommune følger fortsat Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og du vil derfor møde spritflasker. afstandsmarkering og mødelokaler med færre deltagere end før corontiden, hvis du henvender dig. Borgere opfordres også til at ringe eller booke tider elektronisk inden, de møder op fysisk i Jobcentret eller andre dele af kommunen. Borgerservice har kun åbent for bestilte tider.

 • Skal jeg bære mundbind i Borgerservice og Jobcenter?

  Fra torsdag d. 29. oktober er det lovpligtigt at bære mundbind eller visir i lokaler og bygninger med offentlig adgang.

  Mundbind/visir skal bæres, når du bevæger dig ind i, ud af og rundt i bygningen eller lokalet.

 • Borgerservice er åben med tidsbestilling

  Borgerservide har kun åbent for fremmøde med tidsbestilling.

  Bestil tid i borgerservice

  Vielser kan foregå på Furesø Rådhus.

 • Besøg på rådhuset og jobcentret

  Jobcentret er åbent for borgere, der har en aftale. 

  Rådhuset åbner igen for borgere fra onsdag den 26. maj

  • Mandag – onsdag kl. 8.00 – 16.00
  • Torsdag kl. 8.00 – 17.00
  • Fredag kl. 8.00 - 15.00

  Det vil endnu ikke være muligt for foreningerne at booke lokaler til afholdelse af møder.

   

 • Gratis mundbind til udvalgte borgere

  Furesø Kommune udleverer mundbind til borgere, der modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse og til studerende, der er økonomisk trængte.

  Disse grupper af borgere kan få udleveret 20 - 30 stk. mundbind ad gangen, afhængigt af behov, til brug i kollektiv transport, i butikker og i offentlige lokaler. Husk dit studiekort, hvis du er studerende. 

  Mundbindene kan hentes i jobcentrets reception på Hvedemarken 3-5 i Farum. Åbningstiderne er mandag til fredag kl. 10.00-14.00, torsdag kl. 10.00-17.00.

Kultur og fritid

I de fleste tilfælde skal du kunne fremvise et coronapas eller et maksimalt 72 timer gammelt, negativt testsvar fra enten en kviktest eller en pcr-test for at kunne benytte faciliteterne. Husk mundbind eller visir.

 • Det lille forsamlingsforbud

  Sådan udfases forsamlingsloftet over sommeren.

  Indendørs forsamlingsloft

  6. maj: 25 personer
  21. maj: 50 personer
  11. juni: 100 personer
  1. august: Forbuddet afskaffes

  Udendørs forsamlingsloft

  6. maj: 75 personer
  21. maj: 100 personer
  11. juni: Forbuddet afskaffes

 • Private arrangementer i forsamlingshuse

  Forsamlingshusene er åbne for både foreningsaktivitet og privat udlejning. 

  Vi anbefaler, at brugere overholder arrangementer i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for private arrangementer m.v.

  Se mere på vores sider om forsamlingshuse i Furesø Kommune her

 • Kulturhuse

  Farum Kulturhus

  Farum Kulturhus er åbent. Du kan finde mere information på kulturhusets hjemmeside og Facebook.

  Galaksen

  Galaksen er åben. Du kan finde mere information på Galaksens hjemmeside og Facebook.

 • Svømmehaller

  Farum Svømmehal

  Fra mandag den 10. maj kl. 06.00 kan alle aldersgrupper igen tage en tur i Farum Svømmehal. Der er ikke krav om tidsbestilling. Alle offentlige svømmetider fremgår af Farumsvommehal.dk

  Værløse Svømmehal

  Fra mandag den 10. maj kl. 07.00 kan alle aldersgrupper igen tage en tur i Værløse Svømmehal. Der skal bestilles tid inden. Alle offentlige tider og tidsbestilling fremgår af Vaerlosesvommehal.dk

 • Musikskolen

  Furesø Musikskole er igen åben for alle elever og på alle fag.

  Dog er enkelte hold berørt af lokaleændringer.

  Se mere på Furesø Musikskoles hjemmeside.

 • Biblioteker

  Fra mandag den 31. maj vil både Værløse og Farum bibliotek være åbne

  Farum bibliotek

  Farum Bibliotek vil være åbent for biblioteksbesøg med coronapas og ID med indgang gennem caféen. For lånere, der ikke har coronapas, eller som ikke ønsker at gå ind på biblioteket, er der mulighed for bogudlevering hos personalet. For dem, der ønsker denne løsning, skal man benytte indgangen gennem Galleriet. Personalet kan også tage imod afleveringer her, men kan ikke give afleveringskvittering. Ring på klokken, hvis du ikke kan komme ned ad trapperne.

  Værløse Bibliotek

  Værløse Bibliotek er ligeledes åbent for biblioteksbesøg med coronapas og ID. For lånere uden coronapas er det muligt at hente reserverede materialer ved henvendelse til personalet. Alle lånere der har automatisk afhentningssted i Værløse eller Hareskov, vil kunne hente deres reserveringer i Værløse. Hold øje med reserveringsmeddelelsen, hvor afhentningsstedet fremgår. Der bliver fælles indgang til begge services gennem caféområdet i Galaksen, så alle bedes holde god og sikker afstand i køen.Åbningstiden er identisk med den før coronalukningen, men uden selvbetjeningsåbent. Det vil sige mandag og torsdag kl. 14-18 og øvrige hverdage samt lørdag kl. 10-14.

  Der vil være stikprøvekontrol af gyldigt coronapas på både Farum og Værløse bibliotek.

  Børn på biblioteket

  Børn fra 15 år skal have coronapas. Børn fra 12 år skal bære mundbind, men behøver ikke coronapas.

  Hareskov Bibliotek

  Vi arbejder på at finde en løsning for det selvbetjente bibliotek, som kan tilgodese både brugere og myndigheders retningslinjer. Løsningen vil tidligst kunne træde i kraft omkring skolens sommerferie, ca. 1. juli.

  Du kan holde dig orienteret på furbib.dk. Her kan du også finde inspiration blandt bibliotekets digitale tjenester, som kan benyttes hjemmefra.

 • Opfordring til selvejende faciliteter

  Selvejende faciliteter opfordres til at følge kommunes retningslinjer.

  Læs mere på Furesø Kommunes side til foreningslivet.

 • Coronapas til kultur- og fritidsaktiviteter

  Ny app til fremvisning af coronapas

  Et coronapas dokumenterer, at du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

  Den nye coronapas-app er udviklet for at gøre hverdagen så nem som mulig for dig. Med coronapas-app på mobilen får du en nem og enkel adgang når du fx skal ud at spise eller opleve kultur.

  Selv om du har et gyldigt coronapas, skal du stadig beskytte dig selv og andre ved at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

  Via nedenstående link kan du se film om den nye app, samt finde link til download af app'en.

  Se hvor du skal bruge coronapas på coronasmitte.dk

   

Til foreninger

Foreninger skal tage mange og ikke mindst nye hensyn som følge af corona-epidemien. På denne side kan du orientere dig om retningslinjerne for foreninger i Furesø Kommune i forbindelse med genåbningen af foreningslivet og offentlige faciliteter.

Hent corona-appen Smittestop

Danmarks officielle app i kampen mod coronasmitten er nu klar til at blive hentet ned til din telefon. Appen skal hjælpe med at optrevle og stoppe corona-smittekæder, inden de løber løbsk.

Drift af Furesø

Du kan orientere dig herunder på, hvordan coronasitutationen påvirker driften af Furesø såsom eksempelvis gadelys og genbrugsstationer.

 • Genbrugsstationer

  Benyt kun genbrugsstationen, når det er nødvendigt.

  Åbningstiden på begge kommunens genbrugspladser er kl. 10-18 alle ugens dage. Den daglige åbningstid på Værløse genbrugsstation er dermed udvidet med en time.

  Spejdernes Genbrug

  Spejdernes Genbrugshal på Farum Genbrugsstation tager pga. smitterisiko ikke imod varer i øjeblikket. 

  Læs mere på: www.spejdernesgenbrug.dk

  Du kan igen få udleveret kompost

  Du kan gratis hente kompost på Furesø Kommunes genbrugsstationer fra lørdag den 20. marts til søndag 16. maj (og så længe lager haves derefter).

  Husk at medbringe egen skovl, kost og handsker. Dette kan desværre IKKE lånes på genbrugsstationerne for at undgå smittespredning med Covid-19. Hold rigtig god afstand til andre omkring dig.
  Kommer du i weekenden, skal du være indstillet på at ruste dig med god tålmodighed. Der kan forekomme kø, når der skal holdes behørig afstand.

  Venligst overhold personalets anvisninger, afstandsregler og begræns opholdstiden ved kompostbunken til et minimum.

  Du kan læse mere om brugen af kompost på Vestforbrændings hjemmeside, https://www.vestfor.dk/nyheder-og-presse/nyheder/gratis-kompost-til-haven/

  Anbefalinger når du besøger genbrugsstationerne

  For at undgå smittespredning i forbindelse med besøget på genbrugsstationen, er det meget vigtigt, at du overholder følgende anbefalinger:

  • Følg anvisninger på skilte og fra personale.
  • Hold god afstand til andre (både personale og andre kunder.)
  • Bliv i bilen, til det er din tur til at læsse af og gå kun hen til containeren en person ad gangen.
  • Brug handsker eller brug medbragt håndsprit både før og efter besøget. Der er ikke adgang til håndvask og håndsprit på pladsen.
  • Sorter dit affald hjemmefra, og gør opholdet så kort som muligt.
  • Medbring selv handsker, skovl og kost.
  • Medbring venligst IKKE børn på genbrugspladserne før adgangsbegrænsningen lempes. Når restriktionerne igen ophæves, er børn som altid hjerteligt velkomne sammen med deres forældre!

Coronavirus (English)

Read more information from the Danish authorities about corona virus/covid-19 in Denmark.

Coronasmitte.dk

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 på denne side. Hvis du ikke finder svar der, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på 7020 0233.

Corona Erhverv

Find flere informationer målrettet til foreninger og erhverv på furesoe.dk/coronaerhverv

Læs seneste lokale nyheder om coronavirus
Kultur På Trods 2020
Pressemeddelelse

Priser på trods! Furesø hylder de stædige

I 2021 uddeler Udvalg for kultur, fritid og idræt to priser "på trods!", nemlig talentprisen for unge og kulturprisen. Alle kan indstille en borger el…

Vaccine
Pressemeddelelse

Furesøs borgere siger ja tak til vaccination

Tilslutningen til vaccination blandt Furesøs borgere er helt i top. Næsten alle over 65 år er færdigvaccineret, og yngre aldersgrupper udviser også en…

Første Coronavaccination
Nyhed

Vaccination for udlændinge og udlandsdanskere

Du kan blive vaccineret, selv om du ikke har CPR-nummer eller NemID.

Café Skovgården 1
Nyhed

Aktivitetscentret Skovgården er nu åben

Café Skovgården har dagligt åben kl. 8.30 – 15.00 for indendørs servering. Skovgårdens udendørs hold som cykelhold, gå-hold, petanque samt aktuelle in…

Nabohjælp Skilt
Pressemeddelelse

Historisk lave indbrudstal i Furesø

Furesø Kommune gik ud af første kvartal 2021 med historisk lave indbrudstal. Kun 18 gange fik et hjem uønsket besøg af indbrudstyve mod 50 i samme per…

COLOURBOX859252
Pressemeddelelse

Udvalg genåbner pulje til fællesskaber for børn og unge

Der er brug for at styrke fællesskaberne mellem Furesøs børn og unge, der har været adskilt under corona. Derfor åbner udvalg nu for en ny runde i til…

Fælles Bål, Miljødag ved Farum Bytorv, april 2018
Pressemeddelelse

Kommunen er klar til udeservering for Furesøs cafe- og restaurationsliv

Med udsigten til en genåbning lige om hjørnet, bliver spisesteder, cafeer og restauranter i Furesø nu opfordret til at kontakte kommunen, hvis de har…

166090712 10225068722615724 890211607031451186 O
Nyhed

Lad dig teste!

Smitten i Furesø stiger markant i øjeblikket. Vi opfordrer derfor alle til at lade sig teste så hurtigt som muligt, så vi kan få styr på smittespredni…

Print-selv materialer

Her kan du hente materialer til brug for boligselskaber, grundejerforeninger, butikker og i institutioner i områder med lokale smitteudbrud.

Plakaterne ligger i størrelserne A4 og A3 og kan i versioner på dansk, tyrkisk, engelsk og arabisk.