Pressemeddelelse

Frivillige vil samle ind til Danmarks smukkeste skatepark

Furesø Skatepark får nu frie hænder til skaffe midler til at medfinansiere en skatepark på Flyvestationen Samtidig ruller det store projekt ”Flyvestationen på hjul” videre i sit eget spor.

Rasmus Bogø, formand for foreningen Projekt Furesø Skatepark, er meget glad for den melding, han i fredags modtog fra Lene Munch-Petersen, formand for Furesø Kommunes Udvalg for Natur, Miljø og Grøn Omstilling. 

”Det er en ’thumbs up’ for Projekt Furesø Skatepark, som udvalget i torsdags kom med! Det er fuldstændig afgørende for vores drøm, at Furesø Kommune nu har givet et bindende tilsagn om at stå for halvdelen af anlægsomkostningerne, mens vi selv kan søge resten hos fonde og sponsorer. Vores drøm om en Furesø Skatepark er kommet et kæmpeskridt nærmere,” siger Rasmus Bogø.
Under Corona har flere fonde indstillet uddelingen af fondsmidler. Ved at søge andre fonde og væsentligt mindre beløb, håber skateparken at kunne skaffe de cirka 1,5 millioner kroner, som foreningen nu har fået lov til selv at rejse, så skateparken forhåbentlig snart kan anlægges af Furesø Kommune.

”Skateparken handler om at skabe muligheder for Furesøs unge. Om at kunne udfolde sig fysisk uden for traditionelle idrætsforeninger. Om at kunne mødes om selvorganiserede gadeidrætsaktiviteter som skateboard og løbehjul og om at skabe en helt ny arena på den nu nedlagte Flyvestation Værløse, der med sit frie himmelrum og flade, vidtstrakte landingsbaner vil gøre Furesø Skatepark til Danmarks smukkeste,” fortæller Rasmus Bogø.

Eddi Meier, næstformand i Projekt Furesø Skatepark, står for det praktiske omkring fondsansøgningerne.
”Nu sætter vi fuld damp på fondsansøgningsprocessen og har allerede indsendt de første fondsansøgninger. Der bliver desuden sat en crowdfunding-platform op, hvor alle, der ønsker at støtte dette fantastiske projekt, kan give deres bidrag, stort eller småt. En Furesø Skatepark er en folkesag for Furesøs unge. Nu kan vi gå i gang,” siger han.

Lene Munch-Petersen (A) er som formand for Udvalget for Natur, miljø og grøn omstilling meget glad for, at projektet med at skaffe midler til en skatepark nu kan rulle videre, mens det store projekt om et mekka for rullesport med en speedskating-bane på Flyvestationen kører i et sideløbende spor.

”Jeg er glad for den gode hjælp, vi nu får fra Foreningen Furesø Skateparks side, fordi de selv vil gå forrest og forsøge at rejse midler til denne spændende del af det store projekt. Jo hurtigere, finansieringen af skateparken kan komme på plads, des hurtigere kan vi også forholde os til de ønsker, der er til skateparkens udformning, siger Lene Munch-Petersen.

Hun understreger, at lokalplanen ikke tager fuldt højde for det konkrete projekt for skateparken, som vil kræve en dispensation. Dette forudsætter en høringsproces, hvor borgerne blandt andet vil blive inviteret til borgermøde.

”Derfor ser jeg også frem til den dag, vi kan samle projektets interessenter og høre de forskellige bemærkninger til projektet. Men jeg ønsker god vind med indsamlingen, så vi hurtigt kan nå videre til den konkrete planlægning,” siger hun.

Ifølge Furesø Skatepark vil en skatepark på Flyvestation Værløse give over 5.000 børn og unge fra lokalområdet mulighed for at dyrke denne meget populære form for idrætsaktivitet. Prisen på en 1.200 m2 skatepark forventes at være ca. 3 mio. kr., svarende til en anlægspris på 600 kr. pr. bruger. Alle bidrag til crowdfundingen er vigtige og fradragsberettigede op til 17.000 kr. i 2021, understreger foreningen. Læs mere på https://www.facebook.com/groups/141255392961343/

Projektet kan støttes via crowdfunding på https://gofund.me/de19a690

 

Fakta: Flyvestationen på hjul

Skateparken er en del af projektet ”Flyvestationen på hjul”, der skal komme rulleskøjteløbere, skatere og fritidsfolk til glæde med en 200 meter lang, oval speedskatebane, en skatepark, en pump track bane og en opgradering af Flyvestationens såkaldte pilothotel med café- og klubfaciliteter, omklædning og opbevaring.

Det hele forudsætter en forudgående borger- og brugerinddragelse og er planlagt til at ligge i den såkaldte kulturakse på den tidligere Flyvestation Værløse, som de seneste år har samlet det bedste fra rullesportens verden gennem den tilbagevendende festival Flyvestationen på hjul. Centralt i samarbejdet står blandt andet Foreningen Rulnord og foreningen Projekt Furesø Skatepark.

Du kan støtte skateparken

Har du lyst til at støtte foreningen Projekt Furesø Skatepark, kan du gøre det gennem crowdfunding via dette link.

Kontakt

Lene Munch-Petersen

Ravnehusparken 6
3500 Værløse    
E-mail: lmp@furesoe.dk
Tlf.: 7216 5660

Kommunikation og Presse

Stiager 2
3500 Værløse
Pressetelefon: 7235 4012

E-mail: kommunikation@furesoe.dk
(Pressehenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)