Pressemeddelelse

Skraldemanden kan have en vigtig besked til dig

Hver eneste dag ruller, kører og skubber skraldemændene i Furesø Kommune hundredvis af affaldsbeholdere ud til skraldebilen og tilbage igen. Fra 1. marts 2022 bør du holde ekstra øje med din beholder, da du måske finder en såkaldt ”hænger” på håndtaget af beholderen.

Får du en besked fra skraldemanden om, at han har udfordringer med at hente din affaldsbeholder, skal du læse med. Skraldemanden angiver, hvad udfordringen er, og der står, hvor du kan få mere information om, hvad der skal gøres anderledes.

”I Furesø Kommune lægger vi vægt på, at det skal være let for vores borgere at sortere affald og let for skraldemanden at hente det. Et godt miljø og et godt arbejdsmiljø skal gå hånd i hånd. Med en ”hænger” kan skraldemændene kort informere grundejerne, hvis det er udfordringer,” siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Natur og Klima.

Det kan fx handle om, at vejen frem til beholderen er for smal, eller belægningen ikke er fast og jævnt. Ved at bruge den QR-kode, som er på hængeren, får du link til en vejledning om fx underlag og beholderens placering.

Første og anden gang, skraldemanden konstaterer, at din beholder er for svær at komme til, bliver beholderen tømt. Tredje gang får du ikke hentet affald, men du får stadig en hænger, der fortæller, hvad der skal laves om, for at du igen kan få hentet affald.

Du kan også selv sætte affaldsbeholderen frem til skel

Hvis du ikke ønsker at ændre adgangsforholdene hos dig selv, kan du køre din affaldsbeholder helt frem til skel inden klokken 6.00 på tømmedagen. På Borger.dk kan du tilmelde dig NemSMS, så du får en besked om, hvad der tømmes hvornår.

Vestforbrænding varetager kundeservice for Furesø Kommunes borgere og står for at behandle det meste af borgernes affald. Ressourceindsamling A/S indsamler affaldet i kommunen.

”Vi har et fælles ansvar for, at miljø, økonomi og service går op i en højere enhed. Derfor arbejder vi sammen med Vestforbrænding og Furesø Kommune om at sikre god sortering, god indsamling og et godt arbejdsmiljø for skraldemændene”, siger Kim Wagner, direktør i Ressourceindsamling A/S.

Hængerne vil være i brug fra den 1. marts 2022.

Skraldestativer

Affald og genbrug

I Furesø Kommune ser vi det som et fælles ansvar at sortere og dermed bevare ressourcerne i affaldet. Derfor sorterer vi vores affald. Vestforbrænding…

Foto Af Hænger På Beholder II

Affaldstakster og -regulativer

Der kan her findes et overblik over de affaldstakster der er i Furesø Kommune

Kontakt

Affald

Har du spørgsmål om affald?

Ring til Vestforbrændings kundeservice
tlf.nr. 7025 7060
Mandag - torsdag kl. 7 - 15.30
Fredag kl. 7 - 15

kundeservice@vestfor.dk