Pressemeddelelse

Nyt tiltag skal udvikle Furesøs erhvervsområder

Antallet af arbejdspladser i Furesø har aldrig været højere, og virksomhederne melder om pladsmangel. En analyse af erhvervsområderne skal nu afdække mulighederne for at give mere plads til erhvervslivet i Furesø

'I 2030 er Furesø en kommune med flere lokale arbejdspladser og iværksættere', lyder ét af byrådets mål for 2030. Men allerede nu efterlyser virksomhederne i Furesø mere plads og mulighed for at udvide.

Derfor vil Furesø Kommune, Furesøs Industri og Furesø Erhvervsforening nu afdække de forskellige erhvervsområders kvaliteter og potentialer og om de matcher virksomhedernes behov.
"Udgangspunktet for den nye analyse er det bedst mulige: Aldrig har vi haft så mange virksomheder og arbejdspladser i Furesø som nu," siger Ole Bondo Christensen (A), Furesøs borgmester og formand for kommunens erhvervskontaktudvalg efter et møde med erhvervslivets repræsentanter i udvalget.

"I Furesø udlægger vi ikke nye naturområder til erhverv, for vi vil holde fast i den balance, vi har mellem by og land, natur og bebyggelse. I stedet kan vi se grundigt på lokalplanerne for de forskellige erhvervsområder og sikre os, at de bliver udnyttet optimalt. Måske kan der bygges højere eller tættere, hvis virksomheden ønsker det. Det kræver et nært samarbejde, hvis vi skal møde virksomhedernes præcise behov," understreger han.

Birgit Ritter, formand i Furesø Erhvervsforening, er klar til at bidrage til analysearbejdet.

"Iværksættertrangen er stor i Furesø, og vi skal gøre det helt oplagt for en nystartet virksomhed at søge mod de lokale erhvervsområder i stedet for ud af kommunen. I erhvervsforeningen vil vi især spørge ind til, om der er ubrugte kvadratmeter eller bygninger, der kan bruges mere effektivt, og om vi kan skabe opmærksomhed om dem til glæde for såvel ejerne, lejere i bygningen og måske også nye virksomheder på udkig efter et sted at starte op," siger hun.

Samtidig står virksomhederne også med en række konkrete behov, som erhvervsområderne skal dække, hvis de fortsat skal være attraktive, fortæller Mogens Brusgaard, formand i Furesø INDUSTRI og næstformand i Erhvervskontaktudvalget.

"Furesøs virksomheder forholder sig både til deres egen produktion og til større dagsordener som især den grønne omstilling. Hvis du overvejer at udvide, bygge i højden, eller omdanne p-pladser til flere kvadratmeter, har du også brug for at vide, om du må sætte solceller på det nye tag eller om dine medarbejdere kan komme til arbejde med offentlig transport. Så det giver rigtig god mening, at vi nu ser lokalplanerne efter i sømmene, så virksomhederne ved, hvad de kan planlægge efter, og så lokalplanerne stadig er relevante," siger han.

Furesø Kommunes forvaltning vil invitere ejere af bygninger, lejere (virksomhederne), mæglere og Furesøs politikere til møder i erhvervsområderne Walgerholm, Farum Erhvervspark og Sydlejren/Flyvestationen i foråret 2022. Derefter følger de øvrige.

På dagsordenen er blandt andet den grønne omstilling, lokalplaner, infrastruktur og grøn mobilitet samt indbrudsforebyggelse.

Antal beskæftigede i Furesø (ultimo nov.)

Kilde: dst.dk (tal for 2021 opgøres først om 1 år)
År 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Antal 12751 12884 12470 12756  12918 13267 13055 13406 14110 14037 14116

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Kommunikation og Presse

Stiager 2
3500 Værløse
Pressetelefon: 7235 4012

E-mail: kommunikation@furesoe.dk
(Pressehenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)