Pressemeddelelse

Online borgermøder får flere til at deltage

Ja tak til flere online borgermøder! Sådan lød det fra borgerne, efter Furesø Kommunes to første af slagsen. Hele 94 loggede på hjemmefra ved det seneste borgermøde om idræts- og fritidsområdet i Farum Vest.

”Selv om corona har gjort rigtig mange ting besværlige, så har den også været en løftestang til det næste store skridt i at sætte strøm til borgerinddragelsen. Og det har vi nu set rigtig gode resultater af ved Furesøs to seneste online borgermøder”, siger Lars Carstensen (C), formand for Udvalg for digitalisering og innovation. ”Corona har ikke ændret på, at vi har store forventninger til borgerinddragelsen, også selv om borgerne ikke kan mødes fysisk”.

Livlig debat – over 120 spørgsmål og kommentarer

Emnet for seneste borgermøde var fremtiden for idræts- og fritidsområdet i Farum Vest – et emne, der interesserer rigtig mange. Borgermødet kunne følges live på furesoe.dk. Seertallet blev løbende læst højt, og det højest registrerede antal deltagere var 94. Hvor mange, der fulgte med ved hver skærm, kan desværre ikke læses i statistikken. I gennemsnit har hver bruger set 35 minutter og 16 sekunder af mødet. Nogle fulgte hele mødet, mens andre tjekkede ind og ud igen lidt efter. Undervejs blev der sendt over 120 spørgsmål og kommentarer via chatten.

”Vi bliver hele tiden klogere på det praktiske omkring online møder – hvordan vi besvarer spørgsmål, hvordan vi kan bruge slides og zappe til det indhold, der er relevant for et spørgsmål mv. Vi havde ikke en færdig løsning fra start, men prøver flere forskellige ting af, men jeg synes vi er på vej i en meget spændende retning”, siger Lars Carstensen.

Ja tak til flere online borgermøder – også efter corona (uddrag fra chatten)

Louise - "Jeg synes det er godt med online borgermøde - tror ikke jeg ville have haft mulighed for at deltage, hvis jeg skulle nå et sted hen. Så fremover (når Corona tillader det) håber jeg at online supplerer fysisk fremmøde på borgermøder" – fra chatten ved borgermødet 11. maj.

Gry - "Det er et super godt koncept med on-line borgermøder - bliv ved med dem!" – fra chatten ved borgermødet 11. maj.

Tilbagemeldingen fra borgerne er entydige. Kommunen må meget gerne fortsætte med online borgermøder. Det vil være en fordel for fx travle børnefamilier, der også lige skal klare aftensmad, smøre madpakker og putte børn, men også for borgere der har svært ved at komme af sted til et borgermøde, som Karin Beyer skrev det i chatten ved borgermødet mandag den 11. maj: "Det er et super initiativ med virtuelle møder, og det går bedre end man kunne vente. Det varer meget længe før personer i risikogruppen kan deltage i fysiske møder."

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) deltog også i borgermødet hjemmefra: ”Jeg synes, det forløb rigtig fint, og jeg er imponeret over, hvor naturligt det falder borgerne, at sende spørgsmål via chatten – og at holde det i en god tone, selv om mange føler stærkt for emnet. Når vi er godt igennem Corona-krisen, så skal vi tilbage til borgermøderne, hvor vi kan mødes fysisk, se hinanden i øjnene, når vi spørger, svarer og debatterer. Men en livestreaming fra møderne, hvor borgere hjemmefra også kan være med og deltage digitalt, vil være et rigtig godt supplement, som vi skal udvikle på”.

Andre af deltagerne skrev i chatten ved borgermødet den 11. maj:

  • Melissa - "Tak for fint online borgermøde, det er nemt og tidsbesparende for nogle af os i forhold til fremmøde, og dermed lykkes det at nå det i dag :-)"
  • Henrik - "Tak for et godt borgermøde. Håber borgermøder fremadrettet vil være med mulighed for både fysisk og virtuelt fremmøde :-)"
  • Linda - "Synes at borgermøder fortsat skal være mulige at tilgå virtuelt. Uanset om de samtidigt afholdes fysisk."

Optagelser på furesoe.dk

En af fordelene ved at livestreame borgermødet er, at kommunen efterfølgende kan lægge optagelsen ud på furesoe.dk/borgermoede. Her kan man se eller gense det enkelte borgermøde og høre besvarelsen af de spørgsmål, andre har haft.

Furesø Kommune evaluerer nu de første online borgermøder og kommer med en række anbefalinger, der skal drøftes politisk i Udvalg for digitalisering og innovation.

Bag Kameraet Ved Virtuelt Borgermøde Den 11. Maj Det Kræver En Del Udstyr At Livestreame Et Borgermøde

Borgermøder

Se mere på furesoe.dk/borgermoede

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Lars Carstensen

Gruppeformand for Konservative

Maglehøj 94
3520 Farum
E-mail: lnc1@furesoe.dk
Mobil 7216 3997 (ikke SMS)