Pressemeddelelse

Skoleelever vender tilbage til Furesøs skoler efter påske

Efter påske vender halvdelen af 5.-8. klasserne tilbage i skolen, besluttede Udvalg for skole og ungdomsuddannelse torsdag den 25. marts.

"Vores lærere og skoleledere glæder sig så meget til at se børnene fysisk igen. Og hvor bliver det godt for eleverne at se deres kammerater og få en mere normal hverdag tilbage. Da det er en kabale at få fremmødekalender, sikker afstand og lærerressourcer til at gå op, begynder de første børn fra 5. - 8. klasser senest torsdag efter påske. Det er en lokal beslutning på den enkelte skole, om eleverne kan starte 1-2 dage tidligere”, fortæller Henrik Poulsen (A), formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse.

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse fulgte en anbefaling fra forvaltningen om at sikre tid til at planlægge en ordentlig fysisk tilbagevenden til skole samtidig med, at der tilbydes online undervisning den anden halve af tiden. Ifølge nationale retningslinjer må 5.-10. klasserne have 50 procent fremmøde i skolerne.

Samtidig betyder afstandskrav, pladsforhold og det, at lærere primært skal følge samme elever og klasser, at skolebørnene får lidt kortere skoledage. Til gengæld vil der blive undervist i mindre gruppe og med to-lærer-ordning i flere timer. Undervisningen bliver dermed mere differentieret efter elevernes faglige niveau, trivsel og motivation efter et skoleår, hvor eleverne har haft nød- og fjernundervisning i så lang tid.

Fra onsdag den 7. april er skoledagens længde frem til sommerferien:

  • 0-4. klasse fra kl. 8.00 -13.00 (fysisk fremmøde på skolerne)
  • 5.-10. klasse fra kl. 8.00-14.00 (50 pct. af eleverne har fysisk fremmøde senest fra den 8. april 2021)

Hver elev får via sin egen skole direkte information om hvor og hvornår, de skal møde op efter påske.

Furesøs skoler følger de retningslinjer, der gælder for genåbningen af skolerne for de ældste elever. Skolerne følger også retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen i forhold til mindre kontakt mellem klasser, fokus på hygiejne, afstand på fællesarealer og i frikvartererne for at forebygge smitteudbrud.

Pas på hinanden

Coronavirus: Sådan forholder vi os i Furesø

Senest opdateret med information om dagens tal, vaccinationspas mm.

Kontakt

Henrik Poulsen

Ryttervænget 51
3520 Farum
E-mail: hpo@furesoe.dk
Tlf.: 7216 5008

Kommunikation og Presse

Stiager 2
3500 Værløse
Pressetelefon: 7235 4012
Chef for Udvikling og Kommunikation Claus Holm: 7216 4048

E-mail: kommunikation@furesoe.dk
(Pressehenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)