Pressemeddelelse

Kommune kan handle lokalt i ny virksomhedsportal

Mange virksomheder i Furesø efterspørger større gennemsigtighed og lettere adgang til at byde på opgaver i Furesø Kommune. Det åbner en webportal nu op for.

”Det forpligtende samarbejde mellem virksomheder og kommune i Furesø Kommunes erhvervskontaktudvalg kaster jævnligt nye resultater af sig. Formålet med samarbejdet er jo, at vi finder løsninger, der kommer både det lokale erhvervsliv og kommunen til gavn. Det mener jeg, vi har fundet formlen på med samarbejdet om webportalen Comdia,” siger Steen Vinderslev, kommunaldirektør i Furesø Kommune.

Erhvervslivet har i blandt andet Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse efterspurgt, at flere opgaver bliver løst af lokale leverandører, eller at de lokale virksomheder i det mindste kommer i betragtning til at byde på opgaverne. Det giver Comdia-systemet mulighed for.

Systemet er ikke blot en telefonbog over lokale leverandører inden for et hav af forskellige brancher, men illustrerer samtidig, hvor stor en andel af ordrerne, der går til lokale leverandører og hvilke aktuelle indkøb, kommunen står foran.

Gennemsigtigheden alene vil være en stor hjælp for virksomhederne, fortæller Jesper Glyb, direktør i Hareskov Elektric.

”Kommunen er naturligvis underlagt nogle regler, hvor den ikke kan foretrække lokale virksomheder frem for andre. Men med den nye platform bliver det synligt, hvor vi har mulighed for at byde ind, og hvordan man gør det. Mange håndværksvirksomheder har fået oprettet sig på listen, og nu bliver der altså åbnet for, at leverandører af varer og tjenesteydelser kan registrere sig i portalen. Det kan vi kun opfordre til, at virksomhederne i Furesø benytter sig af,” siger han.

Du finder Comdia-portalen via erhvervssektionen på furesoe.dk/erhverv, hvor du også kan se de aktuelle udbud i kommunen.

Kontakt

Kommunikation

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 4012

E-mail kommunikation@furesoe.dk
(Journalisthenvendelser, aktindsigter, rundspørger o.a.)