• Godkendelse til Ungdomskort

  Går du på en uddannelse, skal du godkendes til Ungdomskort. Er du 16-19 år, og går du ikke på en uddannelse, kan du bestille Ungdomskort hos trafikselskaberne.

 • Hvem kan få Ungdomskort

  Du kan få Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne, er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, der er godkendt til SU. Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted. Du kan bruge Ungdomskortet til bus, tog og metro.

  Der er forskellige betingelser for at få Ungdomskort, alt efter om du er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på videregående uddannelse.

 • Hvad koster et Ungdomskort?

  Prisen på et Ungdomskort afhænger af, om du er 16-19 år, elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse. Du skal selv betale et grundbeløb pr. dag (egenbetaling).

 • Bestilling og betaling af Ungdomskort

  Du bestiller og betaler dit Ungdomskort hos trafikselskaberne. Du kan bestille kortet, når du er godkendt i godkendelsessystemet. 16-19-årige, der ikke går på en uddannelse, kan bestille direkte i trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort.

 • Overblik over din godkendelse til Ungdomskort

  Du kan få overblik over din godkendelse til Ungdomskort i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens selvbetjening til godkendelse (trin 1).

  Her på borger.dk kan du få et overblik over nogle af de oplysninger, det offentlige har om dig – også den perdiode og strækning du er godkendt til Ungdomskort.

  Log ind på Mit Overblik og se blandt andet udvalgte oplysninger om din uddannelsesstøtte. 

Læs også

Du kan få flere oplysninger om betingelser og priser på ungdomskort.dk. Du kan få oplysninger om levering af kortet, takstområder, mistede kort, betaling og lignende hos det trafikselskab, der udsteder dit Ungdomskort.

Skrevet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

Del: