Skip til hoved indholdet

Ungdomskort

Læser du på en ungdomsuddannelse, kan du få tilskud til transportudgifter

Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted

Går du på en uddannelse, skal du godkendes til Ungdomskort. Er du 16-19 år, og går du ikke på en uddannelse, kan du bestille Ungdomskort hos trafikselskaberne.

Du kan få Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne, er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, der er godkendt til SU. Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted. Du kan bruge Ungdomskortet til bus, tog og metro.

Der er forskellige betingelser for at få Ungdomskort, alt efter om du er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på videregående uddannelse.

Prisen på et Ungdomskort afhænger af, om du er 16-19 år, elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse. Du skal selv betale et grundbeløb pr. dag (egenbetaling).

Du bestiller og betaler dit Ungdomskort hos trafikselskaberne. Du kan bestille kortet, når du er godkendt i godkendelsessystemet. 16-19-årige, der ikke går på en uddannelse, kan bestille direkte i trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort.

Du kan få overblik over din godkendelse til Ungdomskort i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens selvbetjening til godkendelse (trin 1).

Her på borger.dk kan du få et overblik over nogle af de oplysninger, det offentlige har om dig – også den perdiode og strækning du er godkendt til Ungdomskort.

Log ind på Mit Overblik og se blandt andet udvalgte oplysninger om din uddannelsesstøtte. 

Skrevet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Lovgivning

Læs også

Andre sider

Kontakt

Jobcenter Furesø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback