Læring foregår ikke kun i klasseværelset og i daginstitutionen. Furesø Kommunes skoler og dagtilbud har rig mulighed for at flytte læringen ud af de vante rammer - ud i virkeligheden. Vær med til at holde et landbrug på Skolelandbruget, smag på vilde urter i Naturpark Mølleåen, lær om Furesøens økologi på Fiskebæk Naturskole, dyrk egne grøntsager i Skolehaverne og vær med til at udvikle ideer til lokale virksomheder på Fremtidsværkstedet. Det er bare et lille udpluk af de mange tilbud, som skoler og dagtilbud i Furesø Kommune benytter i vores grønne og innovative læringsmiljøer. Læs mere om de enkelte tilbud her på siden.

Skolehaver, September 16
Skolehaver
Fælles læringsmiljøer
 • Skolelandbruget

  Skolelandbruget er en kommunal besøgsgård, som med udgangspunkt i dyre- og agerbrug tilbyder formidlingsforløb for daginstitutioner og folkeskoler. På skolelandbruget møder børnene køer, grise, geder, får, kaniner og høns, og kommer helt tæt på arbejdet med dyr og landbrug.

  Du kan læse mere om Skolelandbruget her

 • Skolehaver

  I Furesø Kommune er de økologiske skolehaver en integreret del af folkeskoleelevers hverdag. Der er etableret ikke mindre end 60 skolehaver rundt om på skoler, daginstitutioner og fritidsordninger. Her kan eleverne dyrke, høste og tilberede egne grøntsager, mens de lærer om økologi og bærerdygtighed.

  Du kan læse mere om Haver til Maver i Furesø på Facebook

   

 • Fremtidsværkstedet

  På Fremtidsværkstedet rustes eleverne til den teknologiske og digitale fremtid. Gennem en designproces, skal eleverne lære at få den gode idé, udvikle på den og skabe en prototype. Lokale virksomheder byder ind med cases, der træner skoleeleverne i de måske vigtigste kompetencer i det 21. århundrede: Kommunikation, samarbejde, videndeling og selvevaluering.

  Du kan læse mere om Fremtidsværkstedet her

 • Naturpark Mølleåen

  Naturpark Mølleåen er et område, hvor særpræget geologi, natur, kulturminder og historie kan udforskes på egen hånd eller med områdets naturvejleder. Naturpark Mølleåen strækker sig fra Farum Sø i øst til Jørlunde i vest, fra Ganløse i syd til Lynge i nord. Lad dig inspirere til ture i Naturpark Mølleåen i deres idekatalog og projekt Naturen i Børnehøjde.

  Læs mere om Naturpark Mølleåen på deres hjemmeside

   

 • Fiskebæk Naturskole

  Fiskebæk Naturskole ligger ved Furesøen og er et gratis naturfagligt formidlingstilbud til alle lærere på folkeskoler i Herlev, Furesø og Gladsaxe kommune. Her kan eleverne prøve kræfter med bl.a. grøn sløjd, edderkoppeture, vandløbsøkologi og fiskeri fra bred.

  Du kan læse mere om Fiskebæk Naturskole herKontakt

Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4000