Skip til hoved indholdet

Fyrværkeri

Brug fyrværkeri med omtanke. Du må bruge fyrværkeri til nytår fra den 27. december til og med den 1. januar. Af hensyn til ejendomme med stråtag og ejendomme med dyrehold er der dog visse områder af Furesø, hvor du skal lade være med at fyre krudt af.

Reglerne kort fortalt

  • Raketter må ikke affyres nærmere end 200 meter til bygninger med let antændeligt tag, brændbare oplag og brændbar vegetation. Det er de gule områder på kortet.
  • Batterier og andet jordfyrværkeri må ikke affyres nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag, for eksempel stråtag, samt halmstakke, brændebunker mv. Det er de orange områder på kortet.
  • Fyrværkeri må ikke bruges nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr.
  • 100 meter-grænsen gælder også ved nåletræsbevoksninger, lyngheder og andre typer af brændbar bevoksning.
  • I blæsevejr fordobles afstandene i vindretningen, både for fyrværkeri generelt og for raketter.
  • Forbuddet gælder hele året, også for professionelle fyrværkere.

For ejere af stråtækte ejendomme og ejendomme med husdyrhold

Furesø Kommune kommunikerer årligt reglerne til borgerne, men du har også mulighed for at være med til at sprede budskabet om et sikkert nytår for alle:

  • Præsenter jer selv, og vis rundt på ejendommen: Jo mere ansigt og personlighed, du kan sætte på dig og din ejendom – des mere, vil dine naboer være tilbøjelige til at tage ekstra hensyn nytårsaften. Det kan du fx gøre ved at holde et oplæg på den årlige generalforsamling eller ved at invitere dit nabolag på rundvisning på din ejendom.
  • Naboorientering: Har du en stråtækt ejendom, kan du benytte Foreningen Stråtags oplæg til nabo-orientering. Du kan også lave din egen naboorientering, hvor du henviser til denne side (furesoe.dk/fyrvaerkeri) og fortæller om din familie, ejendommens historie og lignende.

Tjek, hvor du må bruge fyrværkeriet

Når fyrværkeriet brager løs fx nytårsaften, er der en risiko for, at stråtækte huse og andre boliger sættes i brand. Derfor er der forbud mod raketter og fyrværkeribatterier i bestemte områder af kommunen. På kortet herunder kan du tjekke din adresse og se, hvor affyringsrampen må stå, inden festen går i gang.

OBS: Kortet virker ikke i Explorer.

Farverne på kortet viser henholdsvis afstanden for afskydning af raketter (gul) og afskydning af batterier og andet jordfyrværkeri (orange).

Er oplysningerne ikke korrekte?

Kortet bygger på data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR). Er oplysningerne ikke korrekte, skal du derfor opdatere oplysningerne i BBR, så slår det igennem automatisk på kortet

Vigtig viden om fyrværkeri

De 5 fyrværkeriråd

Sikker adfærd

Kontakt

Center for Kommunale Ejendomme og Anlæg

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback