Nyhed

Muligheder for test i denne uge

Har du symptomer på COVID-19, bør du tage en PCR-test. I de fleste tilfælde får du svar senest dagen efter. PCR-testtider bestiller du på coronaprover.dk

PCR-testcenter i Farum Arena 

PCR-test er gratis og for borgere fra 2 år. Husk at medbringe dit sundhedskort.

Åbningstider

  • Mandag-tirsdag kl. 8.00-13.45.
  • Onsdag-lørdag kl. 15.30-21.15.
  • Søndag kl. 8.00-13.45.

Børn under 15 uden ledsager

Sender du dit barn (under 15 år) til test uden værge, skal der foreligge et samtykke. 
Du kan give samtykke ved at vælge én af de cirka 50 tider, der er oprettet til børn. Dit barn behøver ikke møde op præcis på det bestilte tidspunkt, men tidsbestillingen i sig selv sikrer, at samtykket er på plads.

Booking uden NemID

Vil du gerne bestille tid, men har du eller dine pårørende ikke NemID, kan I få hjælp hos Region Hovedstadens corona-booking på tlf. 3066 8937.

 

Spørgsmål og svar om vaccination

Er du bange for stikket? Eller bekymret for vaccinen? Vi har samlet en række gode informationer til dig om corona-vaccination.

Coronatelefon

Hvorfor skal jeg vaccineres, hvis jeg allerede har haft COVID-19?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bliver vaccineret mod COVID-19, uanset om du tidligere har været smittet med ny coronavirus. Det er rigtigt, at du også vil opnå immunitet, hvis du har været smittet, og i øjeblikket vil du blive betragtet som immun i mindst 6 måneder.

Vi kan dog ikke være sikre på, at den immunitet, som den enkelte får, når man har været smittet med ny coronavirus, altid er lige så god som den immunitet man opnår, når man er vaccineret. Samtidig ved vi, at graden af immunitet, man opnår efter man har været smittet, i nogen grad varierer og afhænger af, om man udvikler symptomer på COVID-19 og hvor syg man evt. bliver.

Når du bliver vaccineret opbygges der et immunrespons i kroppen, som vi med større sikkerhed kan antage er godt nok til, at man ikke kan blive smittet igen. Den antagelse bygger på dokumentationen i de kliniske studier.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Din fertilitet bliver ikke påvirket af vaccinerne mod COVID-19

En af de mest sejlivede myter om COVID-19 vaccinerne er, at vaccinerne skulle påvirke fertiliteten. Det gør de ikke. I videoen her, kan du høre fertilitetslæge Mubeena Aziz fra Hvidovre Hospital fortælle mere.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Om vaccination af gravide, ammende og 12-15 årige

Sundhedsstyrelsen sendte live om emnet den 26. juli 2021. Gense optagelsen her:

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Unge bliver også syge af COVID-19

Bivirkninger ved vaccinen er ikke værre end symptomerne på corona. Unge kan også blive ramt af COVID-19 og få hårde sygdomsforløb med vejtrækningsbesvær, feber, træthed og miste deres smags- og lugtesans. Nogle får senfølger, der kan vare flere måneder.

Yngre patienter udgør en stigende andel af de nyindlagte med COVID-19, fordi de ældre aldersgrupper har en meget høj vaccinationsdækning, mens tilslutningen i de yngre aldersgrupper er lavere.

Selvom man har haft sygdommen, er det vigtigt, at man også bliver vaccineret. Det giver den bedste beskyttelse og er med til at sikre en fortsat kontrol over epidemien og den smitsomme Delta-variant.

Coronavirus

Du kan læse mere om en række beredskabstiltag, som Furesø Kommune har iværksat ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Tiltagene skal modvirke hurtig spredning af COVID-19.

Coronavirus (English)

You can read more information from the Danish authorities about corona virus/covid-19 in Denmark.