Gå til sidens indhold

Stort rykind ved Energimarkedsplads 2019

Udsigten til at kunne spare på energiregningen, samtidig med at indeklimaet bliver bedre, kan godt lokke borgerne i Furesø, Ballerup, Egedal og Lyngby Taarbæk af huse.

Februar måneds Energimarkedsplads 2019 løb af stablen med fynd og klem. Selvom markedspladsen først åbnede 18.30, indfandt de første besøgende sig længe inden. Heldigvis var politikere, oplægsholdere og de udstillende håndværkere ved standene klar til rykind.

Den store interesse og gode stemning varede ved hele vejen igennem aftenen, og der blev lyttet opmærksomt til velkomsten fra talerne og de korte og kontante oplæg fra SparEnergi.dk om, hvordan rækkefølgen i overvejelserne om at reducere sit energiforbrug kan være, og hvad man skal være opmærksom på. HMNGasnet fortalte om betydningen af gashybridvarmepumper, og hvorfor de er fremtiden, både ud fra den private boligejers synsvinkel og fra en energisystems synsvinkel.
Ude på standene oplevede flere af arrangørerne, at spørgelysten og dermed lydniveauet var højere end ved tidligere arrangementer, og at der nærmest var en hyggelig, lidt landsby-agtig stemning over arrangementet.

Om end det er svært at tælle, når de besøgende kommer og går i en lind strøm, lagde cirka 100 borgere vejen forbi. Det afgørende er, om den information, de besøgende fik med hjem, giver anledning til handling, for det er hele formålet med markedspladsen. Og her vurderede flere af håndværkerne ved afslutningen, at de havde en længere liste med kontakter, som de nu skal ud at besøge efter Energimarkedspladsen.
Der var gode småkager, kaffe og the og klimarigtige smagsprøver af restemad fra Økoplusplus, der bidrog til inspirationen og hyggen, som alt i alt lægger op til gentagelser.

Oplæggene fra arrangementet kan ses her: HMN Gasnet og Sparenergi.dk  

Mødet er arrangeret af Furesø, Ballerup, Lyngby-Taarbæk og Egedal Kommuner, samt HMN GasNet.  

Del:
Menu