Gå til sidens indhold

Den åbne skole

Et element i skolereformen er Den åbne Skole. Det er visionen om at folkeskolen skal inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter i undervisningen.

Virkeligheden skal ind i skolen - og skolen skal ud i virkeligheden.

Med denne enkle vision, der understøtter fremtidens folkeskole, skal folkeskolen løbende inddrage virksomheder, foreninger og andre interessenter, så undervisningen bliver endnu mere virkelighedsnær og relevant for eleverne, både i teori og praksis. Med visionen skal folkeskolens elever blive så dygtige som de kan inden for en bred vifte af faglige tilbud. Det gælder i det fælles samarbejde bl.a. om at styrke elevernes læringsparathed, trivsel og sundhed.

Åben Skole Playmaker

For at styrke Åben Skole samarbejdet med foreninger, kulturinstitutioner og kommunale tilbud er der en Åben Skole Playmaker, som er brobygger mellem skolerne/FFO’erne og eksterne aktører samt hjælpe med at opstarte nye forløb/aktiviteter.

Hvis du som lærer, pædagog eller forening har en god idé om et Åben Skole forløb/aktivitet så kontakt Åben Skole Playmaker på play@furesoe.dk eller 7216 5187.

Åben Skole Pulje

Åben Skole puljen er oprettet for at hjælpe foreninger med udgifter forbundet med Åben Skole forløb/aktivitet. Der er afsat 200.000 kr. til Åben Skole Puljen, som foreninger kan søge til at få omkostninger dækket. Hvis du har spørgsmål til Åben Skole Pulken er du velkommen til at kontakte Åben Skole Playmaker.

Skolenivirkeligheden.dk

Skolen i Virkeligheden er en portal, hvor lærere og pædagoger kan finde tilbud, der kan bidrage til undervisningen, hvor fritidslivet og erhvervslivet kan udfylde ekspertroller og bringe virkeligheden ind i skolen, og skolen ud i virkeligheden. Portalen gør det nemt for virksomheder, foreninger og andre interessenter at formidle tilbud til Furesø Kommunes skoler. Ydermere er det med til at profilere foreningerne selv og blive mere synlige.

Skolenivirkeligheden.dk er et tværkommunalt samarbejde med Fredensborg Kommune. Det giver mulighed for, at tilbuddene kan gælde enten lokalt for Furesø Kommunes elever eller regionalt blandt de øvrige kommuner, der er med i samarbejdet.

Formular

Ansøgning til åben skole pulje

Menu