Legeplads Nørreskoven
Om Børnehuset Nørreskoven
 • Om Nørreskoven

  Bygningerne i Børnehuset Nørreskoven er omringet af den skønneste legeplads med masser af legemuligheder og med et lille ”bjerg” midt på legepladsen – en ren oase. Vi har to bålhuse med mulighed for at lave bål i det ene. Masser af gode naturmuligheder, gemmesteder og ikke mindst udfordringsmuligheder. Vi bruger gerne vores EL-ladcykler (3 stk.) til at gå på opdagelse i nærområderne og skoven. Vuggestue og børnehavelegepladsen er opdelt med et lille stakit, så der er den bedst tænkelige ro omkring vuggestuebørnene.

  Når vi kommer ind med røde kinder og fulde af frisk luft, så træder vi ind i et hus, der oser af charme, nærhed og ikke mindst nærvær.

  Barnet i centrum – hele tiden
  ”Et børneliv kan ikke leves om igen” og derfor har vi en vision i Nørreskoven om, at for barnet skal dagen i morgen være bedre end dagen i dag. Det betyder, at vi hele tiden har fokus på, at barnet er i centrum, og at vi hver dag gør vores bedste for at give det bedste børneliv for børnene.

  Et mindre dagtilbud med nærhed
  Nørreskoven er et lille og hyggeligt dagtilbud med 3 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper, med stort kendskab og nærhed til hinanden. Hver dag tager vi imod 82 søde, sjove, frække og fantastiske børn.  Børnene møder nærværende og omsorgsfulde voksne, som gør sig umage for at skabe de bedste betingelser for at styrke barnets trivsel, udvikling, læring og dannelse. Vi giver masser af kram og laver sjov - så ofte høres  børnene og de voksnes grin og latter gennem huset.

  Vi arbejder ud fra et børneperspektiv og forestillingen om det gode børneliv, hvor vi følger barnets spor og ser hvad barnet er optaget af. Vi har en anerkendende og respektfuld tilgang og lytter til barnets ønsker. Barnet er medskabende omkring egen hverdag. (demokrati).

  Stærk faglighed
  Vi er en personalegruppe som består af pædagoger, medhjælpere samt faste vikarer så børnene møder kendte ansigter. Vi er en gruppe af yngre, ældre, mere eller mindre erfarne som lægger vægt på et gode samarbejde på tværs af stuer og teams. Vi udvikler os løbende sammen for at skabe det bedste børneliv for børnene.

  Mad er ikke bare mad
  Vi har en køkkenleder og en køkkenmedhjælper som hver dag laver mad til både vuggestue- og børnehavebørnene. Kosten består af 90 – 100% økologi. Børnene præsenteres hver dag for sund og varieret kost, hvor der er fokus på at børnene får nogle sanseoplevelser. Maden bliver præsenteret så børnene kan se råvarerne. Vi har flere højbede med krydderurter som bruges i maden. Børnene er med til at høste og får en forståelse af fra jord til bord. Derudover er der allerede hos os stor fokus på klimavenlig kost og minimum madspil, og vi har derfor et godt forspring i dette arbejde.

  Køkkenet er en del af det store fællesskab hos os, og er ikke en isoleret del for sig selv. Som altid har vi barnet i centrum, hvor pædagogiske medarbejdere, køkken medarbejdere og ledelse i tæt samarbejde understøtter det madpædagogiske arbejde. Derfor er det ikke ualmindeligt, at man kan finde børn i køkkenet og køkkenmedarbejdere på stuen.

 • Sådan bor vi

  Vi bor i et naturskønt område, som indbyder til gåture for store og små, med rig mulighed for at opleve naturen på tæt hold. Vi har en ”vulkan” i baghaven som ofte besøges af børnene. Børnene har også mulighed for at opleve deres nærmiljø på en cykeltur i en af vores tre ladcykler. Det kan være en tur til skoven, til Bymidten for at besøge biblioteket eller legepladsen.

  Nørreskoven består af tre vuggestuegrupper med 12 børn på hver stue og to børnehavegrupper med 23 børn på hver stue. Det pædagogiske personale består af to pædagoger samt en pædagogmedhjælper på hver stue. I selve huset er der tre vuggestuegrupper og en børnehavegruppe. Derudover har vi en pavillon som huser en børnehavegruppe.

  Vi har struktur med stueopdeling i både vuggestue og børnehave. Hver stue er opdelt i legezoner/funktionsopdelt så børnene tilbydes flere forskellige aktiviteter. Legezonerne etableres ud fra et børneperspektiv. Børnene inddrages, udtrykker ønsker eller vi følger børnenes spor. Indretningen af stuerne ændres efter det enkelte barn eller børnegruppens behov/ønsker/forudsætninger.

  Gangen eller arealet i garderoben kan hurtigt ændres til rytmik/bevægelsesbane. Der kan spilles bold eller laves konstruktionslege.

  Derudover har vi en dejlig legeplads/udearealer med rige muligheder for leg, bevægelse og fordybelse for både de yngste og de ældste.

  På børnehavens legeplads er der cykelbane, edderkopgynge, stor rutchebane og meget andet. Vi har en bakke hvor børnene kan udfordre kroppen, og falder der sne kan børnene kælke ned ad bakken. Vi har et bålsted hvor børnene samles til bål til Sankt Hans, en gang snobrød eller bålmad.

  Vuggestuens legeplads er indrettet til de yngste med rutchebane, gyngestativ med forskellige gynger, sandkasse, vippedyr mm. Der er også mulighed for at cykle eller køre på scooter.

 • Nye børn

  Inden barnets opstart i Nørreskoven får forældrene en opringning, hvor vi får lidt viden om barnet, hvor lang tid forældre har til indkøring, om der er særlige behov vi skal være opmærksomme på mm. Vi aftaler hvad tid barnet skal komme den første dag. Samtidig får forældrene mulighed for at stille spørgsmål til os.

  Når et barn starter i vuggestue er det en eller to personaler som indkører barnet, således at barnet fra start oplever tryghed, omsorg og nærvær fra den/de samme voksne.

  Overgangen til børnehave for de børn som allerede går i vuggestue i Nørreskoven foregår ved at barnet indkøres af personalet over en to ugers periode. Oftest starter flere børn i børnehave på samme tid.

  Indkøringsforløbet tilrettelægges altid ud fra det enkelte barns behov. Personalet har et tæt samarbejde med forældre således at de føler sig trygge når barnet er i vuggestue eller børnehave.

 • Forældresamarbejde

  I Børnehuset Nørreskoven ses forældre som vores vigtigste samarbejdspartnere. Forældrene kender barnet bedst og inddrages altid for at skabe de bedste muligheder for barnets trivsel, udvikling og læring således at barnet får den bedst tænkelige dag.

  I vores årshjul er indlagt flere arrangementer hvor forældre eller bedsteforældre har mulighed for at deltage.

  Plantedag hvor bedsteforældre inviteres. Sommerfest hvor forældre og søskende inviteres, julehygge hvor forældre inviteres.

  I Børnehuset Nørreskoven har vi en super engageret forældregruppe som gerne bidrager så børnene kan få den bedst mulige dag. De værdsætter den indsats som personalet yder.

  Forældrebestyrelsen er meget aktiv og i Nørreskoven er der kampvalg til posterne. Alle forældre vil gerne bidrage og hjælpe hvor de kan. Vi betragter også hinanden som vigtige partnere, som sammen skal bidrage til det bedst tænkelig børneliv.

  På møderne diskuteres pædagogik, tiltag (kommunale), informationer, arrangementer, eller andet som forældrene er optaget af. Vi opsamler emner fra forældremødet, som vi arbejder videre på i forældrebestyrelsen, således at alle forældres ”stemmer” er præsenteret i fællesskabet.

To Børn I Vandpytter
Vuggestuebørn i vandpyt
Børn i børnehaven Krudthuset

Lukkedage i dagtilbud

Furesø's dagtilbud har 7 årlige lukkedage (dog 8 lukkedage i de år, hvor 31. december falder på en hverdag) og holder derudover ferielukket i to uger…

Økologimærkerne

Økologi i køkkenet

I Furesøs dagtilbud er der nu 80 % økologi i køkkenerne. Nogle er helt oppe på 100 %. Klik her for at se procenterne for det enkelte dagtilbud.

Skolehaver, august 2018

Børne og Ungepolitikken

Furesø Kommunes Børne- og Ungepolitik retter sig mod borgere mellem 0 og 23 år, og målet er at sikre, at de alle får optimale muligheder for at få det…

Fælles læringssyn forside

Fælles lærings- og dannelsessyn 0 - 18 år

I Furesø Kommune ønsker vi en fælles og kvalificeret indsats for børns og unges læring i dagtilbud og skoler. Alle børn og unge skal have mulighed for…

Bliv pædagog i Furesø Kommune

Furesøs børn skal have de bedst mulige vilkår og muligheder i livet. Vil du også arbejde med pædagogisk udvikling i et af Furesøs dagtilbud?

Lotte Culmbach Larsen, pædagog i Paletten, fortæller om tidlig opsporing og refleksion
Regitze, afdelingsleder i Børnehuset Lyngholm, fortæller om sparring og tværfagligt samarbejde

Vil du være vikar i et dagtilbud i Furesø?

Hvis du godt kunne tænke dig at blive vikar i et af Furesøs dagtilbud, så send os din ansøgning. Det enkelte dagtilbud tager herefter direkte kontakt, hvis det lige er dig, de står og mangler!

Kontakt

Børnehuset Nørreskoven

Højeloft Vænge 46
3500 Værløse

Dagtilbudsleder: Sadedin Jepsen
E-mail:saj5@furesoe.dk

Vuggestuen
Giraf  7216 5018
Løve 7216 3694
Flodhest 7216 4816

Børnehaven
Zebra 7216 4639
Leopard 7216 3695

Åbningstider
Man-tors kl. 7.00-17.00 og fre 7.00-16.00

Pladsanvisningen

Stiager 2
3500 Værløse

Tlf.: 7235 4000