Nyhed

Stor tryghed blandt skolepatruljerne trods dårlige oplevelser

Når skolepatrulje-eleverne griber fat om det neongule trafikskilt og bevæger sig ud i morgentrafikken, er de heldigvis trygge ved situationen og glade for deres arbejde. For selvom der nogle gange er situationer, som ikke burde ske, svarer flere end 9 ud af 10 skolepatruljeelever, at de føler sig respekteret af de fleste trafikanter, og at folk generelt er venlige.

Kilde: Sikker Trafik

I uge 36-38 sætter vi fokus på vores seje skolepatruljer i Furesø Kommune.

Når skolepatruljerne hjælper de mindste elever over vejen, bliver deres anvisninger i nogle tilfælde ignoreret. Kampagnen sætter fokus på respekt for skolepatruljerne.

Danskerne har generelt set stor respekt for skolepatruljerne, og der er bred opbakning til deres arbejde med at øge trygheden på skolevejen. Faktisk bakker 98 procent af de adspurgte trafikanter op om skolepatruljen. Det viser en tidligere undersøgelsen fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

Meget tyder altså på, at det er nogle få trafikanter, som ikke kan finde overskuddet til at give skolepatruljerne det korte øjeblik, de skal bruge, mens de lukker fodgængerfeltet og lader skolebørn sikkert over vejen.

Tak, fordi du stopper for skolepatruljen – også selv om du har travlt.

Skolepatrulje På Kolle Kollevej 2019
Pressemeddelelse

Skolepatruljerne bliver hyldet i vinterkulden

Skolepatruljerne er et trygt lyspunkt i de mørke vintermåneder. I Den Sureste Uge, uge 5, står Furesø Kommune og Nordsjællands Politi derfor klar ved…

Kryds Med Bil, Trafik Og Mobilitet

Trafiksikkerhed

Furesø Kommune har stort fokus på trafiksikkerhed. Vi arbejder for at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken.