Pressemeddelelse

Biblioteker genåbner med personlige bogposer

Værløse og Farum biblioteker ligger begge i kulturhusene, som ikke må genåbne endnu. Derfor sammensætter bibliotekerne nu personlige bogposer til børn og voksne som første skridt mod en genåbning.

Digitale udlån fra Furesøs biblioteker er eksploderet i kriseperioden. Men mange savner de fysiske bøger, og det gør bibliotekerne nu noget ved.

"På bibliotekerne er vi som cirkusheste, der kan dufte savsmuldet. Desværre går der noget tid endnu, inden vi kan få lov, rigtigt at komme i manegen," fortæller bibliotekernes leder, Ricki Elsgaard.

I genåbningens fase 2 må biblioteker åbne for lån og aflevering af materialer, mens kulturhusene fortsat skal holde lukket. Det er en udfordring i Værløse og Farum, hvor bibliotekerne har indgang i henholdsvis Galaksen og Farum Kulturhus. Hareskov Bibliotek er i brug af Hareskov Skoles elever, og medarbejdere er udlånt til ældre- og børneområdet for at hjælpe med genåbningen.

"Derfor lancerer vi et nyt koncept – vores 'bogpose to go'. Voksne og børn udfylder en formular på furbib.dk med ønsker til forfatter, genrer og lignende. Så pakker vores friske bibliotekarer en personlig bogpose og giver besked, når den kan afhentes. Det er et koncept, vi er virkelig spændte på, for der skal ikke være tvivl om, at vi savner vores lånere", Ricki Elsgaard.

Udlevering foregår i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer ved andre indgange end de normale. Ved disse indgangene henter du også de materialer, du fra mandag den 18. maj igen selv kan bestille på furbib.dk, via biblioteket-app‘en eller på bibliotek.dk.

Hvor og hvornår fremgår af furbib.dk, som rigtig mange har besøgt under krisen. Borgere, der har brug for hjælp, eller ikke selv kan hente materiale, kan dog også ringe til Farum Bibliotek på hverdage mellem 10 og 12.

Digitale bøger hitter

I Furesø skruede biblioteket hurtigt helt op for adgangen til e-bøger, film og lydbøger, da alt andet lukkede ned. Og udlånet her er da også eksploderet.
Det begejstrer Tine Hessner (B), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt.

”Vi var slet ikke i tvivl om, at vi ville give dette tilbud til borgerne. Når lånerne ikke kunne komme til de fysiske bøger, var her et tilbud til de litteraturhungrende, som for rigtig manges vedkommende også pludselig havde mere tid derhjemme. Nu har rigtig mange fået en positiv oplevelse med det store udvalg. Borgerne har måske nok kendt til en del af bibliotekets mange elektroniske tilbud inden krisen, men slet ikke fået taget dem i brug i samme omfang som nu, hvor den lange lukkeperiode har været et helt perfekt udstillingsvindue for alt det digitale," konstaterer Tine Hessner.

Aflevering haster ikke

Mens bibliotekerne håber på stor interesse for bogposerne, haster det ikke med at få lånt materiale tilbage.

"Bibiotekerne har 33.000 enheder som spil, bøger, musik og blade udlånt til Furesøs borgere lige nu. Får vi det hele retur på én gang, drukner vi i materialer. Derfor genåbner vi fra mandag de udendørs afleveringsautomater i Farum og Værløse, så du kan aflevere, når det passer dig. Men vi sætter ikke gebyrer på for sent afleveret materiale i øjeblikket. Det er vigtigere at undgå kø ved de alternative biblioteksindgange," siger Ricki Elsgaard.

Furesø Bibliotek & Borgerservice

Læs mere

Du kan læse mere på furbib.dk

Kontakt

Tine Hessner

Søhaven 18
3500 Værløse    
E-mail: tih1@furesoe.dk
Tlf.: 4119 6041

Furesø Bibliotekerne

Farum
Tlf. 7235 4585

Hareskov
Tlf. 7235 4670

Værløse
Tlf. 7235 4635