Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Dagtilbud, skole og unge Dagtilbud Kommunale dagtilbud Integrerede institutioner Børnehuset Skovbakken

Børnehuset Skovbakken

I Skovbakken bliver alle børn mødt børn med omsorg, udfordringer og positive forventninger. Børnene skal opleve at deres barndom har værdi i sig selv, og at de bliver støttet i deres initiativer og fantasier. Børnene vil få tid til fordybelse – både i deres egne initierede aktiviteter samt i de vokseninitierede aktiviteter.

Om Børnehuset Skovbakken

Skovbakken åbnede i april 2019. Vi valgte fra start af, at have en grøn profil, og vi har derfor haft stort fokus på at anvende genbrugsmaterialer- samt anvende genbrugsmøbler og legetøj under vores etablering. Vi fortsætter selvfølgelig med dette, og tænker ydermere over hvilke materialer produkterne er lavet af, når vi køber nyt.

Vi har en økologiprocent på over 90, og vi arbejder målrettet på at minimere vores madspild. I hverdagen inddrager vi børnene i affaldssortering, samt i anvendelsen af genbrugsmaterialer og naturmaterialer.

I Skovbakken ønsker vi at børnene oplever en forbundethed med naturen. Derfor er oplevelser i naturen en essentiel del af vores pædagogiske praksis. Vi ligger tæt på sø og skov samt på skolelandbruget, et sted hvor børnene kan komme helt tæt på dyrene. Her kan vi fx hjælpe med at fodre dyrene samt nyde godt at alt den viden stedets naturvejledere kan bidrage med.

Vi har en køkkenhave så børnene, gennem dette læringsrum, kan få erfaringer med, og en spirende forståelse for, madens vej fra jord til bord. Når vi passer haven sammen oplever børnene bl.a. hvordan vejret og dyrene har indflydelse på deres grøntsager. De får således et indblik i naturen, og en begyndende forståelse for økologi. De grøntsager som børnene til sidst høster, bruger de til at lave måltider af- gerne over bålet.

Vores grønne profil vil også komme til udtryk i husets faste traditioner samt i vores daglige aktiviteter. Her bl.a. gennem vores valg og fravalg af materialer.

Indretning af udendørs legearealer

Alle stuer har direkte adgang til vores store og dejlige legeplads. Her er b.la. bålplads, køkkenhave, frugt træer og bær buske. Vores legeplads byder på mange grønne og "stille" områder hvor der er mulighed for udforskning samt fordybelse. Der er også rig mulighed for fysisk udfoldelse på cykelbanen, boldbanen, samt på vores kæmpe bakke/bjerg med stubbe hop og rutchebane.

Indretning og lokaler

Huset er opdelt i tre stuer: Musvitterne, Uglerne og Fuglekongerne. Selvom vi har denne opdeling er vi, i dagligdagen, meget sammen på tværs af stuerne. Alle børn, forældre og medarbejdere kender derfor hinanden godt. Vi har ydremere et stort alrum, hvor der både er fælles hus aktiviteter f.eks. fælles morgensang om fredagen, samt stue aktiviteter.

Søvn

I Skovbakken sover børnene efter deres individuelle behov, og vi vækker derfor ikke børnene unødvendigt. Vi prioriterer her en tæt dialog med forældre ift. deres barns søvnbehov samt søvnens sammenhæng med barnets generelle trivsel og udvikling.

...

I Furesø Kommune føres der et anmeldt pædagogisk tilsyn hvert andet år. Forvaltningen gennemfører uanmeldte tilsynsbesøg ved behov. Det kan ske på baggrund af en henvendelse fra forældre, ansatte i dagtilbuddet eller fra forvaltninger og øvrige samarbejdspartnere.

Tilsynsrapport Skovbakken 2023

Tilsynsrapport Skovbakken 2022

Læs mere om Tilsyn i dagtilbud

Kontakt

Børnehuset Skovbakken

Stavnsholtvej 39
3520 Farum
afs2@furesoe.dk 

Ring til os

Åbningstider

Dagtilbudsleder Ane Fisker Skov

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk Giv os feedback

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier