Pressemeddelelse

Klimakamp: Dyst mod din nabo, venner eller lokalområde

Vær med i en lokal klimakonkurrence og dyst mod din nabo eller lokalområde. Hvem cykler mest, spiser mindst oksekød eller har flest vilde blomster i haven? Vær med i Klimafamiliernes Klimakamp. Første dyst er fra 26. juni.

Cykler borgerne længere i Farum end i Jonstrup? Spiser de mindre oksekød i Bregnerød end i Værløse? Har haverne i Hareskovby flere vilde blomster end dem i Stavnsholt? Sammen med din nabo, din partner og dine badmintonvenner, kan Furesø-borgere nu dyste om at udføre små, klimavenlige handlinger i dagligdagen. Handlingerne registreres i app’en ”Klimakampen” og giver point i konkurrencen ud fra hvor meget CO2, man sparer. Der gives ingen minuspoint, og alle kan være med.

”Klimafamiliernes Klimakamp” er en virkelig sjov og legende måde at gøre små klimahandlinger i hverdagen. Jeg vil opfordre alle Furesø-borgere til at være med. Jeg håber også, at hele udvalget for Natur og Klima har lyst til at deltage, så vi kan dyste mod hinanden”, siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Natur og Klima.

Første dyst fra 26. juni

Første forløb starter mandag den 26. juni 2023. Temaet er biodiversitet. Udover klimahandlinger kommer der hver uge inspiration til hvordan, kan man hjælpe biodiversiteten der, hvor man bor.

Det lokalsamfund med flest point per person efter tre uger, vinder en vandrepokal og kan gå sejrs-glade ind i næste forløb. Furesø Kommune udtrækker desuden præmier blandt de deltagere, der selv har gjort det ekstra godt.

I resten af 2023 vil der løbende komme nye forløb - hver med et nyt tema.  Er man oprettet i app'en, får man automatisk besked om nye kampagner.

Kom ind i Klimakampen og hjælp dit lokalsamfund til sejr. App'en er dansk og ganske gratis at bruge.

Sådan deltager du

  1. Download gratis app'en ”Klimakampen” fra App Store eller Google Play og opret en bruger.
  2. Registrer ugentligt hvilke aktiviteter, du har udført.
Indkøb Klima Forside

Få inspiration til en klimavenlig adfærd

Læs om klimavenlig transportvaner, mad og vilde haver. Læs om Klimafolkemøde 2023 og Furesø Ungepanel. Driver du virksomhed, er der også inspiration a…

Kontakt

Lene Munch-Petersen

Ravnehusparken 6
3500 Værløse    
E-mail: lmp@furesoe.dk
Tlf.: 7216 5660

Vej, Trafik og Grøn Omstilling

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5355

Telefontider

Mandag til onsdag samt fredag kl. 11-14

Torsdag kl. 14-17