Pressemeddelelse

Boliger, spændende byrum og grønne stier i hjertet af Farum

Det bliver ikke én, men to erfarne købere, der skal puste liv i de gamle tomme skolebygninger på Frederiksborgvej og sikre nye stier og byrum i området omkring Farum Kulturhus.

Udbuddet for Frederiksborgvej 3-5 er nu afsluttet, og der er indgået købskontrakter, som indebærer, at Sophienberg Gruppen har erhvervet byggefeltet på hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej, mens Forza Holding og GVL Holding har erhvervet byggefeltet med de gamle skolebygninger. Arbejdet med nye boliger og et oplevelsesrigt og sammenhængende grønt bylandskab kan nu begynde.

”Jeg er virkelig glad for, at vi har fundet to købere, som kan løfte vores ambitioner for ét af de mest centrale steder i Farum. Vi skal skabe den sammenhæng, vi mangler mellem de dejlige byrum og kulturtilbud, området byder på”, siger borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Skolebygninger fra 1920erne får nyt liv

Forza Holding og GVL Holding skal nu ombygge det gamle trelængede bygningsanlæg fra 1924-31 – der oprindeligt husede skole og sidenhen rådhus – til rækkehuse med respekt for anlæggets arkitektoniske værdier.

"Vi er utrolig glade for at have fået denne mulighed. Der ligger en kæmpe mulighed for en forskønnelse af området, og yderligere lægger de udvendige arealer op til en klar forbedring af infrastrukturen mellem station, center og tunellen. Her kan der skabes masser af aktiviteter for alle Farums borgere. Det kan være mindre torve til ophold, petanquebane, sidde og spisekroge osv. En gennemgang der kan skabe liv og sammenhæng i området samt en god belysning om aftenen. Det luner jo altid, når man kan opføre eller ombygge en sådan perle i egen bopæls kommune", siger Allan Hansen fra GVL Holding.

Selve området foran det gamle rådhus anlægges som et gårdanlæg med rekreative områder og en gennemgang fra tunnelen der leder op gennem området. Tunnelen omdannes til en åben scene, som kan bruges til ophold med siddepladser, der giver masser af lys og samvær for området.

"Det gamle rådhus ombygges til selvstændige rækkehuse i 1,5 plan med topmoderne indretning. Projektet vil fremover vil blive kaldt Rådhushaven, og der bliver tale om udlejningsboliger. De udvendige facader føres tilbage til den oprindelige stil med respekt for bygningsværket som er delvist fredet. Projektet vil bestå af 13 rækkehuse som forventes at tage til udlejning i eget regi, som en investering for Forza Holding og GVL Holding", fortæller Peter Sten fra Adapter Development, der skal udvikle området for de to parter.

Et markant hjørne som indgang til Kulturhuset

På hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej vil Sophienberg Gruppen etablere op mod 90 nye etageboliger som en randbebyggelse med skråtage i forskellige vinkler og med parkeringskælder under bebyggelsen. Der bliver tale om et markant byggeri, der vil skabe sammenhæng og et godt flow mellem områdets kulturtilbud og friarealer med grønne stier, spændende byrum.

”Hos Sophienberg Gruppen ser vi frem til at kunne påbegynde realiseringen af 2 års samarbejde med Furesø Kommune om udviklingen af de kommende boliger ved indgangen til Kultur-øen i Farum, og vi glæder os samtidig over at have fundet den helt rigtige investor og samarbejdspartner i Dades” udtaler direktør i Sophienberg Gruppen, Niels Krag.

Dades kommer til at tegne byggeriet som bygherre i kommende år:

”Vi ser frem til at realisere opførelsen af de ca. 90 boliger i tæt samarbejde med Sophienberg Gruppen, som vi tidligere har gennemført gode tilsvarende samarbejder med. De attraktive boliger passer fint ind i området, og er i øvrigt i god harmoni med Farum Bytorv, som Dades tillige ejer”, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, administrerende direktør i Dades.

Der bliver tale om lejeboliger mellem 65 – 95 m².

Hvad sker der nu?

Byggeriet af de nye boliger forventes at gå i gang i slutningen af 2021 og rækkehusene forventes at være klar til indflytning i slutningen af 2022, mens lejlighederne forventes at være klar til indflytning i midten af 2023.

Den samlede pris for Frederiksborgvej 3-5 udgør 28,4 mio. kr.

Byggefelt A
Skitser fra foreløbigt oplæg til byggefelt A
Kulturporten Ny Visualisering Med Logo - Byggefelt B
Skitser fra foreløbigt oplæg til byggefelt B

Frederiksborgvej 3-5

Det centrale område ved Farum Kulturhus er i gang med at blive solgt, så det kan omdannes til et nyt og oplevelsesrigt byområde. I maj skal Udvalg for…

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Kommunikation og Presse

Stiager 2
3500 Værløse
Pressetelefon: 7235 4012
Chef for Udvikling og Kommunikation Claus Holm: 7216 4048

E-mail: kommunikation@furesoe.dk
(Pressehenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)