Nedgravede Beholdere
Beholdere med to rum (to-kammer)

De nedgravede systemer har et lille indkast over jorden, og en stor beholder under jorden med en kapacitet på op til 5.000 liter. Beholderen under jorden er sat ned i en betonkerne.

Beholderne kan deles op i to lige store kamre på hver 2.500 liter. Beholderne kan anvendes til alle fraktioner, men deles de op indeholder de altid følgende affaldstyper:

  • madaffald og restaffald
  • papir og plast
  • glas og metal

Beholderne benyttes fortrinsvis i større boligforeninger med over 35 husstande, hvor opsamlingen står på fællesområder, som skal se så pæn ud som muligt. Ulempen er, at beboerne kommer til at gå forholdsvist langt for at komme af med affaldet, fordi der er mange om dele et sæt beholdere. Dertil er beholderne kun lidt fleksible, da det er dyrt at flytte rundt på dem.

Størrelse

Højde

Bredde

Dybde

Indkastet over jorden

104 cm

104 cm

70 cm

Selve beholderen optager et areal på 1,67 meter x 1,67 meter. Det er størrelsen på den metalplade, der kan ses på billedet.

Kommunen yder tilskud til beholderne op til 3.500 kr. pr. boligenhed. Borgerne skal selv betale for betonkernen samt nedgravningen af denne. Dertil skal borgerne selv betale for flisebelægning, hegn, belysning mv.

Del: