Hvis du og måske din nabo, ven, kollega eller forening har en ide til den grønne omstilling, som du gerne vil inspirere andre med, så tag kontakt til os og kald overskriften ”ide til grøn omstilling”. Så vil vi stå parat til at udføre din ide til grøn omstilling sammen med dig. Vi kan give hjælp og/eller sparring til hvordan du formidler ideen, finder et lokale til at afholde et arrangement i, hjælp til praktiske tiltag eller til det økonomiske.

Eksempler på ideer og tiltag
 • Klimasiden.dk

  Klimasiden.dk er en faktabaseret hjemmeside om, hvordan du kan agere mere miljøvenligt. Siden er udarbejdet af lokale Furesø-borgere. Støttet økonomisk og med sparring.

 • SmåSNAK

  SmåSNAK Furesø: inspirerende foredragsrække, der får dig til at se verden på en ny måde. Støttet økonomisk, lokaleudlån og med sparring.

 • Udlån af høns og hønsefræsere

  Udlån af høns og hønsefræsere (mobile hønsehuse). Støttet økonomisk, arbejdsmæssigt og med sparring (du kan læse mere om hønsefræserne her).

 • Inspiration til grundejerforeninger

  Oplæg i grundejerforening om grøn omstilling om hvad du selv kan gøre – se ideoplægget her. Støttet videns- og arbejdsmæssigt.

 • Indsamling af affald

  Udlån af affaldsindsamlingsudstyr fra bibliotekerne. Støttet økonomisk og med sparring.

 • Vild med vilje

  Vild med vilje: Foredrag med Rikke Milbak om natur- og insektrig have. Støttet økonomisk og med udarbejdelse af pr-materiale.

 • Repair Café Furesø

  Repair Café Furesø: Et frivilligt socialt og bæredygtigt fællesskab, hvor man ganske gratis ca. en gang om måneden kan komme og få repareret ting, man ellers ville have smidt ud.

Knopurt 1

Et liv i haven uden gift

I Furesø Kommune bor vi ovenpå vores drikkevand. Se hvordan du kan få et liv i haven uden gift og tilmeld dig Giftfri Have