Skip til hoved indholdet

Børnehuset Birkhøj

Velkommen til Børnehuset Birkhøj i Furesø Kommune. Hos os møder du et mangfoldigt børnehus, der vægter omsorg og pædagogisk faglighed højt. Vi møder altid børnene i børnehøjde og sørger for, at alle børn føler sig set, hørt og inddraget. Vi anser det som væsentligt for børnenes trivsel, udvikling og dannelse, at skabe en forudsigelig og tryg hverdag her i Birkhøj.

Om Birkhøj

Vi bor i en dejlig villa i Farum Midtpunkt. Vores integrerede børnehus råder over 27 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Vuggestuen bor i den nederste plan af huset fordelt mellem tre stuer, hvor to fælles alrum samt et rytmik lokale/soverum danner rammerne for de mindste børns hverdag.

På 1. sal i huset huserer børnehavebørnene fordelt på tre dejlige, store stuer samt et fælles køkken/legerum og lederkontor.

Vi arbejder kontinuerligt med at udvikle vores stuer ved løbende at implementere viden om kvalitet i dagtilbud. Vi lægger vægt på at revurdere husets fysiske omgivelser, legetøj og legezoner, således at Birkhøj understøtter børnenes udvikling bedst muligt.

Vores udearealer består af to store opdelte legepladser. Vuggestuen har en mindre, afgrænset legeplads, hvor to gynger, sandkasser, rutschebane, blomsterkasser og bilbane danner rammerne for tryg leg og udfoldelse.

Børnehavebørnene har mulighed for at få stimuleret deres nysgerrighed på en stor kuperet legeplads omgivet af smuk natur, der bl.a. huserer boldbane, bålplads, træer og bakker samt flere gynger.

Vores nabogrund, Fritidshjemmet Regnbuen, har desuden anlagt fold og stald klods op af Birkhøj, hvor ponyer går rundt, til stor glæde for både børn og voksne.

Opstart i vuggestuen:

Inden indkøringen tilbyder vi alle nye familier et hjemmebesøg af den pædagog, der skal være primær voksen for barnet under indkøring. Vi lægger vægt på at hilse på familien og det nye barn inden opstarten, således at der bliver skabt grobund for en tryg overgang fra hjem til vuggestue.

Indkøring varierer fra en uge til en måned, men fælles for indkøringerne er, at det altid er med udgangspunkt i barnets tarv undervejs.


Overgang fra vuggestuen til børnehaven:

Når barnet skal til at starte oppe i Birkhøjs børnehave, begynder barnet at komme på besøg oppe på den stue, hvor barnet skal være. Ligesom med indkøring i vuggestuen, så foregår besøgene ud fra barnets tempo og præmisser. Vi holder også et overleveringsmøde mellem forældre og pædagogerne, hvor forældrene ligeledes kan stille spørgsmål til barnets nye hverdag oppe i børnehaven.

I Børnehuset Birkhøj vægter vi et tæt forældresamarbejde højt. Vi er nysgerrige på forældrenes perspektiver og har derfor en aktiv forældrebestyrelse, der bidrager med input til husets gang.

Vi har fokus på et differentieret og tillidsfuldt forældresamarbejde, hvor barnets trivsel er omdrejningspunktet. Vi har altid mulighed for at anvende tolk ved behov under dialoger.

De pædagogiske læreplaner beskriver og dokumenterer institutionernes pædagogiske praksis og danner udgangspunkt for refleksioner over det pædagogiske arbejde.
Disse arbejder alle dagtilbud i Furesø Kommune selvfølgelig også efter, i form af deres egne lokale læreplaner.

Børnehuset Birkhøjs kan læses her:

Evaluering af læreplan - Birkhøj, 2023

Center for Dagtilbud og Skole fører tilsyn med kommunale dagtilbud, den kommunale dagpleje, selvejende daginstitutioner og private daginstitutioner.

Her kan du læse mere om rammerne for pædagogisk tilsyn i Furesø Kommune, samt se rapporter for de seneste tilsynsbesøg i Børnehuset Birkhøj:

Tilsynsrapport Birkhøj 2023

Tilsynsrapport Birkhøj 2022

Læs om rammerne for Tilsyn i dagtilbud

Yderligere informationer

Digital pladsanvisning

Skriv dit barn op, søg økonomisk friplads, meld dit barn ud

Kontakt

Børnehuset Birkhøj

Birkhøjterrasserne 2
3520 Farum

Åbningstider

Dagtilbudsleder

Christina Krüger Ryding
7216 4298
ckr5@furesoe.dk 

Direkte kontakt til stuerne

Brumbasserne: 7216 4072

Bænkebiderne: 7216 3663

Mariehønsene: 7216 3662

Laverne: 7216 4501

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback