Opret et abonnement på emneordet 'corona' - under kategorien Sundhed - for at blive tippet direkte i din mailboks, når der er nyt. Se mere på furesoe.dk/abonner

Test, coronapas, symptomer og selvisolation
 • Hvor kan jeg blive testet?

  Husk, at du fortsat skal bære mundbind på teststeder.

  PCR-testcenter i Værløse

  Tilbuddet er gratis og for borgere fra 2 år. Det foregår ved Værløsehallerne, 3500 Værløse i pavillonerne på den lille parkeringsplads ved rådhuset (ud mod Lille Værløsevej) til og med den 7. oktober. Du kan enten møde op og blive testet eller bestille tid på www.coronaprover.dk

  Åbningstider MED tidsbestilling

  • Mandag-tirsdag kl. 8.00-12
  • Onsdag-lørdag kl. 15.30-19.30
  • Søndag kl. 8.00-12 

  Åbningstider UDEN tidsbestilling

  • Mandag-tirsdag kl. 12-13.45
  • Onsdag-lørdag kl. 19.30-21.15
  • Søndag kl. 12-13.45 

  Vær opmærksom på, at fra den 8. oktober vil du i stedet kunne blive PCR-testet i Farum Arena.

  Booking af tider uden NemID

  Hvis du eller dine pårørende ikke har mulighed for at bestille tid via nettet med NemID, kan du ringe til Region Hovedstadens corona-booking på tlf. 30 66 89 37 og få hjælp til at reservere en tid til test.

  Hurtigtestcenter i Farum Arena alle dage

  Alle borgere ned til 6 år kan få taget en hurtigtest i foyeren i Farum Arena mandag til fredag 8-20 og lørdag-søndag 10-18.

  Adressen er Stavnsholtvej 41 i Farum.

  Der anvendes den mere skånsomme podepind, der kun skal 2-4 cm. ind i hvert næsebor.

  Tilbuddet er gratis og uden tidsbestilling, husk at medbringe dit sundhedskort. Børn under 15 år skal følges med en forældre eller værge.

  På cphmed.com kan du se estimerede køtider og åbningstider.

  Vær opmærksom på, at fra den 8. oktober vil du i stedet kunne blive PCR-testet i Farum Arena.

  Parkering

  Du kan parkere på grusbanen via Borgmester Jespersens Vej (P1). Derfra bliver du dirigeret ned ad brandvejen til Farum Arena. Der findes ligeledes 4 handicapparkeringspladser på parkeringsarealet foran Farum Arena (P2). Se mere om adgangsforholdene i foyeren på godadgang.dk

  Skiltning på stedet angiver et telefonnummer, hvis man er gangbesværet og har brug for assistance. 

  Testsvar

  Testsvar fremsendes pr. sms til din mobiltelefon efter ca. 30-60 min., hvorfor telefonnummer skal oplyses ved registrering.

  Du forlader testlokalet efter podningen, og hvis testen er positiv, bliver du ringet op af smitteopsporingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der fortæller om de forholdsregler, du skal tage.

  Hvis du ikke har mulighed for at modtage dit testsvar digitalt, kan du oplyse dette til testpersonalet. Du skal herefter blive efter test, hvorefter du vil få testsvaret på et stykke papir. 

  Regionens testcentre

  På regionh.dk finder du en liste over alle Testcenter Danmarks testcentre i Region Hovedstaden - stationære såvel som mobile.

  Bemærk, at testen på et stationært testcenter kræver forudgående tidsbestilling på coronaprover.dk

  Find vej til Testcenter Danmarks corona-testcentre

  Regionen oplyser, at der er handicap-adgang på alle teststeder og mulighed for, at kørestolsbrugere kan komme til uden problemer.

 • Hvor kan mit barn blive testet?

  Hvis dit barn er under 2 år

  Hvis dit barn er under 2 år, skal du kontakte lægen for at bestille en test.

  Hvis dit barn er fyldt 2 år

  Hvis dit barn er fyldt 2 år, er det muligt at få taget en PCR-test med samtykke fra forældre eller værge.
  Se hvor der lige nu PCR testes i feltet "hvor kan jeg blive testet?"
  Børn under 15 år skal følges med en forældre eller værge.

  Hvis dit barn er fyldt 6 år

  Hvis dit barn er fyldt 6 år, er det både muligt at blive PCR-testet og hurtigtestet med samtykke fra forældre eller værge.
  Se hvor der lige nu PCR- og hurtig-testes i feltet "hvor kan jeg blive testet?"  
  Børn under 15 år skal følges med en forældre eller værge.

   

  Sundhedsstyrelsen vil stadig anbefale, at børn under 12 år ikke systematisk testes for Covid-19. Test af børn uden symptomer til og med 12 år anbefales kun, hvis det er nødvendigt.

 • Hvornår skal jeg testes?

  Skal man fortsætte med at blive testet, når man er vaccineret?

  Kun hvis man får symptomer, eller hvis man bliver kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi man er defineret som nær kontakt til en person, der er smittet med en særlig variant.

  Du bør testes, hvis du:

  • har symptomer på COVID-19
  • er nær kontakt til en person, der er smittet med ny coronavirus
  • er udpeget som anden kontakt
  • får at vide, at du skal coronatestes som led i smitteopsporing ved udbrud, for eksempel på grundskoler, i daginstitutioner, på plejecenter m.v.
  • får besked på, at du skal coronatestes af en behandlende læge eller tandlæge forud for fx indlæggelse, behandling eller undersøgelse
  • har rejst i et land, som Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til.

  Du kan overveje at blive testet, hvis du:

  • møder fysisk ind på arbejde og omgås andre, testes én gang ugentligt.
  • Opfordringen gælder ikke for tidligere smittede, færdigvaccinerede eller personer, der har opnået beskyttelse 14 dage efter det første vaccinestik.
  • Dog opfordres ansatte i sundhedsvæsenet, plejesektoren og visse botilbud fortsat at lade sig teste to gange ugentligt indtil 14 dage efter andet vaccinationsstik.

  ​​

 • Hvornår må jeg bruge en hurtigtest?

  Hvis man overvejer at blive testet, kan man i nogle tilfælde benytte en hurtigtest (også kaldet en antigentest), fx forud for en bestemt begivenhed.

  Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger er hurtigtest et supplement til de PCR-test, som regionerne udfører.

  Her skal du IKKE benytte hurtigtest

  Har du symptomer på corona, eller er du nær kontakt til en smittet, skal du booke tid til en PCR-test, fordi 98 procent af testene viser et korrekt resultat. Disse test foretages af Testcenter Danmark og bookes via coronaprover.dk

  Du bør heller ikke anvende en hurtigtest forud for et besøg hos en person i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, fx et ældre familiemedlem.

  Det skyldes den lave følsomhed ved hurtigtest, hvor et negativt testresultat ikke kan udelukke, at man alligevel er smittet med ny coronavirus. Derfor er de generelle, smitteforebyggende anbefalinger som fx at holde afstand, undgå fysisk kontakt, vær ekstra opmærksom på hygiejne og rengøring, stadig vores vigtigste indsats til at forebygge smittespredning af ny coronavirus. 

  Her kan du vælge en hurtigtest

  Det kan være en god ide at tage en hurtigtest i de situationer, hvor du optimalt set ville anvende PCR-test, men ikke kan komme til, fordi der ikke er ledige tider.

  Det kan også være i særlige situationer med smitteudbrud, hvor situationen gør at der er behov for et hurtigt svar med en hurtigtest som et supplement til PCR-testen, så andre nære kontakter kan nå at isolere sig.

  Desuden kan hurtigtesten være en ide, hvis man har været sammen med én, der viser sig at være nær kontakt til en smittet.

   

  Se mere her: https://www.sst.dk/da/corona/Hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/Hvis-du-skal-testes 

 • Hvor finder jeg mit coronapas?

  På mobilen ligger dit pas i coronapas-appen eller
  i MinSundhed-appen. Dit coronapas er gyldigt,
  når du enten er vaccineret, nyligt testet negativ,
  eller hvis du tidligere har haft COVID-19. Du kan fra en computer selv printe coronapasset, hvis du logger på sundhed.dk med dit NemID.

  Er du fritaget fra digital post, modtager du dokumentation til dit coronapas direkte med fysisk post. Dokumentationen bliver løbende sendt ud til ikke-digitale borgere efter endt vaccination.

  Det er også muligt at bestille et coronapas pr. telefon, hvis man ikke er fortrolig med det digitale og NemID. Færdigvaccinerede borgere kan ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas, hvis de har behov for det. Kontakt telefonnr. 4422 7774 og oplys CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og du vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

 • Skal jeg holde mig hjemme efter en udlandsrejse?

  Hold øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hent appen rejseklar og meld dig til Danskerlisten, hvis du står overfor en udlandsrejse.

  Du bør nøje følge Sundhedsstyrelsens generelle råd i forhold til forebyggelse af smittespredning i samfundet.

  Læs mere og find svar på mange flere spørgsmål om rejser på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 • Hvad er symptomerne på COVID-19?

  Symptomerne på COVID-19 er typisk: Tør hoste, ondt i halsen, feber, hovedpine, vejrtrækningsbesvær og muskelsmerter.

  Stoppet næse eller løbenæse - uden andre symptomer - er ikke typisk for COVID-19, dvs. det er ikke sandsynligt, at symptomerne skyldes COVID-19.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg får symptomer?

  Hvis du får symptomer og er i tvivl om, hvorvidt det er COVID-19, skal du forholde dig som om, at du er smittet med ny coronavirus og gøre følgende:

  1. Gå i selvisolation
  2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
  3. Sørg for at blive testet.

   

  I denne pjece forklarer Sundhedsstyrelsen de fire punkter, og hvad du skal være opmærksom på, hvordan du kan blive testet m.v.

  Pjece: Til dig, der har symptomer på COVID-19

 • Hvad gør jeg, hvis mit barn får symptomer / bliver smittet?

  Børn med symptomer på COVID-19 bør isoleres og testes.

  Man kan dog vælge ikke at lade børn under 12 år teste af hensyn til barnet. I disse tilfælde skal  børn med symptomer på COVID-19 isoleres i hjemmet indtil 48 timer efter, at symptomerne er ophørt.

  Hvis testen er negativ

  Hvis dit barns test er negativ, er barnet ikke smittet med ny coronavirus. Sundhedsstyrelsen anbefaler dog altid, at du holder barnet hjemme ved symptomer på smitsom sygdom og er særligt opmærksom på hygiejne, så smittespredning forebygges.

  Hvis testen er positiv

  Hvis testen er positiv, skal barnet holdes hjemme indtil 48 timer efter, at symptomerne er forsvundet. Hvis barnet ikke har eller får symptomer, skal barnet holdes hjemme i 7 dage efter, at testen er taget.

  Kontakt barnets dagtilbud/skole, så forældre til øvrige børn, der kan have været udsat for smitte, kan informeres og børnene testes.

  Omsorgsfuld isolation

  Børn har behov for omsorg og kontakt som kram og trøst, og dette er vigtigere end at holde afstand.

  Hvis der ikke er andre, der kan tage sig af barnet, skal du derfor tage dig af barnet, som du ellers ville, men du skal være særlig opmærksom på hygiejne og rengøring. Det gælder både, hvis det er dig, og hvis det er barnet, som er testet positiv.

  Sundhedsstyrelsen informerer:

  Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus.

  Nær kontakt og anden kontakt

 • Hvad kan jeg gøre, hvis jeg ikke kan gå i selvisolation i eget hjem?

  Furesø Kommune kan tilbyde dig et isolationsophold uden for dit hjem, hvis du er smittet med coronavirus, eller hvis du er nær kontakt til en smittet. Det sker for at forebygge, at du smitter dem, du bor sammen med.

  For at du kan få tilbudt et isolationsophold, skal du være i målgruppen og leve op til visitationskriterierne.

  Målgrupper:

  Voksne borgere, der er konstateret smittet med COVID-19, som enten ikke udviser symptomer på smitte eller alene udviser lette symptomer, i høj grad er selvhjulpne og derfor ikke har behov for hjælp eller behandling og som opfylder en eller flere af nedenstående visitationskriterier.

  Voksne borgere, der anses for at være nære kontakter til en smittet, jævnfør retningslinje for opsporing og håndtering af nære kontakter, og som opfylder en eller flere af nedenstående visitationskriterier.

  Visitationskriterier:

  Personer, som ikke kan etablere og opretholde selvisolation i eget hjem, fordi personen:

  • Deler husstand med mange personer på et lille areal og/eller ikke har optimal rumadskillelse og/eller
  • Deler husstand med en eller flere personer i øget risiko for alvorligt sygdomsforløb ved COVID-19, som det er vanskeligt at sikre hensigtsmæssig
   afstand fra og/eller
  • Deler husstand med andre personer, som har vanskeligt ved at samarbejde med den smittede person om at følge myndighedernes anbefalinger om isolation i hjemmet, fx på grund af sociale problemer eller kognitiv funktionsnedsættelse, hvorfor risiko for smitte øges.

  Varighed af isolationsopholdet

  En smittet person kan som udgangspunkt opholde sig på en ekstern isolationsfacilitet:

  • indtil 48 timer efter symptomophør
  • eller indtil 10 efter symptomdebut, forudsat 48 timers feberfrihed
  • eller 7 dage efter en positiv test (asymtomatisk smittede)

  Nære kontakter kan opholde sig på faciliteten, indtil de har modtaget negativt testsvar fra test på dag 6.

  Kontakt

  Hvis du har behov for et isolationsophold, kan du kontakte Furesø Kommune:

  • Alle dage klokken 8.00-22.00 på telefon 7235 5601

  Læs mere om selvisolation

Overblik over smitte i Furesø

Ved lokale udbrud vil der blive iværksat tiltag og restriktioner, der sikrer en hurtig og effektiv håndtering af det konkrete udbrud, så smitten bringes under kontrol.

 • Dagens tal i Furesø (opdateres løbende)

  Opdateret 27.9.2021 

   

  27/9

  26/9

  25/9

  Testkorrigeret incidens for Furesø

  19

  19

  19

   

   

  27/9

  26/9

  25/9

  Sogn

  Incidens

  Antal

  Pos. procent

   

   

  Farum

  38

  8

  1,1

  38

  38

  Værløse

  0

  0

  0

  0

  0

  Hareskov

  0

  0

  0

  0

  0

  Hvad betyder det, at incidensniveauet er testkorrigeret?

  Det gælder generelt, at hvis der testes mere (foretages flere tests) i en kommune end i en anden kommune, vil der sandsynligvis blive fundet flere smittede i den kommune, hvor der er flest indbyggere, der bliver testet, også selvom det faktiske smittetryk er ensartet i de to kommuner.

  Dette medfører at incidensen bliver højere i den kommune, hvor flest lader sig teste, hvis man sammenlignede to kommuner, hvor smitteforekomsten var ens. For at sikre et ensartet sammenligningsgrundlag mellem incidensen på tværs af kommunerne beregner ekspertgruppen for matematisk modellering af covid-19 under Statens Serum Institut derfor den såkaldte testjusterede incidens for hver kommune, hvori der er taget højde for forskelle i niveauet af testning i kommunerne.

  Den testjusterede incidens er baseret på trunkerede data, hvilket betyder at incidenstallet for en given dag er beregnet på baggrund af de tests, der blev gennemført fra og med to dage tidligere og syv dage forud for den dag (i alt 9 dage). Dette er gjort, fordi datagrundlaget for tests, der er foretaget indenfor de seneste to dage, generelt er ufuldkomment. Der indgår alene PCR-test i grundlaget for den testjusterede incidens.

Vaccination mod COVID-19 og coronapas

I Furesø Kommune følger vi sundhedsmyndighedernes vaccinationsprogram.

 • Hvornår bliver jeg vaccineret?

  Alle danskere over 16 år vil blive tilbudt vaccination mod COVID-19. 

  Når borgere tilbydes vaccination, får de et brev fra Statens Serum Institut via e-Boks. Brevet indeholder information om hvor, hvordan og hvornår, man kan blive vaccineret.

  Se også vaccinationskalenderen

  De første til at få stikket var borgere på plejecentre og rehabiliteringscenteret, personale i sundhedsvæsenet og i ældreplejen samt ældre med særlig øget risiko.

  Dernæst tilbydes vaccinen til hjemmeboende borgere over 65 år, som modtager praktisk og personlig hjælp. Det gælder i første omgang de allerældste borgere i gruppen over 85 år.

  I takt med, at Danmark modtager flere vacciner, bliver tilbuddet udvidet til alle ældre over 65 år.

  Senere, når alle ældre og andre i øget risiko har fået tilbuddet, og vi har fået flere vacciner, vil tilbuddet blive udvidet til alle mellem 16 og 64 år.

   

 • Hvor kan jeg blive vaccineret?

  Bliv vaccineret lige her i Furesø

  Er du over 12 år? Og er du endnu ikke vaccineret mod corona?

  Så kig forbi, når Furesø igen får besøg af det mobile vaccinationscenter den 12. oktober kl. 15.00-20.00.

  Du kan blive vaccineret to steder i kommunen:

  • Farum Midtpunkt, selskabslokalerne, Nygårdsterrasserne 206, Farum
  • Espebo, Fælleshuset, Ryetvej 113, Værløse

  Du skal ikke bestille tid. Husk dit sundhedskort.
  Medbring forælder / værge, hvis du er under 15 år.
  Regionen medbringer både vacciner fra Moderna og Pfizer

  Læs mere på furesoe.dk/corona

  Andre vaccinationscentre

  Der er seks vaccinationscentre i Region Hovedstaden.

   

  Læs mere om tidsbestilling.

 • Transport til vaccination

  Du står som udgangspunkt selv for transport til et vaccinationscenter. Er det ikke muligt selv eller via hjælp fra pårørende, skal du kontakte Visitationen. Visitationen vurderer, om du er berettiget til at få hjælp til kørsel fra kommunen.

  Du er som udgangspunkt berettiget til kørsel, hvis du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og er ude af stand til at transportere dig selv eller benytte offentlige transportmidler fx flekstur eller flekshandicap.

  OBS: Vent med at booke tid til vaccination, hvis du skal transporteres af kommunen.

  Er du berettiget til kørsel, bestiller Visitationen den mulige vaccinationstid og kørsel samtidig. Det er desværre ikke muligt selv at vælge dato, tid og sted.

  Vær opmærksom på, at du skal afsættes en del tid på vaccinationsdagen pga. opsamling af andre borgere i kommunen, ventetid på vaccinationsstedet og afsætning af borgere.

  Send din anmodning om kørsel til Covid-19 vaccination til Visitationen, Anmodningen kan også udfyldes og sendes af en af dine pårørende.

  Kontaktoplysninger til Visitationen:

  Tlf.: 7235 5630

  Åbningstider:
  Mandag til fredag kl. 10-14
  Torsdag kl. 10-17

 • Hvor finder jeg mit coronapas?

  På mobilen ligger dit pas i coronapas-appen eller
  i MinSundhed-appen. Dit coronapas er gyldigt,
  når du enten er vaccineret, nyligt testet negativ,
  eller hvis du tidligere har haft COVID-19. Du kan fra en computer selv printe coronapasset, hvis du logger på sundhed.dk med dit NemID.

  Er du fritaget fra digital post, modtager du dokumentation til dit coronapas direkte med fysisk post. Dokumentationen bliver løbende sendt ud til ikke-digitale borgere efter endt vaccination.

  Det er også muligt at bestille et coronapas pr. telefon, hvis man ikke er fortrolig med det digitale og NemID. Færdigvaccinerede borgere kan ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas, hvis de har behov for det. Kontakt telefonnr. 4422 7774 og oplys CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og du vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

 • Hvor kan jeg finde mere information?

  Hvis du er i tvivl om du kan få vaccinen, anbefaler vi, at du først læser i Sundhedsstyrelsens pjece
  ’Vaccination mod COVID-19’.

  Hvis du har flere spørgsmål, så tal med din praktiserende læge eller den sygehuslæge, der kender dit sygdomsforløb.

  Hvis du har generelle spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til den myndighedsfælles COVID-19 hotline på telefon 7020 0233.

  Sundhedsstyrelsen om vacciner:

  https://www.sst.dk/da/corona/Vaccination-mod-COVID-19 

  Lægemiddelstyrelsen om vacciner:

  https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/nyheder/temaer/vacciner-mod-covid-19/ 

   

 • Sådan bliver du vaccineret

  Sundhedsstyrelsen har lavet en guide, som fortæller hvordan vaccinationen foregår og hvornår man er færdigvaccineret.

  Se guiden: Sådan bliver du vaccineret​

Vaccine (1)
Nyhed

Bliv vaccineret lige her i Furesø

Furesø får besøg af Regionens mobile vaccinationscenter den 12. oktober kl. 15.00-20.00.

Værd at vide om vacciner

Ring til en corona-hotline

Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål om coronavirus her, på coronasmitte.dk eller på sst.dk. I em række hotlines får du råd og vejledning om corona og COVID-19. Se, hvem du skal ringe til om hvad.

Dagtilbud
 • Åbningstid i dagtilbud

  Alle dagtilbud i Furesø har fuld åbningstid.

  Når du afleverer

  Ved aflevering skal forældre og børn vente med at gå ind på legepladsen eller i garderoben, til der er god plads til, at alle kan overholde 2 meters afstand.

  Kun symptomfri børn og vokse må komme i dagtilbuddene, og alle skal vaske hænder eller spritte af ved ankomst.

   

 • Ved tilfælde af coronavirusudbrud i dagtilbud

  Hvis vi konstaterer smitteudbrud i Furesøs skoler eller dagtilbud, vil lederen så hurtigt som muligt kontakte forældrene. Herfra vil man få at vide, om klasser / stuer / grupper bliver sendt hjem, og hvordan man i så fald skal forholde sig.

 • Mit barn er nær kontakt

  Barnet/eleven er hverken færdigvaccineret⁎ eller tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder:

  • En test hurtigst muligt. Det kan enten være en PCR-test eller en hurtigtest⁎⁎.
  • PCR-test på henholdsvis 4. og 6. dagen efter sidste nære kontakt til den smittede person.

  Børn/elever kan komme i skole og i dagtilbud i perioden, hvor de bliver testet, hvis de ikke har symptomer på COVID-19. Ved positivt svar på testen skal barnet/eleven straks i isolation.

   

  Børn/elever som enten er tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder⁎⁎⁎ eller færdigvaccineret (12 år og derover):

  • Testes med PCR-test på henholdsvis 4. og 6. dagen efter sidste nære kontakt til den smittede person.

  Børn/elever må gerne komme i skole eller i dagtilbud i perioden, hvor de bliver testet, hvis de ikke har symptomer på COVID-19. Ved positivt svar på testen skal barnet/eleven straks i isolation.

   

  Børn under 3 år

  Må gerne komme i dagtilbud selvom de er nære kontakter, hvis de ikke har symptomer på COVID-19. De anbefales ikke test som nære kontakter med mindre, de har symptomer på COVID-19.

  Er du i tvivl?

  For råd og vejledning omkring nære kontakter kan du ringe til Coronaopsporing (under Styrelsen for Patientsikkerhed) på tlf. 32 32 05 11.

   

   

  ⁎ Man er færdigvaccineret 14 dage efter sidste anbefalet stik.
  ⁎⁎ En positiv hurtigtest skal hurtigst muligt bekræftes med en PCR-test.
  ⁎⁎⁎ Er det under 12 uger siden, barnet blev testet positiv for COVID-19, behøver barnet heller ikke at blive testet med mindre, barnet får symptomer på COVID-19.

 • Bliv hjemme, hvis du er smittet eller har symptomer

  Kun symptomfrie børn og medarbejdere må møde op.

  Har man symptomer på sygdom, skal man blive hjemme og kontakte egen læge eller 1813 med henblik på test for COVID-19.

  Læs mere om hvad du gør, hvis dit barn får symptomer eller bliver smittet med COVID-19.

  Hvis en i barnets husstand er smittet og syg med COVID-19, må barnet ikke komme i skole eller fritidsordning førend personen har været symptomfri i 48 timer. 

  Forældre skal hverken aflevere eller hente, hvis de selv har symptomer.

  Hvis et barn eller en ansat får symptomer på sygdom, mens de er i skole eller i fritidsordning, skal de hurtigst muligt hjem og blive der, indtil 48 timer efter de har haft sidste symptomer.

 • Hvornår må man komme tilbage, når man har haft symptomer?

  Barnet må komme tilbage til dagtilbud, skole og fritidsordning: 

  • Efter negativ test for COVID-19, og hvis man i øvrigt er rask og kan deltage i skolens/FFOens almindelige aktiviteter
  • Efter mistanke om COVID-19 vurderet af egen læge og uden test: 48 timer efter ophør af symptomer på COVID-19
  • Nære kontakter til en almindelig COVID-19 smittet må komme tilbage efter anden negativ test på dag 6, eller hvis barnet har været hjemme i 7 dage, hvis der ikke foretages test. Er man nær kontakt til en, der er blevet smittet med den britiske variant, må man først komme tilbage efter negativt svar på tredje test på dag 12. 

   

Skoler

Information til elever og forældre på de enkelte skoler sendes ud via Aula.

 • FFOer

  FFO holder åbent som normalt

 • Ved tilfælde af coronavirusudbrud i skole

  Hvis vi konstaterer smitteudbrud i Furesøs skoler, vil lederen så hurtigt som muligt kontakte forældrene. Herfra vil man få at vide, om klasser bliver sendt hjem, og hvordan man i så fald skal forholde sig.

 • Mit barn er nær kontakt

  Barnet/eleven er hverken færdigvaccineret⁎ eller tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder:

  • En test hurtigst muligt. Det kan enten være en PCR-test eller en hurtigtest⁎⁎.
  • PCR-test på henholdsvis 4. og 6. dagen efter sidste nære kontakt til den smittede person.

  Børn/elever kan komme i skole og i dagtilbud i perioden, hvor de bliver testet, hvis de ikke har symptomer på COVID-19. Ved positivt svar på testen skal barnet/eleven straks i isolation.

   

  Børn/elever som enten er tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder⁎⁎⁎ eller færdigvaccineret (12 år og derover):

  • Testes med PCR-test på henholdsvis 4. og 6. dagen efter sidste nære kontakt til den smittede person.

  Børn/elever må gerne komme i skole eller i dagtilbud i perioden, hvor de bliver testet, hvis de ikke har symptomer på COVID-19. Ved positivt svar på testen skal barnet/eleven straks i isolation.

   

  Børn under 3 år

  Må gerne komme i dagtilbud selvom de er nære kontakter, hvis de ikke har symptomer på COVID-19. De anbefales ikke test som nære kontakter med mindre, de har symptomer på COVID-19.

  Er du i tvivl?

  For råd og vejledning omkring nære kontakter kan du ringe til Coronaopsporing (under Styrelsen for Patientsikkerhed) på tlf. 32 32 05 11.

  ⁎ Man er færdigvaccineret 14 dage efter sidste anbefalet stik.
  ⁎⁎ En positiv hurtigtest skal hurtigst muligt bekræftes med en PCR-test.
  ⁎⁎⁎ Er det under 12 uger siden, barnet blev testet positiv for COVID-19, behøver barnet heller ikke at blive testet med mindre, barnet får symptomer på COVID-19.

 • Bliv hjemme, hvis du er smittet eller har symptomer

  Kun symptomfrie børn og medarbejdere må møde op.

  Har man symptomer på sygdom, skal man blive hjemme og kontakte egen læge eller 1813 med henblik på test for COVID-19.

  Læs mere om hvad du gør, hvis dit barn får symptomer eller bliver smittet med COVID-19.

  Hvis en i barnets husstand er smittet og syg med COVID-19, må barnet ikke komme i skole eller fritidsordning førend personen har været symptomfri i 48 timer. 

  Forældre skal hverken aflevere eller hente, hvis de selv har symptomer.

  Hvis et barn eller en ansat får symptomer på sygdom, mens de er i skole eller i fritidsordning, skal de hurtigst muligt hjem og blive der, indtil 48 timer efter de har haft sidste symptomer.

   

 • Hvornår må man komme tilbage, hvis man har haft symptomer?

  Barnet må komme tilbage til dagtilbud, skole og fritidsordning: 

  • Efter negativ test for COVID-19, og hvis man i øvrigt er rask og kan deltage i skolens/FFOens almindelige aktiviteter
  • Efter mistanke om COVID-19 vurderet af egen læge og uden test: 48 timer efter ophør af symptomer på COVID-19
  • Nære kontakter til en almindelig COVID-19 smittet må komme tilbage efter anden negativ test på dag 6, eller hvis barnet har været hjemme i 7 dage, hvis der ikke foretages test. Er man nær kontakt til en, der er blevet smittet med den britiske virusvariant, må man først komme tilbage efter negativt svar på tredje test på dag 12.

   

 • Kontaktinformationer til skolerne ifm. corona

  Lyngholmskolen:
  lyngholmskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7235 7650, alle hverdage kl. 9.15–10.15 og 14-15

  Lille Værløse Skole:
  lillevaerloeseskole@furesoe.dk
  Kontakt: Skoleleder Peter Thomsen, tlf.: 7216 4645. Kontoret har åbent alle hverdage kl. 07.45-15.15

  Syvstjerneskolen:
  syvstjerneskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7216 4608 , alle hverdage kl. 10-12

  Søndersøskolen
  sondersoskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7216 4995 / 7216 4214, alle hverdage kl. 9-10

  Hareskov Skole:
  hareskovskole@furesoe.dk
  Tlf. 7216 5320, alle hverdage kl. 9-10 og 13-14

  Stavnsholtskolen:
  Stavnsholtskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7216 5677, alle hverdage kl. 11-12

  Solvangskolen:
  Solvangskolen@furesoe.dk
  Tlf. 7216 4219, alle hverdage kl. 8-9

Plejehjem og midlertidige pladser
 • Hvem må komme på besøg på plejehjemmene?

  ALLE besøg skal foregå med iagttagelse af de tidligere udmeldte forholdsregler, så vi alle gør hvad vi kan for ikke at bringe smitte ind på plejehjemmet:

  • Kom ikke hvis du har sygdomsstegn – heller ikke selvom det er meget diskrete tegn.
  • Brug gerne mundbind eller visir under hele besøget, men det er ikke et krav.
  • Du må gerne tage ophold i fællesarealerne
  • Undgå fysisk kontakt under besøget og hvis det alligevel sker, så sørg for at både besøgende og beboer får vasket eller afsprittet hænderne efterfølgende.
  • Vær omhyggelig med at afspritte dine hænder før, under og efter besøget.
  • Hjælp gerne med at rengøre håndtag, armlæn etc. som du som pårørende har berørt under besøget.

  Følg med på Svanepunktets hjemmeside

  Følg med på Lillevangs hjemmeside

  Følg med på Ryetbos hjemmeside

 • Besøgende skal være helt uden symptomer

  Det er vigtigt, når man besøger sårbare ældre, at man møder op helt uden symptomer på sygdom, fx corona-virus (hoste, let feber, ubehag i halsen, ømhed i kroppen, hovedpine etc.). Hvis du har symptomer eller er i tvivl, så udsæt besøget til en anden dag.

 • Når en beboer er isoleret pga. mistanke om coronasmitte

  Hvis din pårørende er isoleret, skal besøg aftales på forhånd, så du bliver instrueret i brug af værnemidler.

 • Vask eller afsprit hænder

  Sprit hænderne af, inden du går ind på plejehjemmet eller lige efter du er gået ind i din pårørendes bolig. Følg de lokale instrukser.

  Vask eller sprit hænder i løbet af besøget, hvis du har rørt ved noget urent, eller inden du rører ved fx mad- og drikkevarer.

  Coronavirus udgør stadig en smitterisiko for os alle. Et af de bedste våben er hyppig håndvask eller afspritning af hænder. Hvis en person er smittet uden at have symptomer, kan virus overføres fra næse og mund til hænderne og derfra til andre. Vasker vi hænder ofte eller bruger håndsprit, dræber vi virus og kan ikke overføre det til andre.

  Håndvask, med vand og sæbe, eller afspritning af hænderne, er lige gode løsninger til at forebygge smitte.

 • Rengøring efter besøg af den pårørende/besøgende

  Det vil være en stor hjælp for os, hvis du kan hjælpe os med at aftørre de kontaktflader, du har været i berøring med under dit besøg. Hvis du ikke har mulighed for at gøre dette, må du meget gerne orientere os, når du forlader plejehjemmet igen. Så tager personalet sig af rengøringen.

  Udendørs: Bord og stole i telte og på fælles terrasser aftørres efter besøg. Følg anvisningen i teltet. Det er ikke nødvendigt på private terrasser, da de kun benyttes af beboeren.

  Indendørs: Kontaktpunkter og flader, som du har berørt under besøget (fx sengebord, sofabord, stoleryg/armlæn, dørhåndtag) afsprittes på vejen ud. Der er enten adgang til en bøtte med spritservietter når du kommer, eller du finder en bøtte i boligen. Efter aftørring smides spritservietten ud.

 • Kortvarig nedlukning ved smitteudbrud

  I tilfælde af smitteudbrud på et eller flere af Furesøs plejehjem, kan Styrelsen for Patientsikkerhed udstede et påbud om besøgsrestriktioner eller besøgsforbud. Det kan betyde, at et eller flere plejehjem kortvarigt lukker ned for besøg, hvis der fx er mistanke om smitte, øget risiko for smitte på et plejehjem eller, hvis antallet af smittede personer i Furesø Kommune er over 20 smittede pr. 100.000.

 • Test inden besøg

  Det anbefales at pårørende der jævnlig aflægger besøg lader sig teste en gang om ugen.

  Se mere om test og om hvor du kan blive testet på regionh.dk

 • Særligt på de enkelte plejehjem

  På plejehjemmenes egne hjemmesider kan du følge med i nyheder samt lokale tiltag og forholdsregler på de enkelte plejehjem.

  Lillevangs hjemmeside

  Solbjerghavens hjemmeside

  Svanepunktets hjemmeside

Botilbud, rådgivning, dagtilbud mv.

Du kan herunder finde overblik over, hvordan coronakrisen påvirker tilbuddene til borgere med særlige behov.

Sundhed og omsorg
 • Hjemmeplejen og hjælpemidler

  Som følge af COVID-19 har Furesø Kommune brug for at justere den hjælp, der ydes til borgere, der bor på plejehjem eller modtager hjemmepleje.

  Det kan have betydning for den hjælp borgerne modtager i denne tid. 

  Formålet med ændringerne er at kunne prioritere personaleressourcer til at hjælpe borgere med akutte og livstruende sygdomme – som eksempelvis COVID-19.

  Hjælpemidler og boligændringer

  Nogle borgere vil derfor opleve, at den sædvanlige hjælp ikke tilbydes i en periode.
  Furesø Kommune kan heller ikke garantere sædvanlig sagsbehandling i forbindelse med bevilling af hjælpemidler eller boligændringer i denne periode.

  I nogle tilfælde kan bevillingen af hjælpemidler og boligindretning kræve et personligt møde, og da det kan være kilde til smittespredning, vil det ikke være muligt at bevilge de hjælpemidler på nuværende tidspunkt medmindre, det er akut.

  Der vil kun blive gjort brug af ovenstående tiltag, når det er absolut nødvendigt.

 • Hvis borgere, der modtager pleje, i Furesø bliver syge af corona

  Covid-19 smittede borgere, der er behandlingskrævende, vil være indlagt på hospitalerne.

  Borgere, der er smittede med Covid-19 skal plejes i kendte rammer så længe, som det overhovedet kan lade sig gøre. Det er mest sikkert for borgere.

  Borgere, der bor hjemme eller på et af kommunens plejecentre, vil som hovedregel skulle plejes her under de forskrifter, der gælder for pleje af smittede.

  Rehabiliteringscentret er klar til at modtage borgere, der ekstraordinært udskrives fra hospital, hvis de ikke kan modtages direkte i hjemmet. 

  Rehabiliteringscentret skal således ikke reserveres til Covid-smittede, men kommunen må forvente at få Covid-smittede borgere til kommunen, der skal passes, enten hjemme via hjemmeplejen, på plejecentrene eller på Rehab.

Borgerservice og Jobcenter
 • Besøg på rådhuset og jobcentret

  Jobcentret er åbent for borgere, der har en aftale. 

  Rådhuset åbner igen for borgere fra onsdag den 26. maj

  • Mandag – onsdag kl. 8.00 – 16.00
  • Torsdag kl. 8.00 – 17.00
  • Fredag kl. 8.00 - 15.00

  Det vil endnu ikke være muligt for foreningerne at booke lokaler til afholdelse af møder.

   

 • Gratis mundbind til udvalgte borgere

  Furesø Kommune udleverer mundbind til borgere, der modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse og til studerende, der er økonomisk trængte.

  Disse grupper af borgere kan få udleveret 20 - 30 stk. mundbind ad gangen, afhængigt af behov, til brug i kollektiv transport, i butikker og i offentlige lokaler. Husk dit studiekort, hvis du er studerende. 

  Mundbindene kan hentes i jobcentrets reception på Hvedemarken 3-5 i Farum. Åbningstiderne er mandag til fredag kl. 10.00-14.00, torsdag kl. 10.00-17.00.

Kultur og fritid

I de fleste tilfælde skal du kunne fremvise et coronapas eller et maksimalt 72 timer gammelt, negativt testsvar fra enten en kviktest eller en pcr-test for at kunne benytte faciliteterne. Husk mundbind eller visir.

 • Det lille forsamlingsforbud

  Sådan udfases forsamlingsloftet over sommeren.

  Indendørs forsamlingsloft

  6. maj: 25 personer
  21. maj: 50 personer
  11. juni: 100 personer
  1. august: Forbuddet afskaffes

  Udendørs forsamlingsloft

  6. maj: 75 personer
  21. maj: 100 personer
  11. juni: Forbuddet afskaffes

 • Private arrangementer i forsamlingshuse

  Forsamlingshusene er åbne for både foreningsaktivitet og privat udlejning. 

  Vi anbefaler, at brugere overholder arrangementer i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for private arrangementer m.v.

  Se mere på vores sider om forsamlingshuse i Furesø Kommune her

 • Kulturhuse

  Farum Kulturhus

  Farum Kulturhus er åbent. Du kan finde mere information på kulturhusets hjemmeside og Facebook.

  Galaksen

  Galaksen er åben. Du kan finde mere information på Galaksens hjemmeside og Facebook.

 • Svømmehaller

  Farum Svømmehal

  Fra mandag den 10. maj kl. 06.00 kan alle aldersgrupper igen tage en tur i Farum Svømmehal. Der er ikke krav om tidsbestilling. Alle offentlige svømmetider fremgår af Farumsvommehal.dk

  Værløse Svømmehal

  Fra mandag den 10. maj kl. 07.00 kan alle aldersgrupper igen tage en tur i Værløse Svømmehal. Der skal bestilles tid inden. Alle offentlige tider og tidsbestilling fremgår af Vaerlosesvommehal.dk

 • Musikskolen

  Furesø Musikskole er igen åben for alle elever og på alle fag.

  Dog er enkelte hold berørt af lokaleændringer.

  Se mere på Furesø Musikskoles hjemmeside.

 • Biblioteker

  Fra mandag den 31. maj vil både Værløse og Farum bibliotek være åbne

  Farum bibliotek

  Farum Bibliotek vil være åbent for biblioteksbesøg med coronapas og ID med indgang gennem caféen. For lånere, der ikke har coronapas, eller som ikke ønsker at gå ind på biblioteket, er der mulighed for bogudlevering hos personalet. For dem, der ønsker denne løsning, skal man benytte indgangen gennem Galleriet. Personalet kan også tage imod afleveringer her, men kan ikke give afleveringskvittering. Ring på klokken, hvis du ikke kan komme ned ad trapperne.

  Værløse Bibliotek

  Værløse Bibliotek er ligeledes åbent for biblioteksbesøg med coronapas og ID. For lånere uden coronapas er det muligt at hente reserverede materialer ved henvendelse til personalet. Alle lånere der har automatisk afhentningssted i Værløse eller Hareskov, vil kunne hente deres reserveringer i Værløse. Hold øje med reserveringsmeddelelsen, hvor afhentningsstedet fremgår. Der bliver fælles indgang til begge services gennem caféområdet i Galaksen, så alle bedes holde god og sikker afstand i køen.Åbningstiden er identisk med den før coronalukningen, men uden selvbetjeningsåbent. Det vil sige mandag og torsdag kl. 14-18 og øvrige hverdage samt lørdag kl. 10-14.

  Der vil være stikprøvekontrol af gyldigt coronapas på både Farum og Værløse bibliotek.

  Børn på biblioteket

  Børn fra 15 år skal have coronapas. Børn fra 12 år skal bære mundbind, men behøver ikke coronapas.

  Hareskov Bibliotek

  Vi arbejder på at finde en løsning for det selvbetjente bibliotek, som kan tilgodese både brugere og myndigheders retningslinjer. Løsningen vil tidligst kunne træde i kraft omkring skolens sommerferie, ca. 1. juli.

  Du kan holde dig orienteret på furbib.dk. Her kan du også finde inspiration blandt bibliotekets digitale tjenester, som kan benyttes hjemmefra.

 • Opfordring til selvejende faciliteter

  Selvejende faciliteter opfordres til at følge kommunes retningslinjer.

  Læs mere på Furesø Kommunes side til foreningslivet.

 • Coronapas til kultur- og fritidsaktiviteter

  Ny app til fremvisning af coronapas

  Et coronapas dokumenterer, at du enten er vaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

  Den nye coronapas-app er udviklet for at gøre hverdagen så nem som mulig for dig. Med coronapas-app på mobilen får du en nem og enkel adgang når du fx skal ud at spise eller opleve kultur.

  Selv om du har et gyldigt coronapas, skal du stadig beskytte dig selv og andre ved at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

  Via nedenstående link kan du se film om den nye app, samt finde link til download af app'en.

  Se hvor du skal bruge coronapas på coronasmitte.dk

   

Til foreninger

Foreninger skal tage mange og ikke mindst nye hensyn som følge af corona-epidemien. På denne side kan du orientere dig om foreningerne under corona.

Hent corona-appen Smittestop

Danmarks officielle app i kampen mod coronasmitten er nu klar til at blive hentet ned til din telefon. Appen skal hjælpe med at optrevle og stoppe corona-smittekæder, inden de løber løbsk.

Coronavirus (English)

Read more information from the Danish authorities about corona virus/covid-19 in Denmark.

Coronasmitte.dk

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 på denne side. Hvis du ikke finder svar der, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på 7020 0233.

Corona Erhverv

Find flere informationer målrettet til foreninger og erhverv på furesoe.dk/coronaerhverv

Læs seneste lokale nyheder om coronavirus
Vaccine (1)
Nyhed

Bliv vaccineret lige her i Furesø

Furesø får besøg af Regionens mobile vaccinationscenter den 12. oktober kl. 15.00-20.00.

SST Januar Holdfast
Nyhed

Testmuligheder i denne uge

Se åbningstider, adresser og oplysninger om tests i Farum og Værløse i denne uge. Husk, du skal fortsat bære mundbind på teststederne.

Smittestop, corona
Nyhed

Smitten stiger i Furesø

Smitten med covid-19 stiger i øjeblikket i Furesø.

Kultur På Trods 2020
Pressemeddelelse

Priser på trods! Furesø hylder de stædige

I 2021 uddeler Udvalg for kultur, fritid og idræt to priser "på trods!", nemlig talentprisen for unge og kulturprisen. Alle kan indstille en borger el…

Vaccine
Pressemeddelelse

Furesøs borgere siger ja tak til vaccination

Tilslutningen til vaccination blandt Furesøs borgere er helt i top. Næsten alle over 65 år er færdigvaccineret, og yngre aldersgrupper udviser også en…

Første Coronavaccination
Nyhed

Vaccination for udlændinge og udlandsdanskere

Du kan blive vaccineret, selv om du ikke har CPR-nummer eller NemID.

Café Skovgården 1
Nyhed

Aktivitetscentret Skovgården er nu åben

Café Skovgården har dagligt åben kl. 8.30 – 15.00 for indendørs servering. Skovgårdens udendørs hold som cykelhold, gå-hold, petanque samt aktuelle in…

Nabohjælp Skilt
Pressemeddelelse

Historisk lave indbrudstal i Furesø

Furesø Kommune gik ud af første kvartal 2021 med historisk lave indbrudstal. Kun 18 gange fik et hjem uønsket besøg af indbrudstyve mod 50 i samme per…

Print-selv materialer

Her kan du hente materialer til brug for boligselskaber, grundejerforeninger, butikker og i institutioner i områder med lokale smitteudbrud.

Plakaterne ligger i størrelserne A4 og A3 og kan i versioner på dansk, tyrkisk, engelsk og arabisk.