Nyhed

Store trafikale ændringer for cyklister, bilister og brugere af den kollektive trafik

Fredag den 1. juli afvikles enkeltstarten i Tour de France Grand Départ i København. Det vil påvirke trafikken og parkeringsforholdene i og omkring København markant fra mandag den 27. juni kl. 20.00 til lørdag den 2. juli kl. 16.00.

Når store dele af København afspærres og flere hundrede tusinde tilskuer skal ind og opleve Touren, forventes der et øget trafikalt pres på det omkringliggende vejnet og flere passagerer i den offentlige transport.    

Uanset om du skal på ferie, pendler til og fra arbejde eller du vil til København og opleve Touren, er det en god idé at planlægge din tur på forhånd.

Hjemmesider med trafikinfo, der er gode at kende

På det interaktive kort www.koebenhavn.letourcph.dk finder du trafikinformation om de enkelte dage, hvor der er afspærret og hjælp til at planlægge din tur til fods, på cykel eller i bil rundt i København i hele Tour-ugen.

I tillæg til det interaktive kort, kan du få målrettet trafik-info. Afhængigt af din transportform, så får du hjælp på forskellige hjemmesider.

Bil:

Hvis du pendler til og fra arbejde i bil, så gå ind på trafikinfo.dk. Dér finder du også info om rejser på tværs af regionen. Skal du til og fra København, så lad bilen stå, da der vil være meget begrænset muligheder for parkering.

Offentlig transport:

Skal du med tog, bus eller metro, så hold dig opdateret på rejseplanen.dk. Hvis du skal ind og opleve Touren, kan du planlægge din rejse med offentlig transport på transporttiltouren.dk. Den offentlige transport kører med maksimal kapacitet og er et oplagt valg, hvis du skal til og fra København i Tour-ugen.

Ingen tung trafik i Indre By

Fra torsdag den 30. juni kl. 23.59 til lørdag den 2. juli kl. 18.00 er der forbud for biler over 3500kg. i hele Indre By. Inden for ruten. Det kan fx have betydning, hvis du er erhvervsdrivende, der leverer varer til Indre By.

Fakta om trafikændringer

  • Fra mandag den 27. juni vil start- og målområde på og omkring H.C. Andersens Boulevard og Rådhuspladsen gradvist blive afspærret for bilkørsel og parkering.
  • Fra torsdag morgen den 30. juni klokken 9:00 vil der være totalt forbud mod standsning og parkering på/langs hele enkeltstartsruten.
  • Selve enkeltstartsruten afspærres for al trafik fra den 1. juli kl. 01:00 til lørdag den 2. juli kl. 16:00.
  • Lørdag fra kl. 9:00 til kl. 12:00 afvikles et stort folkeligt cykelløb, Tour de København, på samme rute som fredagens enkeltstart.
  • Byen forventes at være tilbage til normal trafikal afvikling lørdag den 2. juli klokken 16:00.
  • Lørdag den 2. juli afspærres Storebælt fra kl. 13.00-18.00 i forbindelse med 2. etape. Motorvejen dertil afspærres fra kl. 12.30.

Oplev Touren

Der er gode mulighed for at opleve den gule folkefest på den 13 km lange enkeltstartsrute fredag den 1. juli. Men allerede onsdag den 29. juni kan du opleve rytterne helt tæt på. Det sker til den såkaldte 'Holdpræsentation'. Hold også øje med cykelfestivalen 'FestiVélo'. Det er en gratis cykelfestival, der løber fra fredag til lørdag (1.-2. juli). Information finder du på: festivelo.dk.

Lørdag den 2. juli fortsætter festen med ”Tour de København”. Det bliver verdens hyggeligste cykelløb, hvor du gratis kan opleve ruten på din egen cykel. Se mere på tourdekbh.dk.

 

Cyklens År Furesø Cykler Med

Cyklens år 2022 – Furesø cykler med

Folketinget har udnævnt 2022 til ”Cyklens år”. Selvom vi allerede cykler meget i kommunen, skal endnu flere gerne cykle med. Der vil hele året være en…