Pressemeddelelse

Enigt byråd vedtager Furesøs budget for 2023-24

Torsdag den 13. oktober vedtog et samlet Furesø Byråd et nyt 2-årigt budget for 2023-24. Budgettet indeholder store besparelser, men også plads til udvikling. Borgmester varsler svære økonomiske tider, hvis energipriserne fortsætter med at være så høje.

Efter forhandlinger, borgermøder og nye forhandlinger indgik alle partier i byrådet den 25. september en budgetaftale for de kommende to år. Torsdag den 13. oktober vedtog et samlet byråd budgetaftalen.

”Det er økonomisk svære tider. Det har alle partier været opmærksomme på. Jeg er glad for, at vi er enige om budgettet og kan sikre Furesø balance i økonomien”, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Budgettet er indgået under økonomisk vanskelige betingelser. Økonomiaftalen mellem KL og Regeringen kompenserer ikke kommunerne fuldt ud for stigende udgifter til flere børn og ældre, til voksenhandicap og specialtilbud til udfordrede børn eller til stigende energipriser.

Særligt de stigende energipriser får Ole Bondo Christensen til at varsle svære økonomiske tider. Alene i 2022 forventer Furesø Kommune en ekstraregning på 15-17 mio. kr. på grund af stigende energipriser. Blandt andet derfor, vedtog Byrådet torsdag den 13. oktober et udgiftsstop for resten af året. Det betyder bl.a., at kun absolut mest nødvendige indkøb er tilladt.

”Selvom vi har sparet i dette budget, kan vi blive nødt til at spare mere i de kommende år, hvis energipriserne fortsætter med at ligge så højt. Vi har lavet en opbremsning for resten af året. Måske bliver vi også nødt til det næste år”, siger Ole Bondo Christensen.

Læs mere om indholdet af budgetaftale 2023-24 her: Budget 2023 | Furesø Kommune (furesoe.dk)

Penge

Budget 2023-24

Budget 2023-24 indeholder store besparelser, men også plads til fortsat udvikling. Læs mere her.

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk