Pressemeddelelse

Med vintertid kommer indbrudssikring

Efter en forsommer med historisk få indbrud, er det nu igen vigtigt med et fælles fokus på indbrudsforebyggelse.

Efterårsmørket betyder normalt også stigende indbrudstal. Derfor er det nu, du skal gå din bolig efter i sømmene og sikre dig, at du har gjort, alt hvad du kan for at holde indbrudstyven ude.

Tjekker du tagrenderne og trampolinen inden efterårsstormene, kan du samtidig fjerne haveredskaberne og stigen, der gør det let at bryde ind. Hasper på vinduerne og nye låse på dørene er også en relativt lille udgift, der gør det mindre attraktivt for tyvene at vælge din bolig.

"Netop nu er mange optaget af at gøre deres hjem klar til den mørkere og koldere periode, vi går ind i. I den sammenhæng er det oplagt også at få kigget på sine vinduer, døre og låse, og hvordan man ellers kan sikre sin bolig bedre. Eksempelvis er sensorstyret lys og en lavere hæk nogle af de greb, der kan hjælpe til at holde tyven på afstand. Det behøver ikke være hverken dyrt eller besværligt at indbrudssikre sit hus, og vi ved, det virker, siger Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania, der er en del af Bo Trygt-samarbejdet sammen med TrygFonden, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Egen og fælles indsats gør en forskel

Efter at indbrudstallet i Furesø styrtdykkede til kun 24 anmeldte indbrud i 2. kvartal, hvor mange opholdt sig hjemme, blev der henover sommeren anmeldt 62 indbrud. Ethvert indbrud er et indbrud for meget. Ambitionen er stadig at holde indbrudstallet lavt, efter at Furesø gik ud af 2019 med samlet bare 211 indbrud mod omkring 400 i 2018.

Midlet er fælles fokus på indbrudsforebyggelsen hos grundejer- og boligforeninger, Nordsjællands Politi og Furesø Kommune, der siden 2018 har fået ekstra rygstøtte til samarbejdet, efter at Furesø er blevet udvalgt som Bo trygt-kommune. 

"Det værste ved et indbrud er sjældent de ting, der bliver stjålet. Det er den utryghed, det skaber efterfølgende. I Furesø er og har vi været rigtig gode til at samarbejde om at forhindre indbrud.  Det skal vi fortsat gøre. Samtidig er det vigtigt, at vi hver især gør det svært for tyven. Kommer tyven ikke ind i første forsøg, ja så opgiver han ofte sit forehavende. Men lykkes det ét sted, vender han ofte tilbage til kvarteret," siger Emil Hermund, indbrudskoordinator i Furesø Kommune.

Boligområder får besøg

Lokalbetjenten i Furesø og Nordsjællands Politis indbrudsforebyggelseskoordinator vil sammen med en rådgiver fra Bo Trygt i den kommende tid komme på uanmeldt besøg i nogle af Furesøs indbrudsplagede boligområder. Det sker for at tage en snak med beboerne i området om, hvad borgerne selv kan gøre for at forhindre indbrud.

 

Gode råd fra Bo trygt!

Bo trygts formål er at nedbringe antallet af indbrud i Danmark. Bo trygt og Rigspolitiets 5 vigtigste råd mod indbrud er:
1. Vær en god nabohjælper – tilmeld dig på nabohjælp.dk

  1. Tænd lys ude, og trim hækken

  2. Gør det svært at bryde ind

  3. Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt – så gør du det sværere at sælge hælervarer

  4. Ring 114 ved mistanke om indbrud


Indbrudssikring virker

 Sammen med årvågne naboer er indbrudssikring af dit hjem det bedste værn mod indbrud. Alligevel tror hver tredje danske boligejer – 38 procent – fejlagtigt, at indbrudssikring ikke nytter. Den misforståelse forsøger parterne i Bo trygt at råde bod på. Bo trygt har undersøgt indbrudssikringen hos 2.500 repræsentativt udvalgte, danske husejere og konkluderet, at:

  • Den danske boligmasse er dårligt sikret mod indbrud. 39 pct. har hverken en ekstra lås på hoveddøren eller vinduesbeslag (alternativt nyere vinduer, hvor der ofte er indbygget indbrudssikring).

  • Der hersker en misforståelse blandt en stor del af de danske boligejere: 43 pct. mener, at deres bolig er tilstrækkeligt sikret, men i virkeligheden kan mange af dem gøre langt mere for at forbedre låse, døre og vinduer mv.

  • Kun 25 pct. af de danske boligejere svarer ja til, at de gerne vil sikre deres hjem yderligere.

  • En tredjedel (38 pct.) af danske boligejere tror fejlagtigt, at indbrudssikring ikke nytter. ”Tyven kommer alligevel ind”, er antagelsen.

Læs mere på Botrygt.dk

Bo Trygt, Indbrudsborgermøde, November 2018, Foto Claus Besch (1)

Gode råd til din indbrudssikring

Borgernes egen opmærksomhed er afgørende for at indbrudstallet lavt. Bo trygt har samlet en række råd til, hvordan I i din boligforening kan sikre jer…

Kontakt

Indbrudskoordinator

Stiager 2
3500 Værløse

Tlf. 7216 4467
E-mail: indbrud@furesoe.dk

Kommunikation og Presse

Stiager 2
3500 Værløse
Pressetelefon: 7235 4012
Chef for Udvikling og Kommunikation Claus Holm: 7216 4048

E-mail: kommunikation@furesoe.dk
(Pressehenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)