Pressemeddelelse

Unge talenter søges

28. maj uddeler Furesø Kommune for tiende gang Talentprisen for unge mellem 13 og 19 år. Kandidaterne bliver indstillet af deres netværk, familie og venner. Måske kender du en ung med et særligt talent?

Kender du en kandidat til Talentpris 2020?

Er der en ung i dit netværk, som har et særligt talent og fortjener at blive anerkendt? Det kan være indenfor volleyball, keramik, højdespring eller noget helt fjerde. Så kan du nu og frem til den 1. april indstille en eller flere kandidater til Talentprisen 2020.  

”Det havde jeg alligevel ikke regnet med!”

Nikolaj Nording-Grooss, der har medvirket i DR-serierne Klassen og Replay blev udvalgt til at modtage Talentprisen sidste år. Han stod på scenen i Farum Kulturhus sammen med fem andre nominerede kandidater, da hans navn blev nævnt, og det kom helt bag på ham.

”Jeg har mest brugt denne her pris som et mentalt skulderklap, og det er en rigtig fed form for anerkendelse. Når man har arbejdet hårdt på noget, og man får ros for det, bliver man selvfølgelig rigtig glad og taknemmelig”, fortsætter Nikolaj Nording-Grooss. 

Nikolaj blev indstillet af Teatergruppen Syvstjernen, hvor han har spillet utallige karakterer. Siden har hans talent ført ham til roller i de populære DR-serier, som han har spillet med i ved siden af sin skolegang.

Ti år med Talentprisen

Det er tiende gang, Furesø Kommune uddeler Talentprisen for unge. Det er en vigtig pris, fordi den sætter fokus på, hvor vigtigt det er at holde fast i sine interesser, selv om det kan være svært i et travlt ungdomsliv. Også Nikolaj nikker til at det er en god idé at uddele en talentpris – ikke bare for den, der får den, men for alle de seks nominerede, der står på scenen.

”Alle kan mærke, at de er blevet anerkendt for noget, de brænder for. Om det er dans, fotografi, sport, musik eller andet, kan man mærke, at der virkelig er nogen, der syntes, at det er rigtig fedt, det man har lavet. Og for mig har det givet ekstra energi til at fortsætte arbejdet” fortæller skuespilleren.

Sidste års talenter

Ud over Nikolaj Nording-Grooss blev Astrid Buch Leander (skrivekunst), Team Octavia (gymnastik), Emil Poulsen (fotografi), Maj Trolle (Udspring) samt Clara Hornnæss & Kristine Søndergaard Hansen (Kaproning) nomineret til Talentprisen. Alle kandidater modtog priser og hyldest på scenen.

Sådan indstiller du talenter

Send en indstilling med oplysning om navn, alder og profil på den person eller gruppe, du indstiller, og en begrundelse for, at netop din kandidat skal modtage talentprisen. Kandidaten kan være fra 13 til og med 19 år. Indstillingen skal sendes pr. mail til ungttalent@furesoe.dk senest d. 1. april 2019 kl. 12. Herefter bliver indstillingerne læst og vurderet af dommerkomiteen, der udvælger seks nominerede, som alle bliver hyldet ved uddelingen.

Fakta om prisen

Hovedprisen er på 5.000 kr og alle nominerede modtager 1.000 kr. Prismodtageren skal have markeret sig stærkt på kultur- og idrætsområdet i eller uden for kommunen og vist særlige evner inden for deres felt. Prismodtageren skal være i alderen 13-19 år. I år uddeles talentprisen den 28. maj i Værløse Bymidte. 

Dommerkomitéen består af seks medlemmer: formanden for Udvalg for kultur, fritid og idræt, en repræsentant for Furesø Ungepanel (FUP), en repræsentant for Kulturelt Samråd Furesø, en repræsentant for Furesø Idrætsråd, lederen af Furesø Musikskole og lederen af Furesø Ungdomsskole. 

Talentpris

Talentprisen for unge 2022

Talentprisen gives for at anerkende og synliggøre de af Furesø Kommunes unge, som viser særlige evner og talenter på kultur- og idrætsområdet. Modtage…

Talentpris 2019