Pressemeddelelse

Hverdagen vender tilbage til Furesøs sårbare

Den gradvise genåbning kommer nu brugerne på Lynghuset og i kommunens væresteder og tilbud til glæde. I Lynghuset har normaliteten langsomt igen kunnet indfinde sig i den forgangne uge, og det blev taget godt imod.

Telefoner, videoopkald og hjemmebesøg eller gåture under åben himmel har de sidste par måneder været livlinen mellem kommunens medarbejdere og Furesøs mest sårbare borgere.

Men i den forgangne uge og i disse dage genåbner de kommunale væresteder og aktivitetetstilbud for sårbare borgere. Til stor glæde for brugerne, fortæller Charlotte Kruse Lange, centerchef i Furesø Kommunes Center for børn og voksne.
"Mit indtryk er, at det for langt de fleste – både personale og borgere - har kunnet fungere at holde kontakten på langdistance. Alle har taget det i stiv arm, men det er mennesker, der har lidt et stort afsavn under krisen. Nu får de igen indhold og deres sociale holdepunkter tilbage i hverdagen," siger hun.

I Lynghuset er cirka 20 udviklingshæmmede borgerer mødt ind til deres arbejde, mens fritidsdelen først åbner senere, fortæller Jacob Arnstrup, leder af Lynghuset på Kirke Værløsevej.
"Gennem hele lukkeperioden har vi haft fokus på at holde fast i borgernes
hverdag. Vi har gået ture med dem, der havde brug for det, sikret at der bliver vasket tøj og købt ind. Derfor har vi dagligt været i kontakt med alle, der har haft behov for det. Men nu kommer der igen indhold i deres dagligdag, og det har været savnet," siger han.
"Lynghuset er jo både borgernes arbejdsplads og et klubtilbud, hvor vores borgere mødes om aftenen. Så vores borgere har helt sikkert haft en anden hverdag, selv om vi hele vejen gennem krisen har haft fokus på deres trivsel," siger Jacob Arnstrup.

Cykelværkstedet i Lynghuset er inddelt i båse, og gartnerteamet kan fint holde afstand på udearealerne. Produktionskøkkenet, der leverer mad til borgere i eget hjem, har kørt på nødblus, men fortsat leveringerne. Nu bliver det igen et pædagogisk tilbud, hvor de tilknyttede borgere får opgaver og ansvarsområder.
Selv krea-værkstedet kører videre, men da et par borgere ikke kan komme i huset af helbredsmæssige årsager, har de fået sendt aktivitetskasser hjem, så de stadig kan passe deres arbejde. Og den slags fleksibilitet og vilje til at finde fælles løsninger er lige, hvad vi har brug for, hvis genåbningen skal fungere, mener Matilde Powers (A), formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv i Furesø Kommune.

"Psykisk og socialt udsatte borgere er nogle af dem, jeg har været mest bekymret for, ville blive ramt hårdt under krisen her. Det er mennesker, der ofte trives med helt faste rammer og en genkendelig hverdag. Derfor er jeg stolt over, at de og medarbejderne i fællesskab har fået den svære situation vendt til en ny og god hverdag. Men jeg er også glad for, at vores sociale tilbud stod så langt fremme i køen, da regeringen tog fat på genåbningen af det danske samfund, for borgerne her har fortjent, at vi vender tilbage til mere normale tilstande, så hurtigt det overhovedet kan lade sig gøre," siger Matilde Powers.

Coronavirus, covid-19. Den bedste omsorg er omtanke

Coronavirus: Sådan forholder vi os i Furesø

Furesø Kommune har iværksat en række beredskabstiltag ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinge for at modvirke hurtig spredning af COVID-19.

Kontakt

Lynghuset

Kirke Værløsevej 36
3500 Værløse

Tlf.: 7216 4780

Matilde Powers

Tibberup Allé 39
3500 Værløse    
E-mail: map1@furesoe.dk
Tlf. 7216 5646