Skovbakken
Om Børnehuset Skovbakken
 • Om Skovbakken

  Skovbakken åbnede i april 2019. Vi valgte fra start af, at have en grøn profil, og vi har derfor haft stort fokus på at anvende genbrugsmaterialer- samt anvende genbrugsmøbler og legetøj under vores etablering. Vi fortsætter selvfølgelig med dette, og tænker ydermere over hvilke materialer produkterne er lavet af, når vi køber nyt.

  Vi har en økologiprocent på over 90, og vi arbejder målrettet på at minimere vores madspild. I hverdagen inddrager vi børnene i affaldssortering, samt i anvendelsen af genbrugsmaterialer og naturmaterialer.

  I Skovbakken ønsker vi at børnene oplever en forbundethed med naturen. Derfor er oplevelser i naturen en essentiel del af vores pædagogiske praksis. Vi ligger tæt på sø og skov samt på skolelandbruget, et sted hvor børnene kan komme helt tæt på dyrene. Her kan vi fx hjælpe med at fodre dyrene samt nyde godt at alt den viden stedets naturvejledere kan bidrage med.

  Vi har en køkkenhave så børnene, gennem dette læringsrum, kan få erfaringer med, og en spirende forståelse for, madens vej fra jord til bord. Når vi passer haven sammen oplever børnene bl.a. hvordan vejret og dyrene har indflydelse på deres grøntsager. De får således et indblik i naturen, og en begyndende forståelse for økologi. De grøntsager som børnene til sidst høster, bruger de til at lave måltider af- gerne over bålet.

  Vores grønne profil vil også komme til udtryk i husets faste traditioner samt i vores daglige aktiviteter. Her bl.a. gennem vores valg og fravalg af materialer.

 • Sådan bor vi

  Indretning af udendørs legearealer

  Alle stuer har direkte adgang til vores store og dejlige legeplads. Her er b.la. bålplads, køkkenhave, frugt træer og bær buske. Vores legeplads byder på mange grønne og "stille" områder hvor der er mulighed for udforskning samt fordybelse. Der er også rig mulighed for fysisk udfoldelse på cykelbanen, boldbanen, samt på vores kæmpe bakke/bjerg med stubbe hop og rutchebane.

  Indretning og lokaler

  Huset er opdelt i tre stuer: Musvitterne, Uglerne og Fuglekongerne. Selvom vi har denne opdeling er vi, i dagligdagen, meget sammen på tværs af stuerne. Alle børn, forældre og medarbejdere kender derfor hinanden godt. Vi har ydremere et stort alrum, hvor der både er fælles hus aktiviteter f.eks. fælles morgensang om fredagen, samt stue aktiviteter.

 • Nye børn

  Søvn

  I Skovbakken sover børnene efter deres individuelle behov, og vi vækker derfor ikke børnene unødvendigt. Vi prioriterer her en tæt dialog med forældre ift. deres barns søvnbehov samt søvnens sammenhæng med barnets generelle trivsel og udvikling.

 • Forældresamarbejde
Børn i børnehaven Krudthuset

Lukkedage i dagtilbud

Furesø's dagtilbud har 7 årlige lukkedage (dog 8 lukkedage i de år, hvor 31. december falder på en hverdag) og holder derudover ferielukket i to uger…

Økologimærkerne

Økologi i køkkenet

I Furesøs dagtilbud er der nu 80 % økologi i køkkenerne. Nogle er helt oppe på 100 %. Klik her for at se procenterne for det enkelte dagtilbud.

Skolehaver, august 2018

Børne og Ungepolitikken

Furesø Kommunes Børne- og Ungepolitik retter sig mod borgere mellem 0 og 23 år, og målet er at sikre, at de alle får optimale muligheder for at få det…

Fælles læringssyn forside

Fælles lærings- og dannelsessyn 0 - 18 år

I Furesø Kommune ønsker vi en fælles og kvalificeret indsats for børns og unges læring i dagtilbud og skoler. Alle børn og unge skal have mulighed for…

Bliv pædagog i Furesø Kommune

Furesøs børn skal have de bedst mulige vilkår og muligheder i livet. Vil du også arbejde med pædagogisk udvikling i et af Furesøs dagtilbud?

Lotte Culmbach Larsen, pædagog i Paletten, fortæller om tidlig opsporing og refleksion
Regitze, afdelingsleder i Børnehuset Lyngholm, fortæller om sparring og tværfagligt samarbejde

Vil du være vikar i et dagtilbud i Furesø?

Hvis du godt kunne tænke dig at blive vikar i et af Furesøs dagtilbud, så send os din ansøgning. Det enkelte dagtilbud tager herefter direkte kontakt, hvis det lige er dig, de står og mangler!

Kontakt

Børnehuset Skovbakken

Stavnsholtvej 39
3520 Farum

Leder: Ane Fisker Skov
Mail: afs2@furesoe.dk 
Tlf.: 7216 5599

Tlf. Fuglekongerne: 7216 4671
Tlf. Musvitterne: 7216 4781
Tlf. Skovspurvene: 7216 4672

Åbningstid

Mandag – torsdag: 07.00-17.00
Fredag: 07.00-16.00

Pladsanvisningen

Stiager 2
3500 Værløse

Tlf.: 7235 4000