Fodbolde over hækken, knækkede blomster og fodspor i perlegruset. Ja, den gnavne haveentusiast Torben har sit hyr med kvarterets unger. Men nu mener han selv, at han har fundet den perfekte måde at hævne sig på ...
Se video på Youtube
Rent vand til møgungerne i Furesø! Furesø Vandforsyning deltager i samarbejde med Novafos og HOFOR i en kampagne om rent drikkevand - også til vores børn i fremtiden. Vi ønsker at være synlige overfor for jer forbrugere om vigtigheden af at værne om det rene drikkevand og droppe sprøjtegiften
Kampagnen er et samarbejde mellem Novafos, Hofor, Furesø Vandforsyning a.m.b.a, Birkerød Forsyning a.m.b.a., Lyngby Taarbæk Forsyning A/S, Fredensborg Forsyning og Dit grundvandssamarbejde.
Du bor på dit drikkevand
I Danmark bor vi ovenpå vores drikkevand. Drikkevandet får vi fra vores grundvand, som i de fleste tilfælde er drikkeklart efter at være blevet beluftet og filtreret. Grundvandet synes umiddelbart godt beskyttet under flere meter jord, men det har vist sig, at de sprøjtegifte vi bruger på jorden, ofte trænger gennem jorden og ned i vores drikkevand.
Tænk på dig selv, dine børn, fuglene og de andre nyttige væsener i din have inden du griber giftsprøjten. Den giftige bekæmpelse af mælkebøtter eller bladlus kan også være med til at forurene dit drikkevand.
Giftfri Have kampagnen
Initiativet Giftfri Have er startet af Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi med det formål at motivere haveejere til at droppe giften i haven.
Det Giftfri Have-fællesskab har rundet 15.500 medlemmer, der dækker alt fra parcelhushaver og kolonihaver til haver på landet og ved sommerhuset. Derudover har flere vandforsyninger, virksomheder og kommuner registreret deres arealer som giftfrie. Tilsammen dækker Giftfri Have et areal på mere end 39 millioner kvadratmeter på danmarkskortet. Det svarer til 6,9 kvadratmeter per dansker.
Furesø Kommune har i mere end 20 år ikke brugt sprøjtegifte til bekæmpelse af uønskede planter og dyr på de kommunale arealer. Kommunen har endvidere som forsøg indført en begrænset græsslåning på visse af kommunens arealer samt visse steder sået blomsterfrø til gavn for den biologiske mangfoldighed og økonomien. Det giver større variation af urter, samtidig med at man forhindrer brændenælder og tidsler mm. i at få overtaget.
Furesø Kommune blev som landets første kommune tilmeldt kampagnen "Giftfri Have" i marts 2019.
Kontakt
Natur og Miljø
Stiager 2
3500 Værløse
Tlf. 7235 4000