Pressemeddelelse

Elever vinder Furesøs postkortkonkurrence om verdensmål

Elever på Solvangskolen har vundet Furesø Kommunes verdensmål-konkurrence og modtog regnskovscertifikater til deres klasser. Vinderplakaten udstilles på Furesø Rådhus og er blevet trykt til postkort.

Torsdag den 5. december var der glæde og begejstring blandt Solvangskolens 4. klasser. De havde vundet Furesø Kommunes konkurrence om FN’s verdensmål og blev fejret. Elever fra 3., 4. og 5. klasser fra Furesøs folkeskoler havde deltaget ved at male deres egen fortolkning af et af FN’s 17 verdensmål.

For nogle uger siden gennemgik Tine Hessner (R), Bettina Ugelvig Møller (S) og Niels Bjerre (S) fra Furesøs tværgående verdensmålgruppe de mange plakater. De var imponerede over, hvor flotte, inspirerende og iderige, plakaterne var.

Lærke Zeuthen, Kaiza Holtzendorff Frimann og Annika Òsk Egholm fra Solvangskolens 4.AB og C vandt. Pigerne har fortolket Verdensmål nr. 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion.

”Vi valgte netop jeres plakat fordi, den viser så konkret, hvordan man selv kan bidrage med bæredygtighed. Man kan sortere affald. Det ved I. Det ved alle børn, vi møder. Det er de voksne, der ofte ikke helt har fanget pointen”, sagde Tine Hessner (R), da hun stod foran 4. klasserne på Solvangskolen.

Tine Hessner var sammen med Bettina Ugelvig Møller (S) mødt op med præmier og hyldest. 4. klasserne serverede nybagte pebernødder og saftevand i bæredygtige kopper.
Lærke, Annika og Rose (Kaiza fra 4B er flyttet) blev budt op af politikerne og fik overrakt regnskov-certifikater til hver klasse.

”Vi har taget en præmie med, der betyder noget for verden. Med regnskovscertifikaterne her er I med til at sikre, at der passes rigtig godt på et område af regnskoven i det mellemamerikanske land Nicaragua. En regnskov, som er særlig rig på arter, men også særlig truet. Området, som jeres regnskovscertifkater dækker, svarer til 11 af jeres klasselokaler”, sagde Bettina Ugelvig Møller til de tydeligt stolte elever.

Skoleleder Andreas Hundebøll fortalte, hvor glade og stolte pigerne var blevet, da de havde fået at vide, at deres plakat var blevet udpeget som vinderplakat.

Vinderplakaten udstilles lige nu på Furesø Rådhus og vil blive hængende til udgangen af januar. Plakaten er samtidig blevet trykt til Furesø officielle verdensmålspostkort. På bagsiden af postkortet kan man invitere forældre, bedsteforældre eller venner til at krydse af, hvordan man vil samarbejde om at gøre fremtiden grønnere. Man kan fx aftale af tage cyklen på de korte ture, købe årstidens frugter eller droppe sprøjtegiften i haven. Postkortet bliver delt ud på Furesøs folkeskoler og til arrangementer i Furesø Kommune.

Vinderen Af Furesøs Postkonkurrence Tegnet Af Lærke, Kaiza Og Annika Fra Solvangsskolen
Vinder plakaten lavet af Lærke Zeuthen, Kaiza Holtzendorff Frimann og Annika Òsk Egholm fra Solvangskolens 4.AB og C

Kontakt

Tine Hessner

Søhaven 18
3500 Værløse    
E-mail: tih1@furesoe.dk
Tlf.: 4119 6041

Bettina Ugelvig Møller

Nørrevænget 61
3500 Værløse
Tlf.: 7216 5909
E-mail: bum1@furesoe.dk