Pressemeddelelse

Nu skal Furesø for alvor finde cyklerne frem

Furesøs erhvervsforeninger og Furesø Kommune skyder nu gang i en lokal udgave af den landsdækkende konkurrence, 'Vi cykler til arbejde'. Alle kan cykle med – kolleger, konkurrenter og naboer og venner

Furesø Industri og Furesø Erhvervsforening lægger sig nu i sadlen for sammen med Furesø Kommune at få endnu flere til at cykle her i Furesø. Den lokale furesø-variant af den landsdækkende konkurrence 'Vi cykler til arbejde' er ét af flere initiativer, der skal hjælpe Furesøs virksomheder videre med den grønne omstilling, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).

"Hver dag bliver der tilbagelagt næsten 52.000 ture i Furesø Kommune med en gennemsnitlig turlængde på 2,4 km. 47 procent af dem foregår i bil, så der er et kæmpe potentiale for at skifte bilen ud på de korte ture," understreger han.

"Cykling skærper virksomhedernes grønne profil, og cyklende medarbejdere har færre sygedage. At sætte flere mål om at cykle mere er et godt samtaleemne på arbejdspladsen, og endelig har det her i Furesø den ekstra bonus, at flere får mulighed for at opleve vores skønne natur," siger Ole Bondo Christensen.

Det er Mogens Brusgaard, formand for Furesø Industri enig i.

"Du bliver i godt humør, når du cykler på arbejde. Vi har naturen lige uden for døren. Det oplever du ikke på samme måde, hvis du hver dag sætter dig ind bag rattet. Vi vil gerne have sunde medarbejdere, spare CO2 og nedsætte trængslen i kommunen. Derfor har vi valgt at bakke op, både som virksomhed og i erhvervsforeningerne," siger han.

Birgit Ritter, formand for Furesø Erhvervsforening håber, at både de små og store virksomheder griber opfordringen. Ikke mindst i år, der af Folketinget er udnævnt til Cyklens år.

"Virksomhederne i Furesø er klar til at sætte fuldt tryk på den grønne omstilling. Cykling er et godt sted at sætte handling bag ordene, og er man selvstændig eller en mindre virksomhed, kan man jo danne et hold med sine lokale konkurrenter, naboen, vennerne eller familien," siger hun og glæder sig over, at flere lokale cykelhandlere bakker op om kampagnen.

”Vi har gode cykelforretninger i Furesø. Det er nemt at handle lokalt, hvis man får brug for en ny el-cykel eller en almindelig cykel, og det er nemt at få den godt vedligeholdt. Så der er ingen undskyldning for, ikke at overveje at bruge cyklen til og fra arbejde, specielt da på de korte ture,” understreger hun.

Kør med og vind præmier – nationale og Furesø-lokale

”Vi cykler til arbejde” løber hele maj måned som Danmarks største motionskampagne. Der er 2-16 deltagere på et hold, der dyster om at cykle; ikke langt eller hurtigt, men så mange dage som muligt: Frem og/eller tilbage, til bus og tog eller i forbindelse med hjemmearbejde.

Der er fine nationale præmier som kvalitets-elcykler på spil og i Furesø også lokale præmier fra flere lokale cykelhandlere. Læs mere og opret et hold på vcta.dk og se mere om de lokale præmier og sponsorer på www.furesoe.dk/cyklensår

Skal I med på holdet?

Til maj cykler Furesø til arbejdet. Så tilmeld dig, din arbejdsplads, din konkurrent, din kollega eller venner og familie til Vi Cykler til arbejde - i Furesø.

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Kommunikation og Presse

Stiager 2
3500 Værløse
Pressetelefon: 7235 4012
Chef for Udvikling og Kommunikation Claus Holm: 7216 4048

E-mail: kommunikation@furesoe.dk
(Pressehenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)