Pressemeddelelse

Furesø Kommune søger syv nye Klima-familier i almene boliger

Borgere i almene boliger i Furesø Kommune kan nu blive klimafamilie og få en unik mulighed for at mindske deres klimaaftryk og spare penge. Det foregår fra maj til oktober 2023. Søg kommunen inden den 10. april.

Som noget nyt søger kommunen i år udelukkende familier, der bor i almene boliger til at være Klimafamilier. Til gengæld kan familierne være sammensat på alle mulige måde: Med eller uden børn, med en, to eller flere voksne. Det vigtigste er, at familierne gerne vil gøre en indsats for at ændre klimaadfærd!

”Vi i byrådet har besluttet, at Furesø Kommune skal være CO2-neutrale i 2030. Det er en ambitiøs vision, som kræver, at borgere, organisationer, virksomheder og institutioner i Furesø Kommune samarbejder og løfter i flok. Og Klimafamilier i almene boliger er endnu et skridt mod, at vi når målet” siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalg for Natur og Klima.

Når en familie vælger at blive Klimafamilie, får de en unik mulighed for at spare penge og samtidig gøre noget godt for klimaet – uden at det går ud over deres levestandard eller at de skal lægge hele dit liv om! Det er de små adfærdsændringer i hverdagen, som skaber resultaterne – for det nytter noget at DU gør lidt.

”Vi ville gerne være mere klimabevidste, men det kan være svært, for der er hele tiden noget at se til. Den hjælp og rådgivning, vi har fået gennem projektet, har motiveret os. Det er vigtigt med gode tips og tricks”, siger Anne Bergsmark - deltager i en af de 4 tidligere klimafamilier, som har næsten halveret deres klimaaftryk alene ved hjælp af adfærdsændringer.

Klimafamilier foregår i perioden maj til og med oktober 2023 og her vil Klimafamilierne få gratis professionel hjælp og rådgivning – både individuelt og sammen med de øvrige klimafamilier. Og der vil ligeledes i hele perioden være mulighed for at spørge, hvis der er tvivlsspørgsmål.

Læs allerede nu mere på furesoe.dk/klimafamilier og ansøg om at blive Klimafamilie inden den 10. april 2023, hvis du og din familie vil være frontløber på klimafronten i Furesø.

Projektet gennemføres af Furesø Kommunes grønne guide i tæt samarbejde med Rådet for Grøn Omstilling.

Klimafamilie

Klimafamilier i almene boliger

Som noget nyt søger vi i år udelukkende familier, der bor i almene boliger til at være Klimafamilier. Til gengæld kan din familie være sammensat på al…

Klimafamilie, Mikkel Har Købt Elcykel Og Godt Regntøj

2030-mål 1: Mere natur og bedre klimaløsninger

I 2030 er Furesø en kommune, hvor vi passer på vores natur, har en øget biodiversitet og en markant mindre CO2-udledning, fordi vi samarbejder med erh…

Furesø Kommunes 2030-mål

Alle 8 mål rummer mellem tre og fem succeskriterier - læs mere her.

Kontakt

Lene Munch-Petersen

Ravnehusparken 6
3500 Værløse    
E-mail: lmp@furesoe.dk
Tlf.: 7216 5660

Den grønne guide

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7216 4120
E-mail: mbpe@furesoe.dk