Pressemeddelelse

Nyt ansigt i Farum Kulturhus

Onsdag den 1. december tiltræder Mai Therese Ørsted Andersen som leder af Farum Kulturhus. Mai har de sidste 11 år været centerleder på Grønbechs Gård, Bornholms Center for Kunsthåndværk, og hun glæder sig til at bruge sine erfaringer til at videreføre den høje kvalitet og de stærke fællesskaber i kulturhuset.

Så blev det endeligt officielt, at den nye leder af Farum Kulturhus hedder Mai Therese Ørsted Andersen, og fra 1. december vil hun have sin daglige gang i kulturhuset blandt de mange aktiviteter og brugere. Mai Therese Ørsted Andersen ser frem til at trække i arbejdstøjet for at blive en del af det velfungerende hold af kollegaer fra husets administration og kulturinstitutioner samt de mange aktive borgere og foreninger. Hun går til opgaven med et åbent sind og vil lære huset grundigt at kende.

”Jeg er parat og glæder mig usigeligt til både fællesspisning og fyraftenssang. Til quizzer, koncerter og til Kanelia i Julenød. Der er jo et godt program allerede, som jeg skal sætte mig ind i”, udtaler Mai.

Begivenheder, der samler os

Mai har høje tanker om Farum Kulturhus både nu og i fremtiden: ”Jeg ser frem til flere begivenheder, der samler og involverer kommunens borgere. Og jeg håber, at også nye målgrupper – unge som gamle - vil kigge forbi Farum Kulturhus. Jeg håber, at vi og resten af husets aktører sammen kan skabe engagerende kulturoplevelser af enhver art, der kan gøre en forskel for borgernes hverdag”, tilføjer Mai og fortsætter: ”Nye målgrupper kunne fx være de borgere, der oprinder fra andre lande end lige netop Vesteuropa, som kan berige huset med deres alsidige, kulturelle baggrunde”.

Dannelse, æstetik og folkeoplysning

”Mit håb er, at netop den forskellighed kan bruges til at berige, danne og forandre os. Her tænker jeg dannelse som et klassisk Grundtvigiansk begreb. Huset kan skabe rammerne omkring Folkeuniversitetet, om foreningerne og om folkeoplysningen. Jeg kunne også ønske mig, at programmerne nåede ud over kommunegrænsen, for at skabe opmærksomhed om Furesø Kommune og for at komme i kontakt med nye målgrupper og potentielle publikummer”. Her skal ifølge Mai bruges både kvalitet og æstetik i den visuelle kommunikation: ”For vi mennesker er lettere at nå, når vores sanser bliver stimuleret. Det er det, som husets scenografier i årtier har formået”.

Kvalitet og samarbejde som pejlemærker

”Og så glæder jeg mig ikke mindst til at stille skarpt på fælles tematikker, der kan formidles via både litteratur, historie, musik og maleri. At skabe oplevelser, der kan indfri husets høje ambitioner om at holde det høje kvalitetsniveau. Kvalitet bliver mit pejlemærke, men jeg vil samtidig invitere til samarbejder på tværs af fagfællesskaber og organisationer, så endnu flere kan blive en del af kulturhuset”, understreger den nye leder af Farum Kulturhus.

Om Mai Therese Ørsted Andersen

Mai Therese Ørsted Andersen er født i København i 1970. Hun har en kandidatgrad i kunsthistorie og visuel kultur (Københavns Universitet) og en Master i Oplevelsesledelse (RUC). Dertil kommer en mere håndværksmæssig baggrund som glasdesigner. Hun bor mellem Rønne og Hellerup, er gift med Kim Hjorth Caspersen, der er PR-medarbejder på Bornholms Teater. Sammen har de Sebastian på 18 og Sofia på 16 år. I fritiden er hun sammen med familien, i naturen, dyrker idræt eller bruger lokale kulturtilbud. Hun er glad for håndarbejde, og så har hun grønne fingre og glæder sig til at passe planterne i kulturhuset.

Kontakt

Farum Kulturhus

Stavnsholtvej 3
3520  Farum
Tlf.: 7235 4575
E-mail: farumkulturhus@farum.dk

Åbningstider:
Mandag-fredag kl. 08.00-20.00
Lørdag kl. 08.00-16.00
Søndag er der lukket