Spørgsmål og svar

Få svar på de hyppigste spørgsmål, vi møder fra vores foreninger i forbindelse med overvejelser om at tilbyde aktiviteter til ukrainske familier i Furesø Kommune.

• Hvor mange ukrainere er der i Furesø Kommune?

Pt er der:

64 voksne

57 børn og unge

Opdateret: 8. juni 2022

• Hvem skal jeg kontakte hvis foreningen vil lave aktiviteter?

Du skal kontakte Furesø Fritidsvejledning på fv@furesoe.dk, hvis du gerne vil oprette en aktivitet og ønske sparring forud.

• Annoncering af aktiviteter for ukrainske borgere

Furesø Kommune har lavet en særskilt kulturkalender på www.furesoe.dk, som er målrettet til de danske værtsfamilier og ukrainske borgere. Her kan de hurtigt få et overblik over de muligheder, der er for dem.

Furesø Kommunes jobcenter er i kontakt med de danske værtsfamilier, som de orienterer løbende om aktiviteter.

Opret et arrangement i KultuNaut

For at komme med i kalendervisningen, skal I selv oprette et arrangement i KultuNaut.

Skriv, at det er målrette ukrainske familier.

Husk også at få med, hvad det kræver - eller hvad I kan tilbyde. Fx at I stiller rekvisitter til rådighed.

Når arrangementet er godkendt, så send en hilsen til fv@furesoe.dk, så vi kan flytte arrangementet ind i kalenderen.

Vejledning findes her

• Lokaler

Ledige lokaletider kan bookes på www.aktivfuresoe.dk

Foreninger er velkomne til at kontakte Furesø Fritidsvejledning, hvis foreningen ønsker at vende oplagte muligheder.

• Tolkebistand

Der er ingen tolkebistand via Furesø Kommune.

Til gengæld findes der mange muligheder via app's eller programmer, der kan oversætte fx Google Translate eller app'en 'SayHi'.

• Puljeordninger

Furesø Kommune har på nuværende tidspunkt ingen puljeordninger, der yder tilskud til aktiviteter målrettet ukrainske flygtninge.

Vi anbefaler dog, at man undersøger, om der på landsplan lanceres puljemidler til dette.

Hold eventuelt øje med private fonde, DIF, DGI, nødhjælpsorganisationer med mere.

• Tilskudsordninger

Furesø Kommunes almindelige tilskudsordninger er også gældende for de ukrainere, der på sigt kommer til at indgå i foreningens ordinære aktiviteter.

Furesø Fritidsvejledning tilbyder at bistå med administration og sparring, såfremt der bliver behov for støtte og eventuel hjælp til at indgå i den ordinære foreningsaktivitet.

Puljen For Supplerende Facilitetstilskud (210 × 103Px) (2050 × 350Px)

DGI

Viden og værktøjer til at skabe et frirum for flygtningebørn og deres forældre gennem leg, bevægelse og fællesskab.

Puljen For Supplerende Facilitetstilskud (210 × 103Px) (2050 × 350Px) (1)

Oversæt til ukrainsk

En app kan hjælpe med at oversætte dansk til ukrainsk og omvendt, hvis sproget volder problemer. Der er flere muligheder.

Furesø Fritidsvejledning

Stiager 2