Pressemeddelelse

Furesø planlægger Grundlovsceremoni

Furesø Kommune har skrevet til borgere, der har ansøgt om statsborgerskab. Har de tungtvejende årsager, inviterer kommunen til en ceremoni med få deltagere og masser af håndsprit i maj. De øvrige inviteres til ceremoni, når kravet om håndtryk forventeligt bliver midlertidigt suspenderet ved en kommende lovændring.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) og viceborgmester Lars Carstensen (C) hilser initiativerne velkomne:

”Vi er glade for, at Folketinget lægger op til, at vi langt om længe kan afholde en ceremoni for vores kommende statsborgere. Først blev ceremonierne forsinket af et folketingsvalg, siden af coronaudbruddet. Det er en fornuftig og pragmatisk løsning, der nu lægges op til, så corona-krisen ikke sætter en stopper for, at nye statsborgere kan får deres statsborgerskabsbevis”.

Furesø Kommune skrev i forrige uge til de ansøgere i Furesø Kommune, der er omfattet af Folketingets vedtagelse fra december 2019 om statsborgerskab. Kun en ceremoni, afholder dem fra at få det rødbedefarvede pas. Furesø Kommune havde planlagt en ceremoni for dem i marts 2020. Men coronaudbruddet betød, at sundhedsmyndighederne anbefalede, at kommunerne udskød ceremonierne. Anbefalingen gælder foreløbigt frem til den 10. maj.

Furesø Kommune har bedt ansøgerne til statsborgerskab melde tilbage, hvis de har individuelle og tungtvejende årsager til ikke at kunne vente på en ceremoni.

Ellers planlægger Furesø Kommune at afholde en større ceremoni, når Folketinget som forventet vedtager, at håndtryk midlertidigt ikke er et krav for at få statsborgerskab, og grundlovsceremonien dermed kan afholdes i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Præcis hvornår Furesø Kommune kan afholde ceremonien afhænger af den nye lov. Loven forventes færdigbehandlet inden Folketingets sommerferie.

Kontakt

Ole Bondo Christensen

Fuglsangpark 14
3520  Farum
Mobil: 7216 5200
E-mail: borgmester@furesoe.dk

Lars Carstensen

Gruppeformand for Konservative

Maglehøj 94
3520 Farum
E-mail: lnc1@furesoe.dk
Mobil 7216 3997 (ikke SMS)