Pressemeddelelse

Erhvervslivet og Furesø Kommune enige om at få flere ledige i job

Furesø Kommune, Furesø Erhvervsforening og Furesø Industri har igen i år indgået en aftale om at skabe flere arbejdspladser. Det sker som led i at virksomhedernes dækningsafgift nedsættes.

Det går rigtig godt med beskæftigelsen i Furesø Kommune, men der er stadig behov for, at flere ledige kommer i job. Den nye partnerskabsaftale har som et særligt fokus at skabe jobs til kvinder med ikke-vestlig baggrund og småjobs til ledige, som ikke længere har fuld arbejdsevne. Desuden åbner parterne op for en ny mulighed for at skabe fælles resultater ved at samarbejde med socialøkonomiske virksomheder.

Hjælp til ledige furesøborgere
Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalget for Beskæftigelse og Erhverv er glad for den nye aftale, da den har stor betydning for kommunens ledige borgere.

”Furesø Kommune er blandt de bedste kommuner i landet til at få flygtninge i job, blandt andet på grund af det gode samarbejde med det lokale erhvervsliv. Vi skal anerkende, at virksomhederne udviser et socialt ansvar – derfor har vi indgået en ny aftale om nedsættelse af dækningsafgiften. Aftalen er med til at mindske uligheden, og hjælpe udsatte borgere tættere på arbejdsmarkedet”, siger Hasan Yilmaz.

Erhvervslivet bakker op
Også Furesø Erhvervsforening og Furesø Industri er tilfredse med den nye aftale.
”Aftalen vidner om det gode samarbejde, der er mellem erhvervsliv og kommunen om at skabe erhvervsudvikling, arbejdspladser og beskæftigelse. Vi vil gerne være med til at lave en mere målrettet indsats, så vi kan få endnu flere ledige i job”, fortæller Mikael Boutrup, formand for Furesø Erhvervsforening.

Solveig Bisgaard, formand for Furesø Industri, mener at aftalen er et skridt i den rigtige retning:
”Det er et positivt signal til de lokale virksomheder, at kommunen hvert år gør det lidt billigere at drive virksomhed i kommunen. Og det er også en anerkendelse af deres indsats i det forløbne år. Virksomhederne i Furesø vil rigtig gerne være med til at tage et socialt ansvar – nedsættelsen af dækningsafgiften betyder, at virksomhederne har bedre muligheder for det”, siger Solveig Bisgaard.

I DI´s undersøgelse af det lokale erhvervsklima rangerer Furesø Kommune som den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland for sjette år i træk.

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

Hasan Yilmaz

Ryttervænget 44
3520 Farum
E-mail: hyi@furesoe.dk
Tlf.: 2145 0704